Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Olili 09:44, 17 paź 2014

Przeczytałam w wątku Zielonej ,że masz problem z kotem.
Trzeba go wykastrować, wtedy nie będzie znaczył terenu.
Betka 13:11, 17 paź 2014

Ach jak u Ciebie ładnie
Czy usuwanie liście w kamiennym sadzie nie sprawia Ci trudności ?
Klamber 04:35, 21 paź 2014

Moniko witaj. Niedobrze że tak wcześnie dopadło Cię choróbsko, ja się wystrzegam tych pierwszych zimnych dni. Dobrze że już się wykurowałaś ale pilnuj się. Ja też miałem małą przerwę ale ja leczę swoje ręce z kontaktu z małą trującą roślinką. W tamtym tygodniu brałem hydroxyzynę i mnie strasznie po niej zamuliło, nawet na rower nie siadałem a po drugie było strasznie pochmurno i trochę padało. Ja się nie wyleczyłem ale przynajmniej mi się przyhamowało, może pod koniec tygodnia coś się poprawi. Sprzęty używam i jestem zadowolony, jeszcze kupiłem sobie zestaw noży, też kitchen aid z bambusowym stojakiem, już zdążyłem się pociąć, ostre jak diabli. U mnie teraz jest najładniejszy okres jesienny, drzewa rzucają mnie na kolana, to dowód i prezencik na poprawę nastroju. Twój ogród jest tak piękny i zadbany, że te kilka dni niedopatrzenia na pewno nie zaważą na jego wyglądzie, choć wiem że na jesieni jest w nim najwięcej roboty. Trzymaj się zdrowo i ciepło. Jest mi miło że tak ładnie mi napisałaś, teraz byłem na kilku wspaniałych wycieczkach i foty mam cudowne, tylko nie jestem w stanie tego pokazać, tyle ich mam, myślę że powoli jakoś dam rade. Hejka

Napia 07:01, 21 paź 2014

Borbetka napisał(a)

Róże na różance coraz większe.

Podwyższam rabaty jak się da, ratując rośliny od zalewającej wody. Zobaczymy, czy to pomoże.

Śliczne te róże na różance i wyglądają na bardzo zdrowe. Zachwyciły mnie strzyżone stożki na pięknej rabatce. To bukszpany?
Borbetka 09:27, 21 paź 2014

OlaB napisał(a)
Borbetko, Twoj ogrod to dla mnie inspiracja. nie moge sie napatrzec, nacieszyc oka. Gratuluje!!!! Ja niedlugo rozpoczne urzadzanie swojego, ale Twoj na pewno posluzy mi jako podrecznik. pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego

Olu, to dla mnie ogromny komplement z Twojej strony. Bardzo Ci dziękuję za te słowa. Przy urządzaniu swojego ogrodu uważaj jednak na dźwiganie ciężarów. Ja za bardzo przegięłam i po skończeniu magicznej cyfry 4, zaczyna mi doskwierać układ chrzęstno-kostny . Jutro kolejny raz do lekarza idę.
No i zakładaj swój wątek. Czekam .
Borbetka 09:27, 21 paź 2014

kitek81 napisał(a)
Kochana, śliczny ogród widać, że wkładasz w niego dużo serca i czasu ale są efekty i to najważniejsze
pozdrawiam

Dziękuję Kitku .
Borbetka 09:29, 21 paź 2014

iwonadm napisał(a)
czy mogę liczyć na zdjęcia?

po ile kupowałaś hortki sama przymierzam sie do zakupu jeszcze 2 silverów ale nie wiem czy chcą za nie czasami nie za dużo

Iwonko, kupowałam bodajże po 24 zł, dokładnie nie pamiętam.
U mnie plucha i ciemno. Zdjęcia nie wychodzą mi. Jak podleczę zdrowie, to może uda mi się wyjść do ogrodu. Bardzo za nim tęsknię, ale nie powinnam za wiele robić ze względu na bark. Jestem bardzo nieszczęśliwa i smutna przez to .
Borbetka 09:31, 21 paź 2014

Tess napisał(a)
Byłam, poczytałam, wrześniowe widoczki - z braku aktualnych - oglądnęłam.

Tess - późno odpowiadam, mamy już październik, a piszesz o wrześniu . Zaległości mam ogromnie, ale zawsze miło mi jest, jak wpadasz na mój wątek. Pozdrawiam.
Borbetka 09:32, 21 paź 2014

Olili napisał(a)
Witam,
no musiałam, musiałam się zarejestrować, bo nie mogłam odmówić sobie wyrażenia zachwytu, po zakończeniu tej pasjonującej lektury...od pierwszej do ostatniej strony ( i to nie tylko pismo obrazkowe- choć ono jednak najpiękniejsze ).
Cudownie jest w Twoim ogrodzie, cudownie.
Przyznam się, że aż zazdroszczę-ale żeby nie było to tak pozytywnie zazdroszczę , no i jeszcze podziwiam za wkładany ogrom pracy itd.itd..
Też mam ogród do zagospodarowania, ale trochę się boję zakładać wątek, bo jakoś mi się wydaje, że będę Wam zaśmiecać Ogrodowisko .
Wątek zaznaczam, bo będę dalej oglądać.

Ależ o jakim zaśmiecaniu piszesz Olili? Zakładaj wątek ... ale już! . Bardzo lubię oglądać początki powstawania ogrodów, zwłaszcza jak jest taka instrukcja jak Ogrodowisko.
Poza tym zapraszam i bardzo dziękuję za tak miłe słowa.
Jeśli chodzi o kota, to on jest wykastrowany od dawien dawna. Jak widać, nie jest to gwarancją. Trochę jakby przestał, ale jesteśmy poobrażani.
Borbetka 09:33, 21 paź 2014

makkasia napisał(a)
przyszłam i zostawiam buziaki i uściski

Makkasiu, nic nie napisałam ostatnio u Ciebie. Wstyd mi, ale obiecuję, że nastąpi poprawa z mej strony .