Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 09:26, 14 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
Dajanko a co to tak dziś cicho u Ciebie? Pozdrówka przesyłam.

Wczoraj Bożenko cały dzień i noc pielęgnowałam chorego z maseczką na twarzy co by się nie zarazić,, w wolnych chwilach odśnieżałam aby móc się do domu dostać .Nawiewa strasznie dużo śniegu .a mrozik tez nie mały -9 w dzień. Całe szczęście że ja jeszcze sprawna ale dbam o swoją sprawność Rano woda z miodem i cytryną na czczo .Syrop z cebuli profilaktycznie ,duzo witaminy C,zjadam też watę z cytryny to przecież jest rutina i jakoś się trzymam .Powinnam pić tran ale nie mogę za nic go przełknąć W kapsułkach to nie to samo Powinno się łyżkę dziennie tranu wypić to najlepsza szczepionka z możliwych ale w dzisiejszych czasach to nie wiemy czy on jest na tyle nie skażony chemicznie abyśmy mogli go pić..Tymczasem Bożenko .Wpadnę troszkę pózniej .Buziaki dla ciebie
Bogdzia 10:42, 14 sty 2013

No dbaj nadal tak o siebie bo faktycznie musisz byc zawsze w dobrej formie. Pozdrówka.
dorkow0 13:03, 14 sty 2013

Witaj Danusiu, poczytuję, że u Ciebie powolutku do przodu, dbasz o siebie, jak najbardziej zasadnie...
Uściski przesyłam i pozdrawiam serdecznie...
wlasneniebo 14:22, 17 sty 2013

Witam się u Ciebie i w tym miejscu dziękuję za wpis u mnie Cieplej na serduchu mi sie zrobiło.
Masz piękny domek i te okiennice- zazdraszczam Marzę o nich po cichu i wiem że kiedyś będę miała bo przecież marzenia mają moc sprawczą, prawda ??
Pierwszy wpis u Ciebie to wyciskacz łez, jedno co kłuje i mnie to- dlaczego te najbliższe osoby zawodzą, zniechęcają do realizacji Naszych marzeń? No cóż trzeba podążać za swoimi marzeniami !
Twój avatar jest wyjątkowy, bardzo przyciąga uwagę i pozwala zatopić się w marzeniach, przyziemnych a jakże pięknych i przyjemnych
Jeśli pozwolisz będę do Ciebie zaglądać, a jeśli nie i tak będę tylko po cichu
dajana 15:01, 17 sty 2013

Jak miło mi ciebie czytać Marto .Marzenia hmm,, one nas napędzają do dobrych rzeczy ,uszczęśliwiają po cichutku a kiedy się realizują to jakby człowiek dotknął samego nieba .Ze mną tak było, siedziałam na drewnianych schodkach małego domku w ogrodzie i patrząc się na moje dzieło łzy szczęścia same płynęły Udało się ,,,powtarzałam w myślach dziękując jednocześnie opaczności za ten dar .Wiara zawsze ma moc nadprzyrodzoną Pomimo przeciwności losu którego nie sposób uniknąć ,,na końcu tej drogi jest nagroda ,właśnie spełnienie . Nikomu nie pozwólmy ich sobie odebrać .Okiennice ? warto je mieć ,polecam szczerze nie tylko z uwagi na estetyczny tajemniczy wygląd domu One są wspaniałe kiedy wieje ,pada deszcz ,kiedy się ciemno robi ,zatrzymują ciepło, osłaniają przed nadmiernym słońcem .Uwielbiam je Cieszę się że mnie odwiedziłaś nie chciałam u nikogo wyciskać łez ,ale taka była (i nadal jest) prawda choć i tak delikatnie wspomniana .Nie odpuszczam ,,,dalej realizuję swe marzenia i to nigdy się nie zmieni dopóty chodzę po tej ziemi .Marzenia to moje dziedzictwo .Odwiedzaj mnie proszę kiedy tylko zechcesz ,sprawisz mi tym ogromną radość i ja do ciebie będę przychodzić w gości ochoczo Twoje miejsce ma już klimat ,,taki troszkę magiczny który bardzo mnie przyciąga .a może to ty w której odnalazłam coś z siebie ? Serdeczności posyłam
hanka_andrus 15:27, 17 sty 2013

Piękna wymiana postów i serdeczności! Dołączam garstkę swoich!
wlasneniebo 16:30, 17 sty 2013

dajana- a ja się zastanawiałam z każdą łzą szczęścia czy ze mną czasem coś nie tak? Kiedy łzy szczęścia płyneły po policzku,mąż niczym dobry duch przygarniał mnie do piersi, tuląc i ciepłym spojrzeniem próbował zrozumieć. Dziś już wiem, że zrozumiał i pomaga mi realizować moje marzenia. Podobnie jak Ty podążam za marzeniami i łapię chwilę szczęścia, zamykam w sercu by pozostały jak najdłużej. Mam jeszcze kilka małych marzeń w które baaardzo mocno wierzę, tak mocno że nawet nie śmiem pomyśleć inaczej...

Każdy z Nas ma dłuższą historię, tutaj jest tylko garstka wspomnień. Jednak jedno co mi teraz przychodzi do głowy to to, że cafając się wstecz nie postąpiła bym inaczej, bo los był dla Nas łaskawy i pomgół zrealizować marzenia i wierzę że do kolejnych też dołoży garstkę opaczności i szczęścia...

Cieszę się, że dostrzegłaś choć cień magiczności, bo dla mnie jest magiczny od pierwszego wbitego szpadla w ziemię... a może masz rację "odnalazłam coś z siebie?"

Pozdrawiam serdecznie z małej ciepłej chatki w ten zimowy wieczór, ale z jakże wielkim ciepłem w sercu

hanka_andrus 16:51, 17 sty 2013

Marto,Dajano kwiatek dla Was!
wlasneniebo 17:19, 17 sty 2013

Dziękuję Haniu, jest prześliczny
dajana 18:22, 17 sty 2013

wlasneniebo napisał(a)
Dziękuję Haniu, jest prześliczny

Hanusiu jak zawsze jesteś wspaniała i niezwykle taktowna .Uwielbiam cię Haniu . Dziękuję za kwiatuszek .