Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

yolka 18:04, 23 sty 2014

dajana napisał(a)
W zimowej szacie też mam róż

Zimowe lato pozdrawiam
eda 13:13, 24 sty 2014

Macham Dajanko dziękuję za odwiedzinki i cieszę się bardzo że podoba ci się u mnie oczywiście zapraszam na spacerki Będę zaglądać do Ciebie ciekawe masz rodzaje róż wpadły mi w oko te drobniutkie na całej długości łodygi buźiam
eda 13:18, 24 sty 2014

Dajanko trafiłam na wspomniwenia Twoje i Kasi normalnie dech zapiera.... normalnie extrema To się działo Buźiaki
ZbigniewG 13:57, 24 sty 2014

dajana napisał(a)
Dziękuje Zbyszku co do Serbów masz rację w takim razie posadziłam je zbyt blisko siebie Jesli mają rosnąć naturalnie bez żadnej przycinki muszę co drugi przesadzić. Odległośc miedzy nim na dzisiaj wynosi 1,20 maksymalnie To za mało, tak mi się wydaje ....)

Dajana rozstaw jest dobry a moje opory dotyczyły skracania przewodnika, robi się wtedy miotła i trzeba już stale ciąć , delikatne skracanie bocznych gałęzi ( w miarę potrzeb) będzie OK
dajana 14:23, 24 sty 2014

Rozumiem Zbyszku przewodnika to ja bałam sie skracać bo miałam przy budowie przepiękną sosne i jakis cymbaliński mi go obciąl To był koniec piękna tej sosny ,została własnie miotła Wycięłam ją osobiscie po dwóch latach ale myslałam ze ducha wyzionę przy tym Siekiera piła wszystkie narzędzia sie przydały ale sosny i tak mi było żal bo była najładniejsza które u mnie rosna Nie sadziłam ich to pozostałosci lasu przed ogrodzeniem .Mnie tez podobaja sie naturalnie rosnace drzewa no chyba ze sa to odmiany które mus formowac, ale ja jeszcze takiej wiedzy ogrodniczej nie posiadam Działam bardziej instynktownie, bądz pytam madrzejszych .Dzięki Zbysiu twój piec kaflowy jest cudny, kafle przepiękne i te drzwiczki na które się gapiłam długo z podziwem, nawet poczułam zapach ciasta i chleba z takiego pieca Milo było nie powiem
eda 14:50, 25 sty 2014

Witaj Dajanka super babcia z ciebie takie babcie są najmilej wspominane wybawić się i wyszaleć z wnukami to jest to Migdałek cudny Buźiam serdecznie
Kondzio 14:52, 25 sty 2014

dajanko macham sobotnio
Pola 15:58, 25 sty 2014

Dajanko, ja też macham, różyczki cudne...
dajana 21:03, 25 sty 2014

Uratowałyśmy dzisiaj z wnusią ptaszka ,mam nadzieję że przeżyje .Śpi teraz z dziubkiem w piórkach w koszyczku Obejrzałam go dokładnie na szczęście kocisko nie wbiło mu pazurów w brzuszek,ale skrzydełko ma lekko poranione To chyba czyżyk bidulek.

yolka 21:07, 25 sty 2014

dajana napisał(a)
Uratowałyśmy dzisiaj z wnusią ptaszka ,mam nadzieję że przeżyje .Śpi teraz z dziubkiem w piórkach w koszyczku Obejrzałam go dokładnie na szczęście kocisko nie wbiło mu pazurów w brzuszek,ale skrzydełko ma lekko poranione To chyba czyżyk bidulek.

Bidny