Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 00:04, 30 kwi 2013

Piękna ta Nahema dziękuję
00:32, 30 kwi 2013
Wykorzystuj dni, gdy nie musisz iść do pracy, a kiedyś, w wolniejszej chwili pogadamy sobie do woli przy kawce, siedząc na schodkach. Moja doba ostatnio też jakby miała mniejszą ilość godzin
Spokojnego, dobrego snu Dajanko.

monteverde 01:00, 30 kwi 2013

Dajanko oszczędzaj się troszkę przeczytałam to co napisałaś, roboty nie przegonisz pozdrawiam
Maria667 11:54, 30 kwi 2013

dajana napisał(a)

Mogę wiedzieć jak nazywa się ta śliczna roślina Mario?

Dajanko!
Ja to mam refleks! Ale dopiero dzisiaj znalazłam Twoje zapytanie w wątku Agnieszki z 10 marca
Te niebieski kwiatki to dzwonek skupiony
Pozdrawiam serdecznie

Joku 12:55, 30 kwi 2013

Możesz napisać trochę o umocowaniu latarni? Mam na myśli "szczegóły techniczne", będę wdzięczna.
Pola 21:08, 30 kwi 2013

Dajanko, coś czytam o twoim dużym drewnianym tarasie, nie dostałaś zgody, nie rozumiem ....
Moja weranda jest spora i wystarczyło tylko zgłoszenie do urzędu bez żadnej zgody..... Nie kapuję
dajana 23:03, 30 kwi 2013

Pola napisał(a)
Dajanko, coś czytam o twoim dużym drewnianym tarasie, nie dostałaś zgody, nie rozumiem ....
Moja weranda jest spora i wystarczyło tylko zgłoszenie do urzędu bez żadnej zgody..... Nie kapuję

Polu długo bym musiała pisać jaką drogę przebyłam z moim projektem i wszystkim co dotyczyło budowy Ponad rok walczyłam dosłownie bez upiększania z Urzędem. Nawet studni mi nie pozwolono wywiercić ale ja dopięłam swego i mam studnię .Plan Zagospodarowania Przestrzennego praktycznie tak był obwarowany ścisłym wyglądem że tylko wiejski dom z dachem dwuspadowym( 42 stopnie kąt nachylenie ) żadnych ozdób typu lukarny, i inne rozwiązania nawet werandy która miała być na całej długości domu przy wejściu nie zezwolono mi zbudować ale chociaż taras doprojektowałam od tylnej części O niego już nawet nie pytałam.Odwoływałam się do Krakowa to stwierdzili że moja Gmina to państwo w Państwie.Do oczyszczalni Ścieków dotacji też nie otrzymałam choć inni owszem otrzymywali . .Byłam już tak zmęczona i znerwicowana że walkę o werandę odpuściłam bo chyba następny rok by to trwało zanim otrzymałaby pozwolenie na budowę.Nie miałam czasu i powiem szczerze że ten długi rok a właściwie półtora bardzo mi zaszkodził.Dzisiaj miałabym lepszą sytuację bo wszystko miałam rozplanowane łącznie z finansami.i wieloma innymi rzeczami No cóż niektóre Gminy są przeciw inwestorom Gmina w której teraz mieszkam jest przeciwieństwem byłej Nie mogłam uwierzyć ze może być w ogóle taka szalona różnica.Chcę zapomnieć o tym co przeszłam bo naprawdę trudno w to uwierzyć Czysta złośliwość a zaczęło się od złośliwości i pokazywania władzy z powodu projektanta którego wzięłam z innego miasta nie z Gminy.Chciałam pomóc koleżanki zięciowi, młody zaczynał pracę i nie żałuję bo chłopak był wszystkie pieniądze wart.No to mi pokazano co oni mogą Niestety w takim Kraju żyjemy choć to smutne ale prawdziwe Polu.
dajana 23:14, 30 kwi 2013

Joku napisał(a)
Możesz napisać trochę o umocowaniu latarni? Mam na myśli "szczegóły techniczne", będę wdzięczna.

Szkoda że nie wiedziałam Joku ze jesteś zainteresowana to był zrobiła zdjęcia od podstaw Pokazałabym co włożyłam w ten dołek i w jaki sposób ją zamontowałam .Kupiłam specjalną podstawę z aluminium wysoką ok 40 cm Umieściłam ja w wykopanym dołku który zalałam cementem i kamieniami Kiedy wszystko stwardniało przykręciłam latarnie do wystających otworów śrubami To wszystko co musiałam zrobić.Ten uchwyt kupiłam w ub. roku od kogoś kto rozwoził lampy Facet podjechał pod mój dom więc zapytałam czy czego takiego nie ma. Dopasował mi do mojej i tak kupiłam Nie wiem kto to był to przypadek że akurat podjechał pod mój dom Kupiłam u niego również fajną lampę tarasową pod sufit .Udało i się nawet dopasować do reszty oświetlenia .Pozdrawiam cię serdecznie
dajana 23:17, 30 kwi 2013

Dziękuję Marysiu za nazwę dzwoneczków Nie szkodzi że póżno,są śliczne i kupie je z pewnością
Kasiek 23:21, 30 kwi 2013

Dajanko,przyszlam na chwilke do Ciebie w te ciemna noc,swiatlo latarni mnie przyciagnelo... Pozwol,ze na moment przysiade i poslucham,popatrze..Pieknie tu jest i gospodyni taka przychylna..
Pozdrawiam tak od serduszka i spokojnej nocki zycze.