Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 11:06, 26 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
To ja też tak zrobię z jaśminowcem, bo owszem pachnie cudownie i zakwitł dość obficie ale od strony sąsiada więc rozliczę się z nim!!! Po kwitnięciu krótko go obetnę, zobaczymy co będzie???

Myślałam nad danicą, bo wydaje się, że ona mniej kłopotliwa niż bukszpan, który u mnie ciągle coś ,,łapie". Monia masz z nią jakieś problemy? Do cienia i na słońce może być prawda?

Aniu, w cieniu rośnie słabo niestety. Ma dziury i kiepsko odrasta. Nie polecam. W półcień i słońce - żadnego problemu.
Borbetka 11:07, 26 cze 2015

eee_taam napisał(a)
o cieciu czytam i 5h to "hardcore" jest

ja tnę już 2 tydzień relaksacyjnie godz. max 1,5h , po 5h to raczej masaże konieczne

forsycję też posiadam ...zrobiłam z niej kulke na pniu siedzi w kacie,wczoraj własnie też ja mocno ogoliłam bo przyrasta gigantycznie!
wiosna natomiast swieci na rabacie (4 sezon u mnie)
zdjęcie z kwietnia 2015.

Taka kuleczka to faktycznie relaksacja . Fajnie zrobiłaś.
Borbetka 11:07, 26 cze 2015

Zeta napisał(a)
Rany ja u mnie na piachu mam ślimaki ...a nigdy ich nie było to Wam współczuję

Czasami ręce opadają mi już, ale nie poddam się.
13:04, 26 cze 2015
niebieskie granulki u mnie sie sprawdzaja ...Sebek polecał ..i sa dobre ...nawet nie wiedziałm ze tyle ślimakow az mam

ja sypie tam gdzie goła ziemia
inag 14:49, 26 cze 2015

Forsycji na pniu nie widziałam w żadnym ogrodzie. Bardzo ładnie wygląda
Wy walczycie ze ślimakami a ja z mrówkami Nie mogę ich eksmitować spod kostki w ścieżkach
jalos 16:47, 26 cze 2015

Borbetka napisał(a)

Aguś, została mi dąbrówka do posadzenia i gaura. Poczytałam o tej ostatniej i nie wiem czy przezimuje. Czas pokaże. Idę zobaczyć do Ciebie, gdzie ulokowałaś swoje.

lepiej nie zglądaj, bo nic nie posadziałam - ledwie udało mi się trochę rozstawić wczoraj doniczki, ale zdjęcia (doniczek ) chyba będą dzisiaj.
Okazuje sie, że chyba jednak za małe to moje poletko.
Albo za duzo na raz chcę zrobić i wkrad się chaos w zakupach.
18:21, 26 cze 2015
Borbetko gaura to dośc duży chabaź się robi u mnie miałam 6 i przezimowało 6 zeszłego sezonu ale tej wiosny juz odbiła tylko 1 (miałam rózowa i biała)

mnie sie to nie podoba zwykły chabaź o zawala wszystko

ZielonaAnia75 19:44, 26 cze 2015

A ja mam inne odczucia co do gaury. Co prawda kupiłam ją w ubiegłym roku i może doświadczenia mam niewielkie, ale u mnie po zimie wszystkie odbiły, są ładnymi kępkami oczywiście jeszcze bez kwiatuszków, które jak już się ukażą dodają lekkości na rabacie. Wokoło brzózki mam posadzone: w tyle średniej wysokości trawki na ich tle gaura i coś tam bez nazwy, a u ,,stóp" żurawki gp. Wygląda przyjemnieja polecam
Borbetka 20:39, 26 cze 2015

eee_taam napisał(a)
niebieskie granulki u mnie sie sprawdzaja ...Sebek polecał ..i sa dobre ...nawet nie wiedziałm ze tyle ślimakow az mam

ja sypie tam gdzie goła ziemia

Zbierasz je potem? Czy zostawiasz aż zeschną się na maksa?
Borbetka 20:40, 26 cze 2015

inag napisał(a)
Forsycji na pniu nie widziałam w żadnym ogrodzie. Bardzo ładnie wygląda
Wy walczycie ze ślimakami a ja z mrówkami Nie mogę ich eksmitować spod kostki w ścieżkach

Buuu, mrówki też mam. I gdzie tu sprawiedliwość jest?