Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Janina 10:39, 16 mar 2013

Wpadłam zobaczyc co u Ciebie.Jesteśmy już zdrowi, mało teraz zaglądam na forum czekam na wiosnę kiedy zacznę coś sadzić.Zamówiłam 5 szt.limek, ostrokrzewy i trochę bukszpanów i czekam na dostawę.A Ty przycięłaś już swoje hortensje? czy pogoda nie pozwala?Kupił mi syn kilka bukszpanów z Obi, stoją w garażu, ciekawe czy się przyjmą.Wiele osób pisze,że te kupione tak wcześnie stwarzają problemy.Całuję i pozdrawiam.
Bogdzia 10:54, 16 mar 2013

Dajanko moje czyzyki też były robione przez szybe , nie będe marzła przecież na dworze. miłego weekendu.
dajana 18:24, 16 mar 2013

Janina napisał(a)
Wpadłam zobaczyc co u Ciebie.Jesteśmy już zdrowi, mało teraz zaglądam na forum czekam na wiosnę kiedy zacznę coś sadzić.Zamówiłam 5 szt.limek, ostrokrzewy i trochę bukszpanów i czekam na dostawę.A Ty przycięłaś już swoje hortensje? czy pogoda nie pozwala?Kupił mi syn kilka bukszpanów z Obi, stoją w garażu, ciekawe czy się przyjmą.Wiele osób pisze,że te kupione tak wcześnie stwarzają problemy.Całuję i pozdrawiam.[/quote

Najważniejsze ze jesteś już zdrowa Janinko, a zakupy roślinne dodadzą ci dopiero energii. Hortensji jeszcze nie przycięłam, nadal są okryte gałązkami sosnowymi tak jak róże Kiedy temperatura będzie już na plusie dopiero to zrobię. Myślę że w przyszłym tygodniu już będzie można.Trzy lata temu też kupiłam w markecie trzy bukszpany i przez te lata wciąż je przesadzałam do dzisiaj pięknie rosną więc chyba nie są problematyczne Żałowałam że kupiłam tylko trzy Wtedy nawet nie wiedziałam co to takiego ten bukszpan hi Teraz już bym wszystkie wykupiła Cieszę się z twoich limek Nie wiesz jakie mają korzenie ?Troszkę się martwię bo posadziłam je blisko oczyszczalni a pan mówił ze jedynie trawa moze tam rosnąc Jeśli limki mają długie i grube korzenie to będę musiała je przesadzić Bardzo bym nie chciała bo to będzie moja alejka hortensjowa prowadząca do domu ..Czekamy więc na wiosnę Buziaczki Janinko
dajana 18:38, 16 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
Dajanko moje czyzyki też były robione przez szybe , nie będe marzła przecież na dworze. miłego weekendu.

Twoje ptaszki Bożenko to nawet przez pleksę robione byłyby śliczne. Po pierwsze potrafisz robić zdjęcia ,po drugie masz super aparat a ja nie bardzo ani jedno ani drugie.Co mi wyjdzie to wklejam a piękno i tak u ciebie oglądam z czego się bardzo cieszę.Dzisiaj przycięłam troszkę krzewów.szykuję się jednak do przesadzenia tylko brzoza musi pozostać na swoim miejscu zbyt duza na przesadzenie Robię skarpę po lewej stronie i musi byc pusta Tam będą posadzone Serby a po miedzy kamieniami które umocnią skrpę jakiej niskie roślinki .Nic więcej się na niej nie zmieści do 15 m długości potem jest już szeroka i mam pole do popisu. Fajnie dzisiaj słoneczko świeciło ,pomidorki już kiełkują Zbliża się wiosna Bużka
weronika77 21:13, 16 mar 2013

dajana napisał(a)
To tylko miłośc ,gdzie kot tam ja czyli Moli

Jak bliźniaczka od mojego Kajtusia, ślicznotka.
21:39, 16 mar 2013
Dajanko, przeczytałam, że martwisz się, czy korzenie hortensji nie uszkodzą oczyszczalni. Krzewy limek mają bardzo cienkie i delikatne korzenie, więc chyba oczyszczalnie jest bezpieczna

21:45, 16 mar 2013
Zobacz Dajanko, jaka synchronizacja, my to zawsze bez umawiania, o tej samej porze zjawiamy się u siebie
dajana 21:46, 16 mar 2013

Iwa napisał(a)
Dajanko, przeczytałam, że martwisz się, czy korzenie hortensji nie uszkodzą oczyszczalni. Krzewy limek mają bardzo cienkie i delikatne korzenie, więc chyba oczyszczalnie jest bezpieczna

Dziękuję Iwo to dobra wiadomość bo tak mi się ta alejka marzy a zapomniałam o o czyszczalni .Byłam przed chwilą u Ciebie
dajana 21:53, 16 mar 2013

Iwa napisał(a)
Zobacz Dajanko, jaka synchronizacja, my to zawsze bez umawiania, o tej samej porze zjawiamy się u siebie

Udało mi się wygospodarować troszkę dla siebie czasu to pobiegłam do Ciebie Lubię Twoje zdjęcie przyciąga mnie jak magnez
dajana 21:56, 16 mar 2013

Mówiłam Weroniko ze mamy prawie takie same pieski Kiedy patrzę na Kajtka to tak jakbym widziała Moli dlatego tak go lubię i cierpię kiedy go spotykają złe rzeczy Fajna byłaby z nich para