Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Margarete 19:37, 01 wrz 2017

O Borbetko - jesteś!
Cudny ten twój ogród jak zawsze uporządkowany, bujny i te wielgaśne kule...miodzio. A z tymi wysokimi hortensja mi wygląda bardzo, bardzo pięknie
Pozdrawiam!
AngelikaX 20:03, 01 wrz 2017

Przyszłam ogród pochwalić, avatarek też, bo u siebie nie zdązyłam
Borbetka 10:03, 05 wrz 2017

Na chwilę byłam. I cieszy mnie, że chwasty hamują. Już bardziej ogarniam ogród. Zostało mi przesiać kompost i go rozsypać na rabacie, uzupełnić korę gdzieś tam. Może się skuszę na aerację trawnika, bo się zrobił jak poducha i jeszcze coś tam poucinam. To będzie tyle. Acha i jeszcze kreta muszę złapać. To będzie najtrudniejsze .
Klaudyna 10:17, 05 wrz 2017

witam, to u Was świeci słoneczko? piękny ogród. Ja niestety walczę z bukszpanami ( choroba grzybowa i przędziorki) nie wiem co najpierw zrobić czy opryskać czy podlewać jakna razie czekam na zmianę pogody a ona się nie zmienia... ciągle pada
miło popatrzeć że u kogoś świeci słoneczko
kami 10:31, 05 wrz 2017

Tez mam kreta albo całą rodzinkę. Eh jak jest kret to i są pędraki.
SlonecznyOgrod 15:09, 05 wrz 2017

Piękny ogród , brakowało Ciebie
Fajnie,że jesteś
Zostawiam ślad i wrócę później na spokojnie obejrzeć i poczytać co robiłaś jak Cię nie było.
Ale ogród pamiętam , bo pamiętam kule Danici, jak się pojawiłam na O. to mnie do Ciebie ktoś pokierował, bo też mam iglakowe kule.
GorAna 18:40, 05 wrz 2017

Wpadłam , jak zwykle, podziwiać Twój ogród i jak zwykle nie zawiodłam się
Tak na marginesie....nie ma roślin bezobsługowych....chyba, że chwasty
Pozdrawiam
Elinka 10:05, 06 wrz 2017

Borbetko, u mnie na krety sprawdzil sie taki sprzet pulapka kupiony w necie ale w lm tez widzialam. Taka szara rurka z tloczkiem ktory sie naciaga i do kretowki wklada , niestety chyba z 70 zl kosztowalo ale jedynie to zlapalo wszelkie inne srodki nie dzialaly a troche tego bylo bo i nornice mam.

Przy okazji zapytam o kompost bo piszesz ze bedziesz klasc na rabaty. Powiedz z doswiadczenia co z ofrodu mozna wkladac oprocz trawy i lisci, mam na nyski np scieta lawende , bukszpany i inne krzaki ktore si przycina, albo przekwitniete byliny , klasc to cy nie bo niby nasiona kwiatow tam sa i jakos mam watpliwosc z jednej strony wszystko by sie chcialo wrzucic a z drogiej jak sie potem maja te kwiaty po calym ogrodie siac to slabo.

Ja dopiero teraz zaczelam robic i mimo instrukcji w necie jakos nie wszystko wiem.
Iwonka 10:44, 06 wrz 2017

Witam Borówcowy Dzisiaj mam dzień lenia i dobrze, ponieważ trafiłam na twój ogród i bez wyrzutów siedzę i oglądam. Bardzo w moim guście, ładnie przystrzyżone kule, jasne akcenty. Bałam się bluszczu, ale jak czytam u ciebie - chyba niepotrzebnie. Też mam coraz więcej cienia i można te wszystkie dziury czy miejsca, które lubią chwasty po prostu nim załatać. Piękny ogród Borbetko!
Iwonka 11:22, 06 wrz 2017

Czy walczysz z kretem? U mnie pomogły kiedyś kulki na mole. Wkładałam po dwie do każdej dziury i zasypywałam ziemią z kopczyka. Kulki kupiłam przez internet. Nie mogłam trzymać ich w domu, ponieważ nawet nieotwierane rozsiewały bardzo drażniący zapach.