Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Urszulla 22:17, 10 paź 2012

Danusiu-Twoje szczęście z ogrodem preriowym to i moje szczęście do inspiracji. i pewnie wielu innych O. Pozdrawiam i macham
Sebek 22:20, 10 paź 2012

A ja nie wiem czy chcę oglądać preriowy....bo ja od zawsze chciałem takie coś u siebie mieć...wyszło inaczej.... I znów będzie rewolucja
marzena 22:28, 10 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Ja pamiętam bananówę..i drewniaki żółte. I spodnie szwedy w kropki.

ja też pamietam spódnice bananówki... i to, ze nie miałam kasy aby taką sobie kupić...
ale juz drewniaki miałam... i spodnie szwedy też...kolega miał wykrój dobry i szył wszystkim naokoło...
a swetry też sobie i M robiłam na drutach podczas studiów...konieczność... ale i poszukiwanie czegoś specjalnie dla siebie...a wykroje z Burdy też pamiętam i też próbowałam...z różnym skutkiem...

ale o ogrodzie w ogóle wtedy i później nie myślałam... dopiero 'złapałam tego bakcyla' całkiem niedawno...
Danusiu, pozdrawiam ...
Tess również ...
Loosiuu 22:52, 10 paź 2012

Tak tak, zdjęcia mogą być jak najbardziej
malwes 22:54, 10 paź 2012

Sebek napisał(a)

A ja w ogóle nie-rogata. Ani trochę. Co powiecie na Raka-Ogrodnika? :/

No cóż - jako rak napiszę, że to bardzo dobre połączenie

Ha, ha! Sebastian - z nieba (a raczej z wody) mi spadłeś (wypadłeś). No mam nareszcie Znaka-Bliźniaka=Raka!

PS. Pamiętam spodnie marmurki (w kieszeniach agrafki "zakolorowane" owiniętymi kolorowymi drucikami z przewodów), koszule non-iron, mleko i śmietanę w szklanych butelkach z koreczkami foliowymi w kratkę srebrno-niebieską lub srebrno-pomarańczową, serki homogenizowane o smaku naturalnym (niebieskie opakowanie) lub waniliowym (żółte opakowanie), charakterystyczne kosze plażowe w Międzyzdrojach i zwyczaj spalania się na słońcu na czarno (za pomocą maści z Witaminą D czy jakoś tak), serial Niewolnica Isaura a zaraz potem coś z "Edenem" w tle, piosenki młodej Sandry i Savage (te dyskoteki szkolne.....), solidarne i ogólnospołeczne zakochanie w Janku z 4ch Pancernych i muzykę ze Stawki Większej niż Życie, teczki zakładane w kioskach dla odkładania prenumeraty, zbieranie plakatów i puszek (a wcześniej papierków z czekolady i komiksów z gum balonowych Donald) i dziwne poczucie, że ludzie byli szczęśliwsi albo na takich wyglądali....
monitka 23:34, 10 paź 2012

Gosiu to my z tej samej ery wszystko sie zgadza Mi się jeszcze z tymi czasami kojarzy moda koszmarnych trwałych na "pudla" ...nie ważne czy pasowało czy nie mus był trwałą spaloną mieć no i jeszcze woda z saturatora zwana gruźliczanką w dwóch smakach albo raczej kolorach. Ech wspomnienia...
grembosia 08:16, 11 paź 2012

Dzisiaj w nocy był u nas spory przymrozek, dokładnie nie wiem ile, ale szyby samochodu musiałam dość długo skrobać. Czy to już czas na schowanie bukszpanów w donicach?
Pszczelarnia 09:18, 11 paź 2012

Sebek napisał(a)
A ja nie wiem czy chcę oglądać preriowy....bo ja od zawsze chciałem takie coś u siebie mieć...wyszło inaczej.... I znów będzie rewolucja

Sebciu, to preriowy holenderski czy kwiatowy angielski? Bo ja się pogubiłam już w preferencjach Twoich (i swoich) dodam uczciwie.

Ups, jestem na Danusiowym wątku ..... .

Gardenarium 21:13, 11 paź 2012

grembosia napisał(a)
Dzisiaj w nocy był u nas spory przymrozek, dokładnie nie wiem ile, ale szyby samochodu musiałam dość długo skrobać. Czy to już czas na schowanie bukszpanów w donicach?

Nie, za wcześnie.

Instagram Ogrodowiska
elzbieta_b 22:04, 11 paź 2012

Danusiu, mój biały rododendron zaczyna kwitnąć Na wiosnę kwitł i znów rozwija pąki. Nie nawożę już długo i martwię się czy nie zmarznie ?