Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 08:40, 24 wrz 2014

Cały czas coś przerabiam, dosadzam i nie nadążam. U mnie dziś był chyba przymrozek i się trochę wystraszyłam, że zakupione Phantomy stojące w donicach szlag trafi. Są jednak i muszę je szybko posadzić. Zimą będzie więcej czasu na Forum. Postaram się coś wizytówkowego zmalować, ale ciągle mi po głowie chodzi coś nowego. Wymyśliłam rabatę hortensjową od strony północnej domu z trawkami. Chyba w puzzlach narysuję sobie przy czasie. Poza tym chciałabym mieć żywopłocik przy jałowcu Horstman za sadem, bo mnie ta taśma ograniczająca kamień od kory wkurza, wystaje biały kolor. Kółko pod basen już nie jest kółkiem pod basen, bo nie ma chętnego na rozkładanie i sprzątanie tego. Potem było kółkiem pod trampolinę i też już nie jest, bo też chętnego na rozkładanie nie ma i mam chęć sprzedać "tę nietanią rzecz". Człowiek ma miękkie serce i kupuje dzieciom różne rzeczy, a one są używane tak krótko. Zatem wracając do kółka, będzie tam miejsce na ognisko. Czeka mnie jednak przeróbka, bo szambo pod nim idzie do likwidacji. Moja wieś dołączyła do kanalizacyjnej cywilizacji i będzie kopanie ... stety i niestety. A ... i jeszcze rabata naprzeciw tarasu południowego, z której nie jestem ciągle zadowolona. Sami widzicie, że mam ADHD.
Napia 20:50, 24 wrz 2014

Borbetko, piszesz, że zakupiłaś phantomy na nową hortensjową rabatkę. Ja dostałam jedną taką hortkę w prezencie i postanowiłam dokupić jeszcze dwie. Możesz mi zdradzić, gdzie kupowałaś, bo w sklepach obok mnie albo jakieś wyliniałe albo wielkie i rzecz jasna drogie okazyJeżeli nie dostanę, trudno, będę na nie polowała wiosną, ale wolałabym już teraz, by mi się ładnie nasadzenia zgrały Będę wdzięczna za podpowiedź
Pozdrawiam
Borbetka 08:34, 25 wrz 2014

Agnieszko, napisałam na priv.
Napia 09:05, 25 wrz 2014

Borbetka napisał(a)
Agnieszko, napisałam na priv.

Dziękuję
OlaB 16:00, 06 paź 2014

Borbetko, Twoj ogrod to dla mnie inspiracja. nie moge sie napatrzec, nacieszyc oka. Gratuluje!!!! Ja niedlugo rozpoczne urzadzanie swojego, ale Twoj na pewno posluzy mi jako podrecznik. pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego
kitek81 08:25, 07 paź 2014

Kochana, śliczny ogród widać, że wkładasz w niego dużo serca i czasu ale są efekty i to najważniejsze
pozdrawiam
iwonadm 07:52, 08 paź 2014

czy mogę liczyć na zdjęcia?

po ile kupowałaś hortki sama przymierzam sie do zakupu jeszcze 2 silverów ale nie wiem czy chcą za nie czasami nie za dużo
Tess 09:04, 08 paź 2014

Byłam, poczytałam, wrześniowe widoczki - z braku aktualnych - oglądnęłam.
Olili 15:20, 09 paź 2014

Witam,
no musiałam, musiałam się zarejestrować, bo nie mogłam odmówić sobie wyrażenia zachwytu, po zakończeniu tej pasjonującej lektury...od pierwszej do ostatniej strony ( i to nie tylko pismo obrazkowe- choć ono jednak najpiękniejsze ).
Cudownie jest w Twoim ogrodzie, cudownie.
Przyznam się, że aż zazdroszczę-ale żeby nie było to tak pozytywnie zazdroszczę , no i jeszcze podziwiam za wkładany ogrom pracy itd.itd..
Też mam ogród do zagospodarowania, ale trochę się boję zakładać wątek, bo jakoś mi się wydaje, że będę Wam zaśmiecać Ogrodowisko .
Wątek zaznaczam, bo będę dalej oglądać.
makkasia 19:08, 14 paź 2014

przyszłam i zostawiam buziaki i uściski