Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Asiuniaa 12:37, 26 mar 2015

Borbetka napisał(a)
Zuzanko - zapraszam przy czasie.
Moje kulki Danica wreszcie przycięte. Tak wyglądały:

I obcięte:

Borbetko wpadam z rewizytą - pięknie u Ciebie. A czy Booling Bowl też można i należy przycinać?
Milka 14:53, 26 mar 2015

Borbetka napisał(a)

Irenko, z serducha dziękuję za pociechę. Kuruję się, ale lek co mi przepisali, przeciwzapalny, chyba odstawię. Niszczy mi żołądek. Po co mi do gojenia takie coś zapisał? Jeśli się coś naderwało, a nie pękło, to powinno samo się zagoić prawda? Jak się człowiek skaleczy, to tylko plaster przykleja. A oni zaraz masę leków zapisują, które na jedno pomogą, a na drugie zaszkodzą. Bądź tu mądry.
Galaretka to mus. Same dobre myśli Ci przesyłam.

Odstaw je, nastaw się na zdrową dietę, soki, owoce, leki niszczą ci żołądek i psują i toksynami zanieczyszczają organizm, naprawdę lepiej unikać tych świństw.
Pięknie wycięte daniki, ja jeszcze nigdy swoich nie cięłam, jakoś nie umiem, czym tniesz?
Borbetka 17:48, 26 mar 2015

Ale stare zdjęcia! Tak już nie mam. Pomarznięte dywany irgi poszły w zapomnienie. Asiu, wszystkie tuje można ciąć.
Irenko - tnę nożycami szpalerowymi do żywopłotów, a poprawki robię owczarskimi. A tablety chyba odstawię. Więcej wad niż pożytku.
wietrzyk 19:16, 28 mar 2015

I jak tam Ci Borbetko, lepiej???
Tak po cichutku liczę na Twoją pomoc w planowaniu moich nowych rabat Zacznę od tej przy oczku. Mam już jakieś zajawki tego co chciałabym posadzic, ale jak już się wykurujesz to może przyjedziesz do mnie???

uściski z Puszczy
Borbetka 15:30, 29 mar 2015

Ja już bym teraz wsiadła, ale jak? Dziękuję Asia, jakoś radę daję, choć czasami jestem na skraju. Dziś wyszłam zobaczyć ogród i ślimaki tulipany mi zjadają, kot przy mnie sika w rośliny, nie zrobiłam wertykulacji, a forsycja już kwitnąca. Jak ja zdążę? Nie wiem. Jeszcze ze 2 tygodnie nie wolno mi zbytnio obciążać nogi. Wczoraj pokucharzyłam, dziś czuję, że za dużo. Muszę być bardzo ostrożna. Jakieś dziwne to skręcenie. Poprzednio, jak skręciłam drugą nogę, walnęła kostka i o wiele szybciej chodziłam. Tutaj mam śródstopie obolałe i gorzej z chodzeniem jest. Ciężko mnie zatrzymać, bo leniwcem nie jestem .
Oczywiście czuję się ogromnie zaproszona. Masz jakiś spis roślin, które byś chciała posadzić?
Enya73 15:39, 29 mar 2015

Cześć, ostrożnie z tą nogą, wylecz się do końca, ogród poczeka. Takie niedoleczone kontuzje wychodzą po latach, więc pamiętaj, zdrowie najważniejsze
Buziaki
jalos 23:50, 29 mar 2015

Chciałam się przywitać zanim na dobre zacznę rozglądać się po ogrodzie i przede wszystkim życzyć Ci szybkiego powrotu do zdrowia, oby kontuzja jak najszybciej poszła w zapomnienie.
Borbetka 09:10, 30 mar 2015

Witaj Aga u mnie. Również dopinguję Cię w walce z sąsiednimi murami. I nie mów, że żadna ogrodniczka z Ciebie. Zarazisz się na bank.
martaibartek 12:54, 30 mar 2015

Borbetka cięłaś już danicę?
Mysza 13:46, 30 mar 2015

Jak ja lubię te Twoje danice
Piękne są, takie dorodne
Uważaj z nóżką bo święta idą.
Mnie też te choróbska denerwują strasznie.
Buziaczki Moniko.