Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Kuba 08:58, 01 kwi 2015

Borbetka napisał(a)

M. mnie dopytuje, jaką dużą skrzynię na warzywa zrobić. Będę miała fajne, słoneczne miejsce na zdrowe jedzonko. Cieszę się. Ustaliliśmy, że wymiary będą 2,50 m na 1,50 m. Chyba mi wystarczy, jak myślicie?

To chyba zależy od tego ile miejsca możesz przeznaczyć i i co chcesz uprawiać. Też ten temat przerabiam i pytałam Oli-leon60- ona ma takie 3 skrzynki w pełni zagospodarowane. Ale ja mam miejsce tylko na jedną
atena35 09:02, 01 kwi 2015

Borbetka napisał(a)

M. mnie dopytuje, jaką dużą skrzynię na warzywa zrobić. Będę miała fajne, słoneczne miejsce na zdrowe jedzonko. Cieszę się. Ustaliliśmy, że wymiary będą 2,50 m na 1,50 m. Chyba mi wystarczy, jak myślicie?

Jak nie wystarczy to w przyszłym roku będzie druga
Borbetka 09:30, 01 kwi 2015

Myślę, że po moich doświadczeniach kilkuletnich z warzywnikiem, wystarczy. Może zainspiruję rodzinę do pomagania w uprawianiu. Bo sama nigdy czasu na warzywnik już nie miałam. Zarośnięty był, że hej.
kasia 09:56, 01 kwi 2015

Borbetko, masz piękny ogród, poukładany i elegancki. Bardzo lubię thujki danica, których masz bardzo dużo. Proszę poleć mi jałowce płożące, które mogłabym posadzić na suchej bardzo nasłonecznionej ziemi przed domem. Ty masz kilka odmian i pięknie u Ciebie rosną. Chciałabym aby ścieliły się przy samej ziemi. dzięki za poradę
Gardenarium 10:02, 01 kwi 2015

Rodzinę trzeba wciągnąć przy pomocy jakiegoś fajnego tricku w postaci zbierania pomidorków, albo pikowania siewek.. może poczują ciąg do ziemi?

Miło było zajrzeć choć na chwilkę.

Instagram Ogrodowiska
Syla 11:29, 01 kwi 2015

Ubolewam mocno nad tym co Ci się przytrafiło .... Sama borykam się od dłużego czasu z pewnymi niedogodnościami i trafiłam na coś takiego .... Polecam http://multistore24.pl/ukryte-terapie-czego-ci-lekarz-nie-powie_jerzy-zieba.html

"Nie tylko o ogrodach, ale i o zdrowiu można się wiele dowiedzieć i do głowy nakłaść mądrych rzeczy. O robieniu badań również. To ostatnie poruszyło mnie do łez i nie mogłam wykrzesać ani jednej litery na klawiaturze" - Cytuję Ciebie ....

Robienie badań to jest to co mocno u siebie zaniedbałam kładąc na szalę wszystkie inne ważniejsze ... Po świętach mam mocne postanowienie ...by było choć odrobinkę lepiej ...

ściskam i powrotu do lepszego ... życzę
marta_d 12:21, 01 kwi 2015

Dużo zdrówka życzę podglądam regularnie, choć nie zawsze zostawiam po sobie ślad, za kilkanaście tygodni pewnie już czasu nie będzie tyle i sił, ponieważ przy dzidzi niewiele da się zrobić tym bardziej z wielką tęsknotą i chyba zazdrością podpatruję zmiany i plany. Ten rok niestety ogrodowo u mnie nie będzie szałowy pozdrawiam!
Borbetka 13:52, 01 kwi 2015

kasia napisał(a)
Borbetko, masz piękny ogród, poukładany i elegancki. Bardzo lubię thujki danica, których masz bardzo dużo. Proszę poleć mi jałowce płożące, które mogłabym posadzić na suchej bardzo nasłonecznionej ziemi przed domem. Ty masz kilka odmian i pięknie u Ciebie rosną. Chciałabym aby ścieliły się przy samej ziemi. dzięki za poradę

Kasiu - z płożących polecam Ci Golden carpet, jest miękki i bardzo ładny oraz Green carpet, mam jeszcze Wiltoni, ale gorszy od poprzednich. Można ciąć, zagęszcza się i nawet nie łysieje za bardzo. Po carpetach można chodzić.
Borbetka 13:56, 01 kwi 2015

Danusia - trzeba będzie taki trick zastosować.

Sylwia - teraz więcej czasu na siedzenie mam, to czytam ile się da. Dziękuję za linka, przestudiuję. Napiszę też, że Grembosia podała mi link do strony, który poprzestawiał mi trochę w głowie. Jak wyzdrowieję również ruszam na badania. Teraz to już trzeba, bo o zdrowe życie walczymy. Trzymaj się ciepło.

Marta - to gratuluję z całego serca i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Przy dzieciach niewiele się zrobi w ogrodzie, ale wychowanie pociech to zupełnie inny priorytet.
kasia 14:05, 01 kwi 2015

dziękuję o to mi chodziło