Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Bogdzia 20:27, 03 lut 2013

dajana napisał(a)

O białych ( aksamitkach) nie słyszałam , raczej kremowe ale faktycznie wysokie.Pozdrawiam Dajanko.

Ale ja wybredna jestem Bożenko az mi głupio Nie wiem dlaczego ale żółtych i pomarańczowych kwiatów nie lubię ,,nie tylko kwiatów w ogóle kolorów takich też nie lubię Do żółtego lecą muchy a pomarańcz działa na mnie jak płachta na byka sama nie wiem czemu Nie przewiduję tych kolorów u siebie No chyba ze kiedyś zmienię zdanie ,wszystko może się wszak zdarzyć

Do tych kolorów trudno inne dobrac. Ja jednak je lubię ale miałam problemy bo raziły okropnie przy innych roślinach i musiałam zgrupowac żeby rosły bez innych kolorów. Mimo to lubię je bo sa bardzo energetyczne.
dajana 20:45, 03 lut 2013

Magda70 napisał(a)
Znalazłam na all lakier wodny z impregnatem i olejem AIDOL HK Lasur .

Ty płaciłaś za 10 litrów 234 zł a tam jest za 390 ...plus przesyłka... niezła przebitka...
szukam dalej...

Tyle własnie płaciłam Madziu 234 zł za 10 litrów w ubiegłym roku coś koło maja .Tak to ten dokładnie lakier ,jest naprawdę super ,polecam. Jeśli znajdziesz tańszy daj mi znać
dajana 20:55, 03 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

O białych ( aksamitkach) nie słyszałam , raczej kremowe ale faktycznie wysokie.Pozdrawiam Dajanko.

Ale ja wybredna jestem Bożenko az mi głupio Nie wiem dlaczego ale żółtych i pomarańczowych kwiatów nie lubię ,,nie tylko kwiatów w ogóle kolorów takich też nie lubię Do żółtego lecą muchy a pomarańcz działa na mnie jak płachta na byka sama nie wiem czemu Nie przewiduję tych kolorów u siebie No chyba ze kiedyś zmienię zdanie ,wszystko może się wszak zdarzyć

Do tych kolorów trudno inne dobrac. Ja jednak je lubię ale miałam problemy bo raziły okropnie przy innych roślinach i musiałam zgrupowac żeby rosły bez innych kolorów. Mimo to lubię je bo sa bardzo energetyczne.

Przy kolorowym ogrodzie Bożenko nie wyobrażam sobie nie mieć żółtego czy pomarańczowego U innych mi się podoba lecz nie u mnie To tak jak z wystrojem wnętrz Podziwiam nowoczesne u kogoś ale sama lubuje się w innym stylu .Lubię otaczać się przedmiotami które mają historię są trwałe i eleganckie i choćby nie wiem jakie cuda były nowoczesne ,,mnie zupełnie to nie kręci Podobnie z modą i szmatkami ,to co modne nie zawsze jest piękne i nie każdemu pasuje Ja zawsze jestem modna inaczej he,he
weronika77 21:37, 03 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

W 2012r. miałam takie aksamitki białe i niskie, kupiłam gotowe sadzonki.

Kupiłam też nasiona białych z których wyrosły nietypowe białe, ale dość wysokie jak na moje potrzeby, aksamitki, bo chciałam podsadzić nimi hortensje.
Aksamitki coś tam odstraszają swoim mocnym zapachem, ale też likwidują nicienie.
Pozdrawiam Bogdziu i Dajanko.
weronika77 01:10, 04 lut 2013

Dajanko, dzisiaj już śpij i odpoczywaj przed jutrzejszym "dzisiaj" ale przy okazji ogrodowych spacerów zostawiłam Ci trudne pytania, z oczekiwaniem na prostą odpowiedź u mnie.
zawitka 12:05, 04 lut 2013

Witaj !! Dziekuję za życzenia i za to że wpadłaś do mnie .Jeśli chodzi o pytania to o wszystko można pytać i nikt nikogo nie ocenia.Aksamitki są jednoroczne są niskie to się nie pokładają.Jak masz miejsce to wysiejesz ibędą kwitły całe lato na pomarańczowo z oberzezem bordo. Przyślij mi na Prywatnne wiadomości adres to wyślęJa w tym roku mam mieć 3 kolory dlatego nie mam w planach pomarańczu ale nie wiem czy wytrzymam .Pozdrawiam i czekamy na wiosenkę. Wysiewa sie z nasion i szybko wschodzą Sianie do guntu na małam kawałku a potem rozsadzać Pa
dajana 13:15, 05 lut 2013

halina_zawitkowska napisał(a)
Witaj !! Dziekuję za życzenia i za to że wpadłaś do mnie .Jeśli chodzi o pytania to o wszystko można pytać i nikt nikogo nie ocenia.Aksamitki są jednoroczne są niskie to się nie pokładają.Jak masz miejsce to wysiejesz ibędą kwitły całe lato na pomarańczowo z oberzezem bordo. Przyślij mi na Prywatnne wiadomości adres to wyślęJa w tym roku mam mieć 3 kolory dlatego nie mam w planach pomarańczu ale nie wiem czy wytrzymam .Pozdrawiam i czekamy na wiosenkę. Wysiewa sie z nasion i szybko wschodzą Sianie do guntu na małam kawałku a potem rozsadzać Pa

Witj Halinko czyli zrobic rozsady z posianych wczesniej .Dziekuje za propozycje ale na pewno dostane te nasionka w kazdym ogrodniczym, jesli nie będzie to cię poproszę Nie chcę sprawiac kłopotu .Żółtych czy pomarańczowych też nie planuje jedynie białe Podobno mają słabsze działanie ale dosadze zioła i pomogą Często jestem u ciebie choc rzadziej piszę ale odwiedzam ,nie zapomniałam o tobie .Buziaki
dajana 13:23, 05 lut 2013

weronika77 napisał(a)
Dajanko, dzisiaj już śpij i odpoczywaj przed jutrzejszym "dzisiaj" ale przy okazji ogrodowych spacerów zostawiłam Ci trudne pytania, z oczekiwaniem na prostą odpowiedź u mnie.

Nicienie to szkodniki? musisz przywyknać do moich głupich pytań ale wiesz ze ja gamoń jeszcze jestem ogrodowiskowy Odpisałam u ciebie ale głownie w temacie psim, dzisiaj napiszę z innej beczki O naszych pupilach to ja moge pisac bez konca te aksamitki na pierwszym zdjeciu bardzo ładne Na drugim piękna rabata Kuleczki tez fajne
Bogdzia 17:02, 05 lut 2013

weronika77 napisał(a)

W 2012r. miałam takie aksamitki białe i niskie, kupiłam gotowe sadzonki.

Kupiłam też nasiona białych z których wyrosły nietypowe białe, ale dość wysokie jak na moje potrzeby, aksamitki, bo chciałam podsadzić nimi hortensje.
Aksamitki coś tam odstraszają swoim mocnym zapachem, ale też likwidują nicienie.
Pozdrawiam Bogdziu i Dajanko.

Śliczne Weroniko i tytonie też wyjątkowej urody.
zawitka 14:11, 07 lut 2013

Odpowiedziałam u siebie Kłaniam się nisko