Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

grembosia 17:54, 14 wrz 2015

Moniko, cudnie, kolory rzeczywiście potrzebne. Też mam sporo miejsc bezbarwnych, więc szykują się zmiany.

Do półcienia i słońca to daje fajną kontrastową plamę:
http://archiwumallegro.com.pl/szałwia+omączona+niebieska+victoria+nowość-1_2054002876.html
asica 18:20, 14 wrz 2015

Ale piękne widoki, tyle przestrzeni... Ale może nie będę zazdrościć, toż to jakiegoś ogrodnika trzeba zatrudnić. Sama dajesz radę?
leon60 19:51, 14 wrz 2015

Monia prześlicznie ! niektóre zakątki widzę pierwszy raz i jestem zauroczona
wiunia 20:47, 14 wrz 2015

Moniko śliczne foty, cudowne widoki
20:55, 14 wrz 2015
grembosia napisał(a)
Moniko, cudnie, kolory rzeczywiście potrzebne. Też mam sporo miejsc bezbarwnych, więc szykują się zmiany.

Do półcienia i słońca to daje fajną kontrastową plamę:
http://archiwumallegro.com.pl/szałwia+omączona+niebieska+victoria+nowość-1_2054002876.html

miałam to w zeszłym roku ...niestety nie zimuje ale jset ładne i długo kwitnie, nie pokłada się ...same plusy..jedno ale...
MirellaB 22:36, 14 wrz 2015

Monika pięknie
Wszystko takie wypielęgnowane Bardzo mi się podoba
sylwia_slomc... 23:05, 14 wrz 2015

Kurcze nie mogę znaleźć swojego pierwszego wpisu więc trudno najwyżej się powtórzę, napisz jeśli możesz bo nie znalazłam jak duża jest twoja działka bo sprawia wrażenie olbrzymiej, a cudnie pomyślana. Foty jak zwykle przepiękne, a ogród zachwyca na każdej
Milka 15:55, 16 wrz 2015

Na FB ogladałam fotki, nie zajarzyłam że to TY, ale patrzę na ogród, myślę sobie, no znam te kulki tujek, piękna odsłona i faktycznie inne kawałki pokazałaś, zadbany, kolorowy i ciekawy, widać w nim twój indywidualizm
Jak działasz, znaczy się noga juz ok
Borbetka 10:15, 17 wrz 2015

Kochani, działkę mam 2200 m, za duża jak dla jednej osoby do obrobienia. Poza tym ciągle coś wymieniam i zmieniam rabaty, więc mam zespół niespokojnego ogrodnictwa. Sama jestem sobie winna wielokrotnie, że tak dygać muszę.
Grembosiu, szałwia bardzo piękna, ale szkoda że nie zimuje.
Mam ochotę na rozchodniki. Tylko czy to znowu nie będzie strzał w mój portfel? Już tyle roślin mi poginęło. Liriope z zeszłego roku, cimicifuga, jarzmianka zeżarta jest w tym roku kompletnie i jeszcze kilka innych. Muszę uważać z bylinami, bo za dużo mnie kosztują, a nie zawsze się sprawdzają. W dużym ogrodzie muszę kupować więcej sadzonek i to ciągnie po kieszeni. Co więcej, jeśli ogród jest dość młody i ziemia bez wielkich korzeni, inaczej rośliny się przyjmują. Ja muszę usypywać pagórki pod drzewami, bo nic wkopać nie mogę. Jedynym rozwiązaniem jest zmniejszanie trawnika. Jeszcze trochę go zostało .
Wszystkim serdecznie dziękuję za pochwały. Jest mi bardzo miło.
Irenko, tak to ja, a noga już dobrze, dziękuję i oby tak dalej.
Milka 10:21, 17 wrz 2015

To się cieszę ja mam podobne problemy, zawsze w ilości i koszt oraz wśród korzeni, jazda niezła, mam ciut więcej do obrobienia