U nas prawie z każdej strony sąsiad a przydałyby się takie nieużytki jak u Ciebie.Od jednej strony jeszcze działka wolna,chwaściory się tylko rozsiewają ale nie mogę tam się porządzić co do ścinków.Sąsiada widziałam tylko raz przez tyle lat,nic nie robi z tym rozsiewającym trawskiem po pas,co rok rundapujemy szeroki pas bo inaczej się nie da
Dziękuję za linka- już wiem, że te, które ja mam są znacznie większe i ciężkie. Na razie nimi spróbuję a potem kupię coś lepszego. Owczarskie to np. do bukszpanów i danic? Zgadza się?
Aniulko, nie wiem co lepsze jest. Brak sąsiada i łąka może być, ale najgorsze są rowy melioracyjne, które są takimi tylko z nazwy. Gmina nie dba o porządek na nich i nie dość, że się wszystko sieje wokoło, to jeszcze mam tysiące ślimaków i komarów przez wilgoć. Właśnie zobaczyłam, że moja obwódka bukszpanowa cała chora jest. Załamałam się. Będę musiała go wysadzić wraz z wszystkimi kulami. Drugi rok jest tam grzyb i mówię dość. Tam po prostu bukszpan nie będzie rósł. Musiałabym nawieźć tonę piachu. Za mokro ma. Będę sukcesywnie zamieniać na cisa. Nie mogę tylko znaleźć sadzonek na żywopłocik. Dostępne są tylko większe rośliny i drogie niestety.
BusyBee, tnij takimi jak masz. Moje właśnie się popsuły. Idą na warsztat do M.
Dawno u Ciebie nie byłam, ale się cieszę, że w końcu dotarłam, bo oko nacieszyłam niesamowicie. Ogród zachwyca, wszystko takie dopieszczone, aż nierealne... Styl Twojego ogrodu- niepowtarzalny.
Pozdrawiam pracusia