Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dorkow0 22:56, 10 sty 2013

dajana napisał(a)

Też siedzę w szkółkach i nawet zamawiam co nieco...

Ja na razie odkładam do koszyka bo czekam na kasę ale mam juz spory koszyk .Zdradzę że znowu kilkanaście róż.Wciąż szukam ładnych i sporych już Serbów O ile innych roślin nie musze widzieć to w przypadku Serbów muszę je wcześniej zobaczyć no chyba ze ktoś mi poleci z zamkniętymi oczyma wtedy zaryzykuję Zdradż co kupujesz Dorciu

Zamówione mam Żurawki, czerwone i żółte... Jeszcze myślałam o Rh, kilka krzewów muszę kupić... To na już, a co dalej, to zobaczymy... Też odkładam co mogę, ale przy mojej gromadzie, to łatwe nie jest...
dajana 23:38, 10 sty 2013

Lubię żurawki ,,mam dwie Jedna wyjątkowej urody ,ciemna ale kwiaty ma prześliczne i bardzo długo się trzymają .Nie jest łatwo Dorciu ,rośliny są drogie a potrzeba ich tysiące .Mam ten sam kłopot Każda sadzonka cieszy kiedy ją kupujemy i to są te radości tyle rozciągnięte w czasie
aneta230972 23:56, 10 sty 2013

dajana napisał(a)
Zadałaś sobie wiele trudu przegladąjąc mój nudny wątek Jeszcze nudny bo ogrodu nie posiadam to i przynudzam hi.

To nie był trud tylko zaszczyt. Miło popatrzeć jak z niczego powstaje coś pięknego To jest dopiero sztuka i ciężka praca zarazem. Czapki z głów.
A z tym aniołkiem to nie jest całkiem tak. Ja jednak częściej bywam totalnym przeciwieństwem aniołka.
Ale nie da się ukryć, ze miód polałaś na moje serce
dajana 12:59, 11 sty 2013

Jesteś więc aniołkiem z temperamentem Anetko !! to dopiero interesująca mieszanka Zbyt ułożony jest raczej nudny.,co do urody zdania nie zmieniam Pięknego dnia ci życzę )
gusiarz 13:07, 11 sty 2013

Dajanko- witaj w noeym roku! Wszystkiego dobrego życzę Czekamy na wiosnę... Już niedługo! Mam nadzieję, że w marcu zima już odpuści, bo trzeba ciąć moje serby, ciski i inne krzaczki Pozdrawiam cieplutko - dziobaski przesyłam
dajana 13:36, 11 sty 2013

gusiarz napisał(a)
Dajanko- witaj w noeym roku! Wszystkiego dobrego życzę Czekamy na wiosnę... Już niedługo! Mam nadzieję, że w marcu zima już odpuści, bo trzeba ciąć moje serby, ciski i inne krzaczki Pozdrawiam cieplutko - dziobaski przesyłam[/quote

Witaj Gusiu cieplutko .Stary rok za nami a przed nowe wyzwania .Mam kilka dni urlopu i tak sobie dzisiaj podczytuję robię plany,zapisuje itd .Muszę nauczyć się od ciebie ciąć serby Jeszcze ich nie mam ,szukam dorodnych i zdrowych i nic nie widzę Gdzie kupowałaś swoje?Lecę na nie popatrzeć .Buzka
hanka_andrus 15:37, 11 sty 2013

Danuś,ten domeczek na ośnieżonym zdjęciu, to w moim parku miejskim,to tak jakby mój był,Wiosną mieszka w nim para łabędzi .Mój ogródkowy to ciut większy 5 x 5 m,ale też nie za duży.
Moje ślubne szczęście też kiedyś ćmiło fajurę,a amforę trudno było dostać,znajomi mu z W-wy przywozili.
Do jedzenia ,to dziś mało zajmująca zupka: krupnik,z dodatkiem skrawków kiełbaski i szyneczki +kilka suszonych grzybków.
No i odpadło mi dziś gotowanie kaszy dla pupila.
A wczoraj miałam zasmażaną kapustkę na wędzonej kurzej nóżce + ziemniaki.Też niezłe.
Tobie też życzę pięknego weekendu.I żeby nie trzeba było odśnieżać,u mnie teraz zawieja śnieżna.
gusiarz 15:49, 11 sty 2013

Danusiu - ja kupowałam u Batko w Kokotowie we wrześniu. Serby były kopane i chyba się przyjęły bo miały małe przyrosty. Jak wiosną coś znajdę dam Ci znać!
Ja dopiero będę się uczyć cięcia serbów - poczytam w wątku o nich - wiem, że Danusia tam jakieś wskazówki dawała
dajana 17:09, 11 sty 2013

Widzisz Haniu wystarczy ze napisałaś że miałaś krupnik i ja już go sobie gotuję Wychodzi na to że powinnam cię codziennie pytać co jadłaś ,,może apetyt mi wróci nawiasem mówiąc to lubię krupnik tylko kiełbasy nie lubię Twoje szczęście paliło fajeczkę? hmm musiałaś mieć fajnego chłopinę hi.Kiedyś mój m palił papierosy o matko jak śmierdział To było coś strasznego ale już nie pali nie żeby był tak mądry i rzucił o nie ,uparta bestia Choroba go zmobilizowała ,inaczej już wąchałby kwiatki od spodu .Czego to facet nie zrobi ze strachu ,szkoda że tylko z takiego powodu ..Dzisiaj pierwszy raz od dwóch lat włożył prawdziwe buty, zmusiłam go i się udało Zaczyna przypominać człowieka choć dziwnie chodzi ale to już drobiazg w porównaniu z tym co było .Twój domeczek ma takie same wymiary jak mój .Bardzo lubię swój drewniany azyl ,lubię siadać na jego schodach i wąchać maciejkę którą zawsze sieję w pobliżu .Rozgadałam się co? Całuski dla ciebie Haneczko Teraz lecę do Bożenki ,zaniedbałam ją ostatnio Targają mną wyrzuty sumienia a ja nie lubię tego uczucia .Pa !
dajana 17:23, 11 sty 2013

gusiarz napisał(a)
Danusiu - ja kupowałam u Batko w Kokotowie we wrześniu. Serby były kopane i chyba się przyjęły bo miały małe przyrosty. Jak wiosną coś znajdę dam Ci znać!
Ja dopiero będę się uczyć cięcia serbów - poczytam w wątku o nich - wiem, że Danusia tam jakieś wskazówki dawała

Poczytałam u ciebie dzisiaj ,pogapiłam się na piękności i zanotowałam. Nie zdążyłam jedynie ci o tym napisać Pilnuję majstra z poprawkami w moim domu i jakoś mi umknęła odpowiedz .Widziałam twoje serby śliczne ,gęste .i nie takie małe Uważam że z tych wszystkich roślin które miałaś na tapecie to najlepszy wybór .ja nie mam problemu z cięciem bocznym tui i innych iglaków ale wysokości się boję Nigdy nie wiem który pęd mogę a którego nie wolno Mam już taką sosnę której czubek ktoś uciął i dziwny okaz rośnie .Ciekawe czy gdybym u nich zamówiła miałabym zapewniony odbiór Sprawdzę czy może mają stronę na necie a jak nie to podjadę któregoś dnia .Bużka