Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 21:00, 18 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Dajano, na żywopłot może być zimozielona choina kanadyjska (zobacz u Finki - Marty), jako soliter świerk serbski tam będzie za duży/za wysoki. Może miłorząb "Mariken" albo wiąz Camperdownii, albo buk "Purple fontain", albo grujecznik japoński pendula lub zwykły, albo klon "Brillantissimum" w formie piennej, albo większy klon "Drummondii", albo klon polny "Carnival" (szczepiony na pniu), albo grab "Follis Argenteovariegaris", albo brzoza brodawkowata "Youngii" wysoko szczepiona, albo tulipanowiec amerykanski "Edward Gursztyn", albo jakaś piękna magnolia, albo platan "Alpens Globe", albo grusza wierzbolistna Pendula (moje marzenie), albo klon zwyczajny "Crimson Sentry", albo...już sama nie wiem co, bo jest tyle pieknych drzew, zależy, co ci się podoba.

Agusiu tyle tego wymieniłas ze do rana nie sprawdzę jak te drzewka wygladają i jak mam ci odpowiedzieć ale sprawdzę wszystkie po kolei i wkleję zdjęcia abym nie zapomniała Jesli masz cos z tych drzew wklej u mnie zdjęcie ,oszczędzisz mi czasu i sprawisz radość U mnie pozwalam wszystko wklejać bez ograniczeń .Dobrze wiedzieć o czy marzysz ,Dziękuję Agnieszko!
Sonka 21:23, 18 sty 2014

No to wklejam Ci jeszcze wiśnię, nadaje się na solitera, to wąskie drzewo i można by np.trzy posadzić-wzdłuż płotu w kierunku domu (moja jest młoda), jesienią ładnie liście się przebarwiają na odcienie pomarańczy

Sonka 21:37, 18 sty 2014

Przyszłam do Ciebie, nie rozpoznałaś właściwego buka, zaraz go ci dokładniej zidentyfikuję, jego się nie przycina i nie rośnie taki ogromny jak te u Danusi w ogrodzie, ten z postu
Dodany 18:36, 17 sty 2014 , ok? wiesz który to ?
wiąz dobrze rozpoznałaś,
dajana 21:41, 18 sty 2014

Znajdę miejsce i dla niej bo jest śliczna i ma takie cudne kwiatuszki jakie ja bardzo lubię Mam przecież tyle miejsca,bo dopiero zaczynam ale nie chce popełnic zbyt duzo błędów Raz podjeta decyzja co do wyboru i koniec ,jestem szybka ale roslina musi naprawdę mi sie podobac i pasowac do stylu mego ogrodu No własnie styl hmm romantyczno-angielski po mojemu .Kolory od bieli po niebieskości ,granaty fiolety po róż.Nie przewiduję żółtego ,czerwonego ,pomarańczu .Muszę lecieć z psem bo mnie pogryza skubana -) Zaraz wracam
Sonka 21:47, 18 sty 2014

Sory, że tak się rozdrabniam, nie przycinaj teraz róż, nie wiadomo jakie temperatury nas zaskoczą a takie świeżo przycięte łodygi mogą spowodować przeniknięcie mrozu do rośliny, to niebezpieczne nie tylko dla róż. Klimat u Was jest ostry i musisz o tym pamiętać, chociaż ja też biorę to pod uwagę pomimo iż podobno mieszkam w najcieplejszym rejonie kraju.
21:49, 18 sty 2014
Szukasz inspiracji ... oto właściwe wykorzystanie zimowej pory Nie mogę Ci w tej chwili i przesłać propozycji, mam teraz tylko komputer bez wgranych zdjęć, po powrocie do domu też coś Ci dorzucę
Miłej niedzieli Danusiu.
dajana 22:22, 18 sty 2014

Iwa napisał(a)
Szukasz inspiracji ... oto właściwe wykorzystanie zimowej pory Nie mogę Ci w tej chwili i przesłać propozycji, mam teraz tylko komputer bez wgranych zdjęć, po powrocie do domu też coś Ci dorzucę
Miłej niedzieli Danusiu.

O rany to dopiero niespodzianka ! Iwonko jak się cieszę ze cię widzę no zaskoczyłaś mnie bardzo Niespodzianka się udała a na zdjęcia poczekam, jeszcze do wiosny sporo czasu .I ja tobie zyczę miłej niedzieli pomimo okoliczności .Kwiatowych snów Iwonko
dajana 22:27, 18 sty 2014

Sonka napisał(a)
Przyszłam do Ciebie, nie rozpoznałaś właściwego buka, zaraz go ci dokładniej zidentyfikuję, jego się nie przycina i nie rośnie taki ogromny jak te u Danusi w ogrodzie, ten z postu
Dodany 18:36, 17 sty 2014 , ok? wiesz który to ?
wiąz dobrze rozpoznałaś,

Ne rozpoznałam ? no widzisz jaki ze mnie gamoń ! Piałam ze mnie to trzeba pokazać palcem lub zdjecie opisać jeśli jest wiecej niz jedna roslina hi,hi Zaraz wejdę raz jeszcze na dokładna godzinę aby sobie wiecej obciachu nie narobić Krysiu
Pola 22:36, 18 sty 2014

Dajanko, jestem za bukami bo piękne cały sezon ....
Sonka 22:43, 18 sty 2014

Dobrej nocki, pa pa