Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

makkasia 14:32, 01 kwi 2015

Borbetka napisał(a)
Informuję, że śnieżycę też miałam, a potem miałam słońce i wszystko stopniało. Ale bezsens. W Wielkopolsce była trąba powietrzna i ludzie potracili część dobytku. Straszne. Wiało jak diabli i jeszcze wieje, ale trochę słabiej.

Bukszpanów nie poszłam zobaczyć. Realny ogród gdzieś odpłynął w dalsze komórki mojego mózgu. Coś mi się tam poprzestawiało z wiadomych przyczyn. Nawet Święta będą byle jakie, nie mam nawet jednego zajączka, ni kurki, ani jajeczka. Nawet mi się Święconki robić nie chce, ale się przymuszę na jednej nodze . Mogę sobie tylko powąchać bukszpany, to mi się przypomni, że Wielkanoc idzie.

M. mnie dopytuje, jaką dużą skrzynię na warzywa zrobić. Będę miała fajne, słoneczne miejsce na zdrowe jedzonko. Cieszę się. Ustaliliśmy, że wymiary będą 2,50 m na 1,50 m. Chyba mi wystarczy, jak myślicie?

Ojej Monia nie fochaj sie na nogę raz, ktoś za Ciebie przygotuje święta a do domu zetnij trochę bukszpanu i będą dekoracje minimalistyczne
ściskam i dmucham na nóżkę

PS. Zależy czy będzie 1 skrzynia, czy więcej ?
Milka 15:24, 01 kwi 2015

Oglądałam relacje, u was i u nas chyba najbardziej wiało; nie martw się świętami, zajmij się zdrowiem, u mnie tez w tym roku nietypowo, juz nie myślę o tym i jest ok, radze podobnie, zrób minimalistycznie, zdrowiej z nóżką
ZielonaAnia75 22:03, 01 kwi 2015

Głowa do góry, święta mogą obyć się bez ozdób świątecznych... najważniejsze zdrowie. Kilka witek brzozowych w flakonie może ozdobić dom, pozdrawiam
zabaewa 22:22, 01 kwi 2015

Monia - nie przejmuj się. Święta są w sercu. Cokolwiek da Ci radość. Ja dwa razy miałam święta bez mojej pracy - po operacjach. Po tej drugiej - piersi nawet kranu nie umiałam otworzyć. O sprzątaniu czy lepieniu pierogów nawet nie było mowy. Wigilia i cała reszta była kpiona w pobliskim sklepie. Ale byłam, zdrowiałam i to było najlepsze. Mama też zdrowiała 250 km dalej - sama z chorą nogą na taborecie. I gadałyśmy świątecznie przez telefon. A potem każda nowo nabyta stara czynność cieszyła Będzie dobrze, zobaczysz. Tylko bądź cierpliwa.
KasiaBawaria 12:32, 02 kwi 2015

Witaj, na tle skyrocketa jakie to zolte tuje?Sunkist?
Mysza 14:23, 02 kwi 2015

Moniczko zobaczysz przed Świętami ilu pomocników w domku się znajdzie
Jak zrobi się cieplutko to nóżka już będzie w lepszej kondycji
Przesyłam słoneczko bo u mnie zagląda troszkę
Mysza 21:12, 03 kwi 2015

Monia dużo zdrówka i radości na Święta zyczę
zabaewa 00:00, 04 kwi 2015

Wszystkiego dobrego Moniko
ren133 00:02, 04 kwi 2015

Duuużo zdrówka i radości na nadchodzące Święta Wielkanocne
Enya73 07:48, 04 kwi 2015

Radosnych i zdrowych Świąt