Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

Mala_Mi 22:14, 04 kwi 2012

Celina napisał(a)
Wróciłam z działeczki i pędzę ,żeby opisać co mi się dzisiaj trafiło!!
Oporządzam rabatę i kątem oka widzę ,że sąsiad -vide ten od płotu str.8 mojego poletka- coś się dziwnie zachowuje.Rozgląda się po moje działce ,ale czuję ,że mnie nie widzi! No to gapię się na faceta bo coś mi nie pasi ,nagle patrzę a on fru i śmieci ,które zebrał u siebie wrzuca na mój ogródek!!!
Podchodzę do kolesia i mówię grzecznie aczkolwiek głosem nie znoszącym sprzeciwu;
Proszę nie wrzucać śmieci do mojego ogródka!
A on na to :dobrze..eee.ale tego było mało!!!!!!!

Nic tylko użyć tego emotikona..ale prawdziwego....... BUC!
Pola 22:18, 04 kwi 2012

Co za sukinsyn, no to masz wrednego sąsiada, tylko otruć dziada
Celina 22:24, 04 kwi 2012

Wiecie ,dziewczynki tak mnie zaskoczył tym ...ale tego było mało ,że jak to powiedziałam M. to spojrzeliśmy na siebie i brechtaliśmy się całą drogę do domu

Łamaga nie rozumie ,że nie ilość ,ale to co zrobił, to chamówa!.

Albo płakać albo obśmiać dziada! wybrałam to drugie
hanka_andrus 22:25, 04 kwi 2012

Miałam podobnego w typie zachowań,ale na szczęście moje zrezygnował, i teraz mam wspaniałych młodych ludzi!
majkel0326 22:32, 04 kwi 2012

Czytam i nie wierzę!Co za chamstwo.Znaczy,że w małych ilościach można wyrzucać sąsiadom przez płot według niego.Ale bym mu nagadała!Wredny typ.
barbara_kraj... 22:33, 04 kwi 2012

Ja nie narzekam na sąsiadów. Nawet ten 'północny' poprawił się, chwasty wyrywa tuż przy granicy, krzewy i drzewka przyciął, aby na moje nie właziły! A żona jego nadęta o tą wiklinowa matę, którą w ub.r. z M załozylismy. Nic to!
Trochę ta mata pomogła
Najgorsze są kradzieże i włamania!
majkel0326 22:37, 04 kwi 2012

U nas sąsiedzi nie są źli.Gorzej ze zwierzętami z okolicy.Mój warzywnik przylega do pola,a przecież całego pola nie ogrodzimy.I dlatego często mam nieproszonych gości w postaci psów czy kur sąsiadów.Wtedy biorę kija i gonię
marzena 22:41, 04 kwi 2012

no, to rzeczywiscie ! totalne chamstwo ...
ja kiedys zobaczyłam jakiegoś faceta ( to było, gdy jeszcze nie mieszkalismy w naszym domu, tylko przyjeżdżalismy na weekendy) na naszej posesji jak zbierał grzyby ( wtedy jeszcze było ich mnostwo) ... wysiadlam z samochodu i szłam do niego z taka miną, ze zanim cos powiedziałam- zaczął sie tłumaczyć ( wiadomo, idiotycznie) , odprowadzilam go do dziury w płocie ( przez ktorą wszedł) i nie musiałam nic właściwie mowic, tak bylam 'nabuzowana', ze on to musial czuć i od razu się wycofał...
no, było, minęło...
Celina 22:51, 04 kwi 2012

Sąsiedzi to temat rzeka można by założyć nowy watek na ogrodowisku i byłoby o czym pisać! na bank!
Tylko czy warto?może dla pośmiania się bo w innym wypadku szkoda nerw
marzena 22:54, 04 kwi 2012

no tak Celinko, masz rację...
w sumie nie narzekam na sasiadów... może tez dlatego, ze mam ich co najmniej 1/2 km od siebie ... ale oczywiscie tez przez lata nazbierało się różnych zdarzeń... ale nie ze wszystkimi, tylko z jedna rodziną