Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

kitek81 22:00, 16 mar 2014

dajana napisał(a)
Kasieńko bo ja lubię wychodzic do ludzi kiedy u mnie cisza Ciebie tez u nich spotykam i zawsze się uśmiecham mówiąc do siebie O!Kasia hi,hi.Buziaki ci posyłam

dziękuję Kochana
pozdrawiam serdecznie
dajana 22:57, 16 mar 2014

Anitko to Nathasa Richardson na dodatek pachnąca Szukałam niskiej róży a mojej ulubionej Rosenfee juz brakło więc zakupiłam tę powyżej .Tez jesteś różana dziewczyna Uwielbiam ten kolor rózy jest taki delikatny ,subtelny i romantyczny. Każdy ma jakieś zboczenia ja również hi.
Gardener27 23:13, 16 mar 2014

Ja też czekam na moje różyczki które zamówiłem bo wysyłki zaczęły się od 15 marca Postawiłem na okrywowe Swany Meidomonac i Red Fairy
Dajana ja ten Twój uroczy domek widzę zatopiony w różach z bukszpanowymi obwódkami wokół rabat
dajana 23:33, 16 mar 2014

Biegałam po ogrodach i nie zauważyłam z czym do mnie przybyłeś Przemku !no gdybym tylko mogła to wyściskałabym cię po matczynemu z radości natychmiast .Takie dary przed snem ? całą noc będę planowała robiła zakupy i kto za mnie wstanie do pracy?W pracy przeczytam wszystkie linki jesteś super gośc i tyle Pochwały lubią wszyscy ale mężczyżni chyba mają większe na nie zapotrzebowanie .Nie każdego chwalę bo i nie każdy na nie zasługuje Kotka posiadam a jakże i tez uwielbia głaskanie hi,hi.Mój kotek jest czarny a ty? Fajnie tak sobie na luzie pożartować ,szczególnie przed snem Dziękuję ci Przemku i zyczę dobrej Nocki
dajana 23:44, 16 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
Ja też czekam na moje różyczki które zamówiłem bo wysyłki zaczęły się od 15 marca Postawiłem na okrywowe Swany Meidomonac i Red Fairy
Dajana ja ten Twój uroczy domek widzę zatopiony w różach z bukszpanowymi obwódkami wokół rabat [/quote

Dobrze widzisz bo własnie taki będzie Przemku Red Fairy znam i zastanawiałam się nad nią tylko za wczesnie na wieksze zakupy róż Nie jestem gotowa z nasadzeniami Najpierw musze wykonac sporo innych prac koparkowych na tyłach ogrodu i wykopać rowy pod strumyk i oczko Kiedy wykopy sie skończą zacznę tworzyć prawdziwy ogród a przy tarasie musi być bajka Ale się rozmarzyłam Te pierwszą różę jutro sprawdzę bo jej nie znam
Viola 13:58, 17 mar 2014

Piękne róże Dajano. Ja też myślę o kupnie kilku krzaczków róż rabatowych, takich dla laików. Elewacja mojego domu jest w kolorze jaśminowo-żółtawym więc chyba bardziej będzie pasował kolor czerwony lub bordowy. Nie potrafię się na nic zdecydować. Wszystkie róże mi się podobają
Anita1978 15:04, 17 mar 2014

dajana napisał(a)
Jolu dziękuję zapisałam a listę mam coraz dłuższą.Najważniejsze że spadło sporo deszczu bo juz było tak sucho ze węża szukałam aby podlewać. Teraz już nie muszę Pokażę swoje nowe zakupione róże ,co prawda to ich zdjęcie jedynie ale będziecie wiedziały jak będą wyglądały kiedy u mnie rozkwitną .Kupiłam 5 krzaczków

Teraz faktycznie widzę, że to Natasha R.
U mnie kwiat jest taki

Faktycznie taki sam
Już w pierwszym sezonie ładnie się rozkrzewiła i kwitła . Będziesz zadowolona z niej
Gardener27 16:58, 17 mar 2014

Witam serdecznie!
Zaspałem dzisiaj rano Budzik nie dzwonił Nie wiem jak do tego doszło ale czasem mi robi takie numery Latałem po domu jak kot z pęcherzem ale zdążyłem do pracy Ze mnie to szatynowy kocurek
Z tego co piszesz to czekają Cię ciężkie prace ogrodowe z wykorzystaniem dużego sprzętu Koparka to dobre rozwiązanie bo w szybki sposób załatwi większość pracy i później będziesz się mogła skupić na tym co najlepsze czyli urządzaniu ogrodu Życzę miłego popołudnia!
akanta 20:24, 17 mar 2014

Dajanko ,wpadam na sekundy po cichutku podczytuję i wiem że też nie masz lekko.Tak niewiele mnie cieszy tej wiosny,tłumaczę to wielkim przemęczeniem.Twoje odwiedziny sprawiły mi prawdziwą radość.Piękne róże zakupilaś Dajanko.Ja w tym roku nastawiam się głównie na polepszenie gleby w ogrodzie ,regenerację roslin bo przyszła najwyższa pora.Jesienią zakupiłam furę obornika piasek mam ...więc w miarę czasu przystąpie do realizacji części planu.I myślę oby i na to mi zdrowia i czasu starczyło ....Pozdrawiam cię jak zawsze serdecznie ...a jak tam patyczki...różane?
anex 23:48, 17 mar 2014

Dobry wieczór Dajano
Co tam u Ciebie? - w porządku ? Jak zdrówko ? Piękne te róże naprawdę piękne (tfu,tfu)
Zapisalam sobie ich nazwę, może jak już ogarnę tę swoją dzialkę, a przede wszystkim będę gotowa mentalnie na ich posiadanie ( uprawa róż to dla mnie wyższa szkoła jazdy, eh) to z nieśmialością, ale chętnie ją u siebie ugoszczę. Widzisz ? - Sprawiasz, że ja o różach zaczynam myśleć
Pytałaś o odmianę truskawek które posiałam - Dajanko sprawdzę jutro i Ci napiszę, bo przyznam, że nie wiem, ja tak na oko te swoje nasiona kupowałam, bo choć coś tam i czytałam o odmianach, to i tak przy takich spontanicznych moich zakupach się już nie pamiętało, obrazki na opakowaniach kusiły tylko A powiem Ci, że z tym moim siewem to szok...Wczoraj 4 godziny pikowałam, a lobelia, ta to dała mi czadu...toż to takie maleństwa kruche, delikatne...a moje palce takie pokraczne i niedoświadczone...pieściłam się z tymi łodyżkamii, o mamo Ale jakie to przyjemne tak patrzeć jak coś zielonego się wybija spod ziemi, wzrasta Mus wątek swój założyć naprawdę, bo tyle tu piszę u Ciebie i niepotrzebnie śmiecę...A zdrowa jesteś, Dajano ? Nie przewiało Cię podczas prac ogrodowych ? Bo mi dopiero dziś już tak naprawde ok. ale od czwartku to łamało mnie nawet w uszach, nos zawalony, kaszel...Nie cierpię tego! Ale dziś już wsio ok. i wpadłam do Ciebie przed samym snem.
Wybrałaś już bramę i furtkę ?

Pozdrawiam cieplutko, dbaj o siebie i dobranoc