Piękne sporo mam podobnych tulipanów, a zdjęcia też artystyczne
Aniu moje róże Amsterdam wymarzły wszystkie, w tę świąteczną sobotę! wszystko do wywalenia i na innej rabacie odmiana Novalis też na straty poszła
Aniu, czy to jest żagwin? Naprawdę ma taki kolor?
Ja jeszcze czekam na dwie róże - Abraham Darby ma malutki kiełek, mam nadzieję że to nie jest dzik, bo zdarzało mu się wypuszczać. No i Graham Thomas nie daje znaku życia, ale jak widzę, że Goldenfassade wypuściła mnóstwo pędów ze starego drewna, to liczę i na Grahama.
U nas miało być mokro i zimno, a po dużej chmurze ani kropli deszczu i wyszło znowu słońce. Coś Małopolskę deszcz na razie omija.
Aniu, cudna kolekcja tulipanów. Okazuje się, że jesteś wielbicielką nie tylko róż! Gdybym miała określić, który najbardziej mi się podoba, trudnosć miałabym wielką! Wobec tego mówię: WSZYSTKIE!!!
Irenko, ja dwa dni temu wykopałam dwie róże, które są suche jak wiór. I... wkopałam je z powrotem. Okazało się, że z miejsca szczepienia szły tak u jednej jak i u drugiej róży po dwa pędy, były jeszcze pod ziemią. Teraz to sobie pluję w ..., że je ruszyłam a obiecałam sobie, że do końca maja ich nie ruszę .
Nie wiem, czy teraz nie zadałam im śmiertelnego ciosu.
Nie wykopuj jeszcze swoich róż, a nuż odbiją, jak i moje chciały.
Gabrysiu, to żagwin , kolor jest taki jak na zdjęciu, jak świeci słońce.
U mnie kilka róż też puściło pąki ze starego drewna, które uznałam za martwe i chciałam wyciąć.
Dobrze, że nie zawsze mam sekator pod ręką .
Teraz, po południu przeszła kolejna burza, tym razem z deszczem, ochłodziło się i namoczyło wysuszoną na popiół glebę.
Może tak być przez kilka dni, rośliny odpoczną.
My, spieczeni na raka też .
Aniu, cudna kolekcja tulipanów. Okazuje się, że jesteś wielbicielką nie tylko róż! Gdybym miała określić, który najbardziej mi się podoba, trudnosć miałabym wielką! Wobec tego mówię: WSZYSTKIE!!!
Basiu, uwielbiam tulipany, do kolekcji mi daleko, tym bardziej, że przez ostatnie dwa lata nie kupowałam nowych a starych nie wykopuję, więc co roku jest ich mniej.
Ale zamierzam to nadrobić jesienią, cebulowych mam za mało i wiosna nie jest u mnie tak kolorowa jak powinna być.
Trzeba to zmienić .