Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 10:49, 08 sie 2014

leon60 napisał(a)
Pięknie ogród się prezentuje i Danici jak zawsze perfekcyjnie przycięte !

Jeszcze mi trochę zostało z drugiego rzutu do cięcia. Czekam tylko na niższą temperaturę. 30 stopni to dla mnie za dużo na pracę w ogrodzie.
Dziękuję za komplementa ... od takiej perfekcjonistki ... .
Donia72 11:44, 08 sie 2014

Borbetko, ja wlasnie kupilam sobie EvergoldCzyli nie musze jej jakos specjalnie na zime okrywac?
reniutek 13:16, 08 sie 2014

Witaj Borbetko,
Twój ogród jak zwykle piękny i perfekcyjny. Właśnie założyłam sobie w ogrodzie plaże kamyczkowe. Czym odkurzasz swoje kamyczki z liści?
Margarete 14:19, 08 sie 2014

Pieknie i elegancko, a kanciki...ostre jak żyleta........

Nie mówiąc o porządku i ładzie oraz takim spokoju i ładzie - jaki bije od tego twojego ogrodu

Jak dosadzisz troche wiecej kwitnacych to bedzie juz naprawdę pierwszoklasnie
wiunia 23:17, 08 sie 2014

Moniko dziękuję za odp. w kwestii evergold mam dwie kępki kupione na początku kwietnia i posadzone w donice, ale mając świadomość, że zimy nie przetrwają w donicach tak czy siak posadziłam je do gruntu, stąd moje pytanko super, że zimują pięknie się zagęściły
Borbetka 10:19, 09 sie 2014

reniutek napisał(a)
Witaj Borbetko,
Twój ogród jak zwykle piękny i perfekcyjny. Właśnie założyłam sobie w ogrodzie plaże kamyczkowe. Czym odkurzasz swoje kamyczki z liści?

Reniutku, mam odkurzacz do liści Electrolux Flymo turbo:
http://www.polskie-instrukcje.pl/flymo-ogrod-vac-odkurzacz-ogrod-2500-turbo-czarny-czerwony-41660-polska-instrukcja
Coś mi ostatnie lata psuje się funkcja dmuchawy przód-tył, ale jeszcze zaskakuje. Wciąga małe kamienie jednak, bo ma sporą moc. Używam go tylko jesienią do suchych liści z sadu i z trawnika. Mokre ciężko wciągnąć.
BusyBee 14:21, 09 sie 2014

Ale suuuper- zdjęcia są! Fajny pomysł z tym kołem i buksikowym żywopłocikiem. Przyznam, że śledziłam Twoje rozterki: jak zasłonić tę studnię- i nie miałam żadnego pomysłu....Planujesz tam ściankę i coś jeszcze?

Ja jeszcze na wakacjach- ale z doskoku zaglądam i podziwiam

Pozdrawiam Borbetko
reniutek 08:01, 10 sie 2014

Dzień dobry, bardzo dziękuję za informację. Zastanawiam się czy do mojego ogrodu nie lepsza byłaby dmuchawa. Z kamieni zdmuchiwalabym na części wyłożone kora i stamtąd nie zbieralabym , a z trawnika tak jak dotychczas. Twój ogród jest niesamowity, dąże do tego by mój był tak samo perfekcyjny(choć w zupełnie innym stylu).jesteś moim idolem...miłej niedzieli.
10:12, 11 sie 2014
Borbetka napisał(a)
Jałowce jakoś mniej lubię, ale ten jest piękny:

Borbetko czy to 'Horstmann'? Niesamowity
Masz jeden z piękniejszych ogrodów
marta_d 10:26, 11 sie 2014

Borbetka napisał(a)
Zrobiłam kanty trawnikowe:

I w sadzie przycięłam Danicę. Liście z owocowych lecą na potęgę. Nie nadążam odkurzać:

przepiękne bardzo lubię patrzeć na takie zadbane i dopieszczone ogrody