Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 22:21, 22 sie 2014

leon60 napisał(a)
Monia zadowolona jesteś z tej trzmieliny, którą chyba w zeszłym roku sadziłaś przy tarasie ? coś na M nie pamiętam

Olu, gdzieś nazwa była, ale nie odnajdę teraz, przepraszam. Przemarzła mi częściowo zimą, bardzo łagodną ostatnio, ale odbiła. Nie musiałam ciąć. Jest naprawdę piękna.
Borbetka 22:24, 22 sie 2014

reniutek napisał(a)
Bardzo cenna informacja odnośnie bukszpanów. Planowałam je posadzić właśnie w okresowo wilgotnym miejscu. W tej sytuacji nie będę ryzykowała, tylko od razu posadzę cisy...

Danusia pisze, że cisy nie lubią wody. Pewnie tak, ale mam kule posadzone na tej samej stronie, co chore bukszpany i cis rośnie bardzo szybko i jest zdrowy. W tym roku dosadziłam dwie kule i też jest ok. Nie mam innego wyjścia jak je zamienić. Dość mam wydawania pieniędzy na chorujące w tym miejscu bukszpany. W innych częściach ogrody bukszpany rosną jak szalone. Zero choroby, tylko to miejsce pod płotem jest newralgiczne, teren opada. Podniosę nasypując ziemi i wymienię na cisy. Zobaczymy.
Zielona 22:26, 22 sie 2014

Hej, Monia. Co tam słychać? Ustawiałam dzisiaj evergoldy, które mi dostarczono i... oczywiście mam ich za mało... Buuuuu.... ale rzeczywiście są piękne. Aż świecą. A jak Twoje liriope? W ogóle pstryknęłaś nowo posadzone roślinki? Gdzie rośnie świecznica?
Borbetka 22:26, 22 sie 2014

Monika76 napisał(a)
Masz piękny ogród, dopieszczony i dojrzały- zachwycający.

Moniu - bardzo dziękuję. To, że ogród dojrzały - zgadzam się, ma prawie 13 lat, ale czy jest zachwycający? Sama nie wiem. O wiele jest tutaj ładniejszych. Dbam jak mogę i bardzo to lubię. Końca nie widać .
Borbetka 22:31, 22 sie 2014

BusyBee napisał(a)
Borbetko mam jeszcze pytanie. Czy po cięciu tych tuj opryskać je jeszcze pinivitem, czy już nie? Pryskane były tylko raz - wiosną.

No i jak już jesteś na forum to może wrzuć trochę zdjęć ogrodu Tak mało go pokazujesz, a to mój ulubiony

Nie stosuj nawozu w tym roku. Za późno już jest. Poczekaj do wiosny.
Hmmm, co mogę jeszcze pokazać z mojego ogrodu zdjęciowo? Nie umiem jakoś manifestować mojej roboty. Taka jestem z natury. Konkretna i albo czarne albo białe. Postaram się bardzo. Obiecuję, że jutro może się uda coś obfocić. Poza tym smutno mi dzisiaj bardzo, bo mój M. złamał parę godzin temu rękę. 6 tygodni chłop w domu i z pomocą trzeba iść. Boli go bardzo niestety .
Borbetka 22:32, 22 sie 2014

Zielona napisał(a)
Hej, Monia. Co tam słychać? Ustawiałam dzisiaj evergoldy, które mi dostarczono i... oczywiście mam ich za mało... Buuuuu.... ale rzeczywiście są piękne. Aż świecą. A jak Twoje liriope? W ogóle pstryknęłaś nowo posadzone roślinki? Gdzie rośnie świecznica?

Marta, miałam dziś szpitalnie. Tata w szpitalu i M. w szpitalu, normalnie jak nienormalnie jest .
Zielona 22:36, 22 sie 2014

Ojej... Bardzo mi przykro... Matko... nie wiem, co napisać...
Agnieszka_B 22:54, 22 sie 2014

Trzymam za powrót do zdrowia twoich bliskich i potwierdzam , że twój ogód JEST zachwycający .
makkasia 01:32, 23 sie 2014

Też nie wiem co powiedzieć, przykro mi
ściskam Cie baaardzo mocno
leon60 08:12, 23 sie 2014

Monia trzymaj się dzielnie, ściskam