Witam cię Aniu z radością W tym roku odpuściłam wiele siewek między innymi pomidorów.Nie mam do nich szczęścia bo kiedy zaczynają dojrzewać łapie je zaraza ,chyba taki teren bo nie pomaga ani rozcieńczone mleko ani nic innego,chemii nie stosuję .Zioła sieję wprost do gruntu i zawsze mam dorodne .Jedyne siewki to werbena która zasiałam ,pierwszy raz zobaczymy czy wykiełkuje No ale ty szalejesz na całego. Jaką masz odmianę truskawek?Wiesz co przyszło mi do głowy? w tym toku posieję bazylie między roże, ona je troszkę ochroni przed mszycami a w warzywniku będzie lużniej Lubisz szpinak? ja bardzo lubię Od rana siedzę na allegro i szukam róż niskich ale ładnych oraz pnących takich do 6 m Fopóki nie ogarnę terenu nie mam gdzie posadzic wielu roslin Jedynie na rabatach z różami i rabatach z hortensjami O ile wiem co posadzić przy różach to przy hortensjach nie mam pojęcia a wszystkie rosną w słońcu .Myślałam o trawach ale troszkę koloru też by się przydało .Ryjmy więc dalej zawsze coś z tego rycia pożytecznego wyjdzie Czemu nadal masz nieaktywny link ? Poproś Danusię szefową to zrobi to za ciebie Bedę mogła podziwiać twoje siewki i wpadać do ciebie .Trzymaj się Aniu niech ci wszystko pięknie wschodzi
Krysiu ostróżki nie zakryją lawendy jeśli je posadzę przy brzegu rabaty? Myślałam ze lawenda powinna rosnąc brzegiem tak mają wszyscy, ona urośnie 50 cm wysoka i podoba mi się taki brzeg rabaty w lawendzie no chyba że zle cię zrozumiałam Ostróżki natomiast chciałam posadzić troszkę głębiej za niskimi różami a przed tymi wysokimi ,wtedy wszystkie rośliny byłyby widoczne Tak to wygląda :
- lawenda 50 cm
- róże 90 cm
-ostróżki duzo ponad metr
-róże ponad 150cm
rosną tam również niezapominajki i trzy duze żurawki ,
żurawki będą przeniesione w odpowiednim momencie jak znajdę dla nich miejsce One są najładniejsze kiedy rosną w półcieniu .Do róż nie pasują moim zdaniem ale póki co gdzieś musza rosnąć.Kocimiętka podoba mi się ale te moje koty nie wyszłyby już z moich róż One i tak uwielbiają te rabatę wciąż w niej siedzą i kochają bukszpany ,zupełnie nie wiem dlaczego Zapomniałam jeszcze o trawach w których tez siedzą i bawią się listkami Kocimiętkę posadzę daleko od tych rabat aby zmieniły punk zabawowy .
Jeszcze muszę się pozbyć tych patyków bo one urody nie dodają Kupiłam przed chwilą 5 róż Natasha Richardson,spóżniłam się z zakupem Rosennfee ,nad czym ubolewam bo uwielbiam tę różę.Zobaczymy jak się sprawdzi Natasha Pachnie i to mi się podoba
Dziękuję Ewa lecę do twego ogrodu bo widzę w awatarku róże a to wabik na mnie największy
Dajanko, macham niedzielnie, spracowana mocno, wróciłam z ogrodu od piątku walczyłam, ale plan wykonałam.... Różanka fajnie się prezentuje z przodu lawenda superowa a jeszcze z ostróżkami bosko...
U mnie mało narazie róż , ale jak skończę te nasadzenia większe to i róży więcej będę sadzić.... Ogród nez tych kwiatów to mie ogród....
Dajanko odpowiadam u Ciebie, bukszpanki myślę trzeba podsypać nawozem i powinno być w porządku... zobaczymy, ale nawozić to troszkę później.... Pytasz o obrzeża z bukszpanu, u mnie sporo słońca i dają radę , więc nie ma problemy by i u Ciebie były z różami będą fajnie się prezentować tak jak w angielskich ogrodach