Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 23:31, 30 kwi 2013

Iwonko spójrz jak ja bidulka dzisiaj pracowałamNie wszystko zdążyłam zatrzymać w kadrze Jutro pokaże jak dalej pracowałam Zrobiłam kupę roboty a łapki obolałe nie powiem ale się cieszę że wychodzę z tego syfu Trawkę zasiałam na razie na kawałku i trzymam sie jego poziomu dlatego jest deska .

A to dla ciebie moje śliczne kwiatuszki

dajana 23:39, 30 kwi 2013

Opaski przy fundamencie też zrobiłam sama tylko w ubiegłym roku .Wszystko robię sama powoli bo ręcę mam dwie ale robię Cała lewa strona już przekopana Nie patrz na prawą bo tak jest okropnie le na lewą stronę musi wjechać koparka .Trzeba wybrać kupę kamieni ziemi i usypać skarpy .Dzisiaj zajechałam z kopaniem az za zakręt czyli lewą stronę pod taras Po drodze mam trzy rabaty ale pokażę jutro .Na razie nie mam specjalnie czym obsadzić Na jednej są same hortensje a na dwóch pozostałych róże .Przy tarasie to będzie wyzwanie .Dzisiejsza praca mnie bardzo cieszy
dajana 23:45, 30 kwi 2013

Aniu Monte ja już tak mam że nie usiedzę kiedy tyle mam pracy. Nawet dobrze mi ona robi Jestem sama ze sobą to są moje chwile nawet kiedy jadę z taczkami czy kopię w ziemi To wszystko mnie bardzo cieszy.Żałowałam że robiło się ciemno bo dalej bym kopała Musze ci powiedzieć że pomidorki mi się nie udały Może parę krzaczków z tego wyjdzie ale nawet nie wiem jakich bo wszystko pomyliłam Pozdrawiam cię serdecznie Aniu
dajana 11:23, 01 maj 2013

Niestety dzisiaj pada deszcz i jest zimno, nie wytrzymuję z kopaniem długo bo mi zimno w nogi. Miały być zdjęcia i chyba nie będzie .Miłego dnia wszystkim którzy mnie odwiedzą
AgnieszkaW 12:06, 01 maj 2013

Dajano, u nas podobnie - brzydko, troszkę deszczowo. Miałam dzisiaj kosić resztę trawy, ale na razie jest mokro, może później. Widzę, że jesteś tytanem pracy ogrodowej (ja mam podobnie, jak sobie coś umyślę, to nie ma siły - muszę to zrobić i już). Pięknie urządzasz swój teren - z takim pietyzmem. Pozdrawiam serdecznie
aneta230972 15:24, 01 maj 2013

Brrrrr. Widzę, że nie tylko u nas zimno. Dajanko w takim razie czas na odrobinę odpoczynku .
Janina 15:42, 01 maj 2013

Kawał dobrej roboty odwaliłaś, bardzo Cię za to podziwiam. Ja też ostatnio dużo sadziłam i przesadzałam, człowiek strasznie zmęczony ale jaki szczęśliwy. Dzisiaj nic nie robię bo u nas w parafii odpust. Pozdrawiam serdecznie.
Pola 16:05, 01 maj 2013

dajana napisał(a)

Polu długo bym musiała pisać jaką drogę przebyłam z moim projektem i wszystkim co dotyczyło budowy Ponad rok walczyłam dosłownie bez upiększania z Urzędem. Nawet studni mi nie pozwolono wywiercić ale ja dopięłam swego i mam studnię .Plan Zagospodarowania Przestrzennego praktycznie tak był obwarowany ścisłym wyglądem że tylko wiejski dom z dachem dwuspadowym( 42 stopnie kąt nachylenie ) żadnych ozdób typu lukarny, i inne rozwiązania nawet werandy która miała być na całej długości domu przy wejściu nie zezwolono mi zbudować ale chociaż taras doprojektowałam od tylnej części O niego już nawet nie pytałam.Odwoływałam się do Krakowa to stwierdzili że moja Gmina to państwo w Państwie.Do oczyszczalni Ścieków dotacji też nie otrzymałam choć inni owszem otrzymywali . .Byłam już tak zmęczona i znerwicowana że walkę o werandę odpuściłam bo chyba następny rok by to trwało zanim otrzymałaby pozwolenie na budowę.Nie miałam czasu i powiem szczerze że ten długi rok a właściwie półtora bardzo mi zaszkodził.Dzisiaj miałabym lepszą sytuację bo wszystko miałam rozplanowane łącznie z finansami.i wieloma innymi rzeczami No cóż niektóre Gminy są przeciw inwestorom Gmina w której teraz mieszkam jest przeciwieństwem byłej Nie mogłam uwierzyć ze może być w ogóle taka szalona różnica.Chcę zapomnieć o tym co przeszłam bo naprawdę trudno w to uwierzyć Czysta złośliwość a zaczęło się od złośliwości i pokazywania władzy z powodu projektanta którego wzięłam z innego miasta nie z Gminy.Chciałam pomóc koleżanki zięciowi, młody zaczynał pracę i nie żałuję bo chłopak był wszystkie pieniądze wart.No to mi pokazano co oni mogą Niestety w takim Kraju żyjemy choć to smutne ale prawdziwe Polu.

Dajanko, to naprawdę niewiarygodne co opisujesz aż trudno uwierzyć, że żyjemy w tym samym państwie. Środowisko wiejskie chyba jest bardziej w tyle i ten światek nic nie chce się zmianiać...
Współczuję, ale Dajanko to już za tobą i teraz trzeba do przodu byś miała piękny ogród .....

dajana 16:33, 01 maj 2013

Anetko pogoda do bani ale w domu ciepło można wskoczyć się ogrzać

Janinko gdzie ty się podziewałaś?bardzo długo cię nie widziałam .Zaraz wskoczę do ciebie aby zobaczyć co zdziałałaś u siebie U mnie pewnie tez jest odpust bo wciąż strzelają.Miłego tygodnia ci życzę

Tak ,tak Polu należy zamykać w swoim życiu rozdziały szczególnie te nie ciekawe .Na koniec jeszcze jedno zdanie We wsi nie mam problemów z niczym To akurat był Urząd w mieście i to dużym mieście .Teraz należę do innej Gminy i jest super co mnie bardzo miło zaskoczyło .Koniec tematu .Wielkie uściski posyłam.
weronika77 17:21, 01 maj 2013

Dajanko, romantyczna latarenka, już chciałabym zobaczyć więcej, bo Ty krok po kroczku tworzysz wg planu.Pozdrawiam.