Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Milka 16:31, 03 maj 2012

Piękne sporo mam podobnych tulipanów, a zdjęcia też artystyczne
Aniu moje róże Amsterdam wymarzły wszystkie, w tę świąteczną sobotę! wszystko do wywalenia i na innej rabacie odmiana Novalis też na straty poszła
Gabriela 16:57, 03 maj 2012

AniaDS napisał(a)
I coś innego

]

Aniu, czy to jest żagwin? Naprawdę ma taki kolor?
Ja jeszcze czekam na dwie róże - Abraham Darby ma malutki kiełek, mam nadzieję że to nie jest dzik, bo zdarzało mu się wypuszczać. No i Graham Thomas nie daje znaku życia, ale jak widzę, że Goldenfassade wypuściła mnóstwo pędów ze starego drewna, to liczę i na Grahama.
U nas miało być mokro i zimno, a po dużej chmurze ani kropli deszczu i wyszło znowu słońce. Coś Małopolskę deszcz na razie omija.
barbara_kraj... 17:03, 03 maj 2012

Aniu, cudna kolekcja tulipanów. Okazuje się, że jesteś wielbicielką nie tylko róż! Gdybym miała określić, który najbardziej mi się podoba, trudnosć miałabym wielką! Wobec tego mówię: WSZYSTKIE!!!
KasiaWB 18:20, 03 maj 2012

Śliczna wiosna u Ciebie Aniu piękna brunera
Danusza 19:03, 03 maj 2012

Aniu ale masz cudne tulipanki!! te białe z postrzepionym brzegiem i żółte z czarnym środkiem ah!!!
AniaDS 19:04, 03 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Piękne sporo mam podobnych tulipanów, a zdjęcia też artystyczne
Aniu moje róże Amsterdam wymarzły wszystkie, w tę świąteczną sobotę! wszystko do wywalenia i na innej rabacie odmiana Novalis też na straty poszła

Irenko, ja dwa dni temu wykopałam dwie róże, które są suche jak wiór. I... wkopałam je z powrotem. Okazało się, że z miejsca szczepienia szły tak u jednej jak i u drugiej róży po dwa pędy, były jeszcze pod ziemią. Teraz to sobie pluję w ..., że je ruszyłam a obiecałam sobie, że do końca maja ich nie ruszę .
Nie wiem, czy teraz nie zadałam im śmiertelnego ciosu.
Nie wykopuj jeszcze swoich róż, a nuż odbiją, jak i moje chciały.
AniaDS 19:08, 03 maj 2012

Gabriela napisał(a)

I coś innego

]

Aniu, czy to jest żagwin? Naprawdę ma taki kolor?
Ja jeszcze czekam na dwie róże - Abraham Darby ma malutki kiełek, mam nadzieję że to nie jest dzik, bo zdarzało mu się wypuszczać. No i Graham Thomas nie daje znaku życia, ale jak widzę, że Goldenfassade wypuściła mnóstwo pędów ze starego drewna, to liczę i na Grahama.
U nas miało być mokro i zimno, a po dużej chmurze ani kropli deszczu i wyszło znowu słońce. Coś Małopolskę deszcz na razie omija.

Gabrysiu, to żagwin , kolor jest taki jak na zdjęciu, jak świeci słońce.
U mnie kilka róż też puściło pąki ze starego drewna, które uznałam za martwe i chciałam wyciąć.
Dobrze, że nie zawsze mam sekator pod ręką .
Teraz, po południu przeszła kolejna burza, tym razem z deszczem, ochłodziło się i namoczyło wysuszoną na popiół glebę.
Może tak być przez kilka dni, rośliny odpoczną.
My, spieczeni na raka też .
AniaDS 19:10, 03 maj 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, cudna kolekcja tulipanów. Okazuje się, że jesteś wielbicielką nie tylko róż! Gdybym miała określić, który najbardziej mi się podoba, trudnosć miałabym wielką! Wobec tego mówię: WSZYSTKIE!!!

Basiu, uwielbiam tulipany, do kolekcji mi daleko, tym bardziej, że przez ostatnie dwa lata nie kupowałam nowych a starych nie wykopuję, więc co roku jest ich mniej.
Ale zamierzam to nadrobić jesienią, cebulowych mam za mało i wiosna nie jest u mnie tak kolorowa jak powinna być.
Trzeba to zmienić .
AniaDS 19:10, 03 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
Śliczna wiosna u Ciebie Aniu piękna brunera

Dziękuję Kasiu .
AniaDS 19:12, 03 maj 2012

Danusza napisał(a)
Aniu ale masz cudne tulipanki!! te białe z postrzepionym brzegiem i żółte z czarnym środkiem ah!!!

Te białe to odmiana Honeymoon, moje ulubione