Trawkę będę dzielić wiosną, ta wyrosła z trzech maleńkich pędów, kupiłam ostatnie niedobitki z likwidowanej szkółki, nawet nie jestem pewna jaka to odmiana, bo jej wielkość w każdym sezonie jest różna

ale przetwała już kilka ekstremalnych warunków zimowych.
Jak to nie masz co pokazywać? Tujkowy żywopłot ciekawi mnie bardzo. Jak się mają świerki? Czy dużo bądzie jabłuszek maleńkich? Ciekawa jestem róż, gdy tylko zakwitą, zrób zdjęcie czymkolwiek, możesz nawet miotłą

, na pewno dobrze wyjdą

Trawkę posianą podlewasz, żeby kiełki nie wyschły? W razie czego dosiejesz gdy pogoda będzie deszczowa. Ja na swoim trawniku zauważyłam już kilka małych plam grzyba (czerwona nitkowatość), powiększają się, bo wilgoć i wysoka temperatura, to doskonałe warunki dla jego rozwoju. Niestety, fungicydy nie działają w takiej temperaturze, czekam aż się ochłodzi.
dajanko, nie tylko rośliny potrzebują wody w taki upał, miej zawsze pod ręką jakieś płyny, szczególnie gdy jedziesz nagrzanym samochotem. Na dolegliwoście uszne może doraźnie spróbuj jakieś homeopatyczne "czary"

?
Ja też życie domowe ograniczyłam do pokoju na parterze, sprowadziłam kotka na dół i zagrodziłam schody, by nie przegrzał się na pięterku. W nocy temperatura na zewnątrz spada do 26 stopni, więc na wychłodzenie poddasza nie ma szans, szczególnie przy wilgotności 70%, jeszcze nigdy takiej higroskop nie wskazywał.
Przetrzymamy te warunki, przy zimnej lemoniadzie

Przy tarasie w tym roku posadziłam
Czubatkę ubiorkolistną (w rzeczywistości kwiatki są intensywnie wybarwione)
A moje róże już kwitną

)
Red Diadem już się czerwieni, a
Rosenstadt Freising jest na starcie.