Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Martek 16:07, 26 mar 2012

irena_milek napisał(a)
to ja Marta czekam na te fotki jak leżysz na leżaczku i upajasz się zapachem róż

Ja na leżaczku to nic nowego,ale dobór róż to mnie po prostu dobije.Muszą pachnieć !Mocno,pięknie i kwitnąć .Dwie w duecie lub jakieś trio )))))))))))Nic nie poradzę no i oczywiście nie mogą przemarzać,że co sezon jeden kwiat
Martek 16:12, 26 mar 2012

Katalog Obi są w nim dwie róże jednak angielska William Shakespeare i pnąca That s Jazz, Rosanna .Napisali,ze rośliny licencjonowane i w 5l doniczkach.Chyba wyglądać to będzie podobnie jak w zeszłym roku,ale moje pytanie czy Aniu znasz już te róże,może je masz ???
Tak naprawdę dla mnie mało tyle informacji .Nawet koloru nie ma .Jak wpisuję nazwy w wyszukiwarkę nic nie mam
Milka 16:17, 26 mar 2012

Martek napisał(a)

to ja Marta czekam na te fotki jak leżysz na leżaczku i upajasz się zapachem róż

Ja na leżaczku to nic nowego,ale dobór róż to mnie po prostu dobije.Muszą pachnieć !Mocno,pięknie i kwitnąć .Dwie w duecie lub jakieś trio )))))))))))Nic nie poradzę no i oczywiście nie mogą przemarzać,że co sezon jeden kwiat

no ja myślę, Ania ci doradzi
Martek 16:22, 26 mar 2012

Jestem gotowa kupić sobie jedną różę do donicy pienną lub rabatową czy jakąś tam i chować na balkon ,żeby tylko była pełniusia o czym nie wspomniałam ))))))))))))))))))))))))))i mi pachniała
Martek 16:24, 26 mar 2012

mira 16:55, 26 mar 2012

Witaj Aniu !
to już wiem gdzie będę wylewać żale na moje róże he a zachwyty u mnie
w każdym razie na pewno poradzisz - mam kilkanaście krzaków róż
i w tym roku zamówiłam w Rosarium - i czekam mam nadzieję że to będzie udany zakup

kompozycje róż z bylinami masz piękne !

pozdrawiam
Martek 16:57, 26 mar 2012

mira napisał(a)
Witaj Aniu !
to już wiem gdzie będę wylewać żale na moje róże he a zachwyty u mnie
w każdym razie na pewno poradzisz - mam kilkanaście krzaków róż
i w tym roku zamówiłam w Rosarium - i czekam mam nadzieję że to będzie udany zakup

kompozycje róż z bylinami masz piękne !

pozdrawiam

Ja nie mam zaufania do takiej drogi zakupów muszę zobaczyć,pomacać ...ech ...Chyba,że ktoś potwierdzi ,że gra warta świeczki
AniaDS 18:32, 26 mar 2012

monteverde napisał(a)
Bardzo lubię te żyłkowane irysy ale u mnie coś cebulki zagniwają Aniu rozkopczykowałaś róże już?

Aneczko, róże rozkopczykowane, został mi Miedzian po oprysku brzoskwiń, więc i róże opryskałam. A żeby to dobrze zrobić, to trzeba było kopce usunąć. Zresztą, część róż już mi się parzyła w tym zimowym ubranku.

andziulka napisał(a)
Aniu, widać efekty twojej pracy. W ogrodzie czyściutko i ładniutko czy po zimie już przycinałaś trochę swoje róże? sama nie wiem, czy można już ciąć?

Ja trzymam się starej zasady - róże tnę gdy kwitną forsycje. Widząc ich nabrzmiałe pąki, to może już po niedzieli. Ale nie powinno być wówczas deszczowej pogody, żeby zaschły rany i nie wdała się żadna infekcja.
Teraz, gdy sprzątałam ogród też już przycięłam część róż, ale tylko martwe pędy, które były bardzo wybujałe i przeszkadzały mi w pracy.

barbara_krajewska napisał(a)
Radosne te krokuski
Dojrzałam fragment pędu róży, w dobrej kondycji jest, nawet pączki wypuszcza

To jedna z nielicznych róż w dobrej kondycji, większość jest przemarznięta do poziomu kopców, kilka chyba będzie martwych. Ale to moja wina, mogłam okryć...
AniaDS 18:33, 26 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Krokusiki sliczne ale lilie też zachwycajace. Latem lilie i róże musi byc pięknie.Pozdrawiam.

Lilii to dopiero przybędzie w tym sezonie, już nie mogę się doczekać na ich spektakl .

viva napisał(a)
Aniu, zaglądam do Ciebie jak przezimowały róże, bo u mnie chyba oprócz historycznych wszystkie będą cięte do kopczyków

U mnie podobnie, ale bądźmy dobrej myśli. Będzie porządne odmłodzenie krzewów i już .

AniaDS 18:34, 26 mar 2012

arcobaleno napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie Aniu! Ten fioletowy irysek mnie zauroczył!

A w ogóle cudny masz ogród - taki ukwiecony!

Dziękuję Martuś , Twój ogród też ukwiecony, co do Ciebie zaglądam, to mam wrażenie, jakbym w pięknej baśni była .