Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 18:33, 27 sty 2013

Janina napisał(a)
Syn zabrał mi na chwilę komputer ale już jestem....jak to tyczki przy ogórkach,przy każdym krzaczku tyczka ma być?

Tak Janinko przy każdym ,,takie wysokie kijki Ogórki wtedy się oplatają ,dociera do nich słońce i woda ,łatwo wyplewić i zbierasz je dużo prościej.Widzisz jak rosną oprócz tego mniej miejsca zajmują Ja mam swoje nasiona po ogórkach dobrych i sprawdzonych .Kazdego roku zostawiam kilka na nasiona .Miałas kiedys ogórki Janinko?
dajana 18:39, 27 sty 2013

Moim marzeniem są własne pomidory ale to dłuższa sztuka jazdy W gruncie rosną piękne i owszem ale kiedy zaczynają dojrzewać plamista zaraza je łapie Nie użyję nigdy chemii wiec szukam sposobu i chyba folia bądż szklarenka mi pozostaje .Koktajlowe mogą rosnąc w gruncie,nie wiem dlaczego ale je nie łapie nic .Swoje pomidory są pyszne Janinko
Janina 18:45, 27 sty 2013

Ogórków nigdy nie miałam,pomidory owszem ale to było dawno właśnie ze względu na zarazę.Też uwielbiam pomidory z gruntu.Mój M hodował krzaczek na Islandii w kuchni na oknie .
dajana 18:51, 27 sty 2013

Janina napisał(a)
Ogórków nigdy nie miałam,pomidory owszem ale to było dawno właśnie ze względu na zarazę.Też uwielbiam pomidory z gruntu.Mój M hodował krzaczek na Islandii w kuchni na oknie .

Prawie wszystkie ogórki wnuczki mi wyjadły .dla nich zwiększam zasiew .Kiszone jedzą jak jabłka a zupkę ogórkową uwielbiają Przynajmniej wiem że są bez nawozu .Twoje wnuki tez będą wcinać Polecam nie zapomnieć o ogórkach Widziałam twojego wnusia z kiciusiem słodki widok moja kicia tak samo umaszczona .
dajana 18:53, 27 sty 2013

Janina napisał(a)

I co miał owoce? Pewnie mężowi brakuje ogródka ,tęskni za domem Oj los tułacza nie jest dobry dla żadnej ze stron .
Janina 18:56, 27 sty 2013

Jaką masz odmianę tych ogórków może ja bym spróbowała.Swoje bez nawozu są super,jak się kupi takie przenawożone to po ukiszeniu się rozłażą
dajana 19:07, 27 sty 2013

Janina napisał(a)
Jaką masz odmianę tych ogórków może ja bym spróbowała.Swoje bez nawozu są super,jak się kupi takie przenawożone to po ukiszeniu się rozłażą

I to jest ból bo nie pamietam ich nazwy ale wiem gdzie kupowałam Ta pani mnie zna bo wiele rzeczy u niej kupuję zapytam ją Mogę ci kupić jeśli będą i wysłać to nie problem albo swoimi się podzielę ,to też nie problem Janinko .Moje są twarde przez całą zimę naprawdę pyszne .No to ogórki masz załatwione
Janina 19:14, 27 sty 2013

Dzięki chętnie spróbuję a mężowi dojrzał ten pomidorek to był koktajlowy i zjadł go.Bardzo mu się tęskni za słońcem i zielenią....pomidorka kupił w sklepie w miejscowości w której mieszka,ostatnio kupił hiacynta i też pięknie zakwitł
aneta230972 19:15, 27 sty 2013

Ha ha ha .Ja również na etapie szukania odpowiednich nasionek pomidorków, ogórków, papryki. Pierwszy raz będę je prowadzić od samego początku czyli nasionek. Ciekawe co mi z tego wyjdzie
Ja również Dajanko jestem ciekawa co to za odmiana tych Twoich ogórasków bo my również kochamy podjadać jeszcze takie maluchy Znalazłam takie miniszklarenki do wysiewu nasionek ( zamiesciłam w wątku ogród warzywny- warzywnik-koleżeńskie porady).
U Ani natomiast zamieściłam listę swoich planowanych zakupów w pomidorlandii.
https://www.pomidorlandia.pl/index.php/wishlist/
Ania tam robiła zakupy więc może coś doradzi, żeby głupot nie kupować.
Sadzić będziemy tylko w gruncie a ponieważ jestem przeciwniczką tzw. chemii więc zdaję sobie sprawę, ze te moje plony nie będą super ale za to zdrowe
Czyli biała komoda Dajanko.Pokaż co Ci się podoba może pomożemy?
dajana 20:56, 27 sty 2013

aneta230972 napisał(a)
Ha ha ha .Ja również na etapie szukania odpowiednich nasionek pomidorków, ogórków, papryki. Pierwszy raz będę je prowadzić od samego początku czyli nasionek. Ciekawe co mi z tego wyjdzie
Ja również Dajanko jestem ciekawa co to za odmiana tych Twoich ogórasków bo my również kochamy podjadać jeszcze takie maluchy Znalazłam takie miniszklarenki do wysiewu nasionek ( zamiesciłam w wątku ogród warzywny- warzywnik-koleżeńskie porady).
U Ani natomiast zamieściłam listę swoich planowanych zakupów w pomidorlandii.
https://www.pomidorlandia.pl/index.php/wishlist/
Ania tam robiła zakupy więc może coś doradzi, żeby głupot nie kupować.
Sadzić będziemy tylko w gruncie a ponieważ jestem przeciwniczką tzw. chemii więc zdaję sobie sprawę, ze te moje plony nie będą super ale za to zdrowe
Czyli biała komoda Dajanko.Pokaż co Ci się podoba może pomożemy? [/quote

Najpierw lecę na ten wątek warzywny Aneciu znaleść tą mini szklarenkę Ania już mi wcześniej podała ten link i wiem gdzie dobre nasiona kupić O komodzie troszkę póżniej .Nigdy nie robiłam sama rozsad pomidorów moze mi sie uda Miło cie widzieć