Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

ZielonaAnia75 14:16, 30 mar 2015

Witaj Monia, trafiłam ostatnio na Twój wątek i... jestem zauroczona. Ogród przemyślany, nasadzenia idealne wręcz, uroczy! To kolejny ogród na Ogrodowisku, który mnie inspiruje do PRACY. Zastanawiałam się, czy warto przesadzać trzy iglaczki, ale to co Ty zrobiłaś pokazuje, że warto przesadzić choćby większość roślin po to, aby mieć takie zakątki w ogrodzie, na które się patrzy i nie nachodzą myśli, ,,muszę coś z tym zrobić..." Niezwykle mnie zainspirowałaś. Działam!!!
Olili 22:06, 30 mar 2015

Dzisiaj znów spędziłam tu mnóstwo czasu,pozdrawiam
Borbetka 08:02, 31 mar 2015

martaibartek napisał(a)
Borbetka cięłaś już danicę?

Coś ty, ja kuternoga.
Borbetka 08:02, 31 mar 2015

Mysza napisał(a)
Jak ja lubię te Twoje danice
Piękne są, takie dorodne
Uważaj z nóżką bo święta idą.
Mnie też te choróbska denerwują strasznie.
Buziaczki Moniko.

Mysza, z nogą coraz lepiej, ale nie wolno mi się rozpędzić. Przy stąpaniu jeszcze boli. Dopiero na Święta mogę lekko obciążać.
Borbetka 08:06, 31 mar 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Witaj Monia, trafiłam ostatnio na Twój wątek i... jestem zauroczona. Ogród przemyślany, nasadzenia idealne wręcz, uroczy! To kolejny ogród na Ogrodowisku, który mnie inspiruje do PRACY. Zastanawiałam się, czy warto przesadzać trzy iglaczki, ale to co Ty zrobiłaś pokazuje, że warto przesadzić choćby większość roślin po to, aby mieć takie zakątki w ogrodzie, na które się patrzy i nie nachodzą myśli, ,,muszę coś z tym zrobić..." Niezwykle mnie zainspirowałaś. Działam!!!

Zielona Aniu, fajnie jest czytać takie słowa, wtedy serce rośnie, że się podoba moja praca. Bo dużo jej włożyłam w to co jest. I gdyby nie te zmiany przez lata, kości byłyby zdrowsze, chociaż też nie do końca jestem przekonana. Przecież ruch w ogrodzie to samo zdrowie. Nie można tylko przeciążać gnatów. Inspiruj się, choć wiele razy chciałam edytować stare zdjęcia ogrodu, bo nie mogę na nie patrzeć. Z drugiej strony są pamiątką po tym co było. Teraz czekam na tulipany. Dużo ich posadziłam jesienią. Pozdrawiam i zapraszam.
Borbetka 08:07, 31 mar 2015

Olili napisał(a)
Dzisiaj znów spędziłam tu mnóstwo czasu,pozdrawiam

Olili - byłam u Ciebie, ale muszę przebrnąć przez dużą ilość postów, więc pewnie niedługo napiszę. Cieszę się, że do mnie trafiłaś.
polinka 08:12, 31 mar 2015

Borbetko czy danicę ciąć od małego? Mam ja drugi sezon i zależy mi aby jak najdłużej była taka mała
Borbetka 08:25, 31 mar 2015

Jasne, takie malutkie nawet tnę. Będzie wtedy bardzo gęsta. Nożyce w dłoń .
Myślę sobie, że jakoś to wszystko poukładane jest. Kule mam pocięte, bo zrobiłam to późną jesienią zeszłego roku. Nigdy wcześniej nie odważyłam się na formowanie tak późno. No i na wiosnę nastąpił ten dzień, że źle nastąpnęłam ... noga niesprawna, a Danica pocięta.
Asiuniaa 08:50, 31 mar 2015

Hej Monia podobno testowałaś tatarak - dostałam kilka sztuk i nie wiem co z nim począć - jak się u Ciebie sprawuje ? Jak sobie radzi z dala od wody?
polinka 08:56, 31 mar 2015

Borbetka napisał(a)
Jasne, takie malutkie nawet tnę. Będzie wtedy bardzo gęsta. Nożyce w dłoń .
Myślę sobie, że jakoś to wszystko poukładane jest. Kule mam pocięte, bo zrobiłam to późną jesienią zeszłego roku. Nigdy wcześniej nie odważyłam się na formowanie tak późno. No i na wiosnę nastąpił ten dzień, że źle nastąpnęłam ... noga niesprawna, a Danica pocięta.

Dzięki, po świętach zaczynam ostre cięcie

Dobrze, że zima była łągodna i kulki po jesiennym formowaniu dały radę. Czasami też myślę, że wiele rzeczy jest z góry ustalonych tylko często nie zgadzamy się z tymi planami a póżniej i tak obraca się to z korzyścią dla nas.

Może akurat potrzebowałaś czasu na odpoczynek?