Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

ana_art 20:21, 20 mar 2014

przychodzę po prośbie bo mnie do Ciebie Magda przysłała możesz mi wkleić fotki tarasu, który masz pomalowany remmersem?
ana_art 16:03, 21 mar 2014

Dziękuję Ci bardzo rozumiem że kupowałaś Remmers HK-Lasur srebrnoszary i biały?
gaga 21:19, 21 mar 2014

Witaj Dajano przyszłam do Twojego wątku z polecenia Weroniki-przeczytałam od pierwszej do ostatniej strony to świadczy że było ciekawie ,masz cudowny dar opowiadania i pozyskiwania przyjaciół Wiele można się od Ciebie nauczyć jak wszyscy jestem zauroczona domem Twój ogród pięknieje każdego dnia.Mam ogromny problem z pieskiem,może czytałaś gdzieś o takiej przypadłości po posiłku liże podłogę ,dywany,siebie .Dostał witaminy i nic mu nie pomogły,weterynarz rozkłada ręce.Shih tzu może tak ma??Całusy dla Moli. Pozdrawiam serdecznie.
dajana 00:23, 22 mar 2014

Juz do ciebie biegnę aby ci odpowiedzieć Grazynko
gaga 08:38, 22 mar 2014

Dajano no i to cała TY biegniesz natychmiast aby odpowiedzieć nie zostawisz nikogo bez odpowiedzi bardzo dziękuję,pocieszyłaś mnie i uspokoiłaś czyli mój królewicz to pedant mamy piękny dzień na pracę w ogrodzie,jest już tak pięknie roślinki budzą się do życia tegoroczna wiosna jest piękna.Miłego dnia Dajano
gaga 17:40, 23 mar 2014

Dajano witamw niedzielę nie mogę wysiedzieć w domu ,wychodzę do ogrodu tu skubnę tam poprawię zrobiłabym coś konkretnego ale mąż nie pozwala każe odpoczywać.Wiele godzin spędzam codziennie w ogrodzie bo zawsze jest coś do zrobienia a Ty pracująca zawodowo podziwiam sama musisz ogarnąć wszystko to i w niedzielę nie ma grzechu...
Bogdzia 19:04, 23 mar 2014

Dajanko ostatnio mało do Ciebie zaglądam ,totalny brak czasu , prędko się chyba nie poprawie może dopiero po świętach.Pozdrówka.
aneta230972 17:35, 24 mar 2014

Witaj Dajanko. Piękne różyczki kupiłaś. Ja w tym roku muszę dokupić kilka rosa rugosa, które mam posadzone wzdłuż tylniego ogrodzenia. Niestety kilka tańszych zamówionych na all... nie przetrwało zimy. A te kupione od Rosarium wygladają super dlatego kolejne również będą u nich zamawiane. Zakochałam się w tych z oszonymi pączkami. Mam nadzieję, że za X lat będę miała piękny żywopłot z róż i do tego całe mnóstwo różanych przetworów. Ależ się rozmarzyłma. A tymczasem przez dwa dni walczyłam z poziomkami. Na kilku krzaczkach zauważyłam biały nalot. Myślę, że to mączniak. Nie chciałam pryskac chemią więc musiałam się chorych egzemplarzy pozbyć. Mam nadzieję, ze pozostałe krzaczki są zdrowe. Nie wiem czy czasem ten grzyb nie przeszedł z trawy ponieważ na jesień zauważyłam na trawie sąsiadujacej z warzywniakiem włąśnie taki biały nalot . Ciekawa jestem Dajanko jak tam Twoje serby po zimie? Moje mają się w porządku. Martwię się troszkę o tuje. Nie wyglądają za pięknie. Niestety słońce dało im mocno popalić pomimo tego, że były systematycznie podlewane. Nie wiem czy czasem nie powinnam ich podciąć. Jak będzie ładniejsza pogoda to pstryknę kilka fotek i poproszę Cię o opinię. W przyszłym tygodniu muszę się zabrać za nawożenie wszystkich tuj i serbów. To będzie dla mnie nie złe wyzwanie przy takiej ilości. Ale co tam. Nie mam wyjścia. Muszę dac radę. Ciekawa jestem Twojego rozmnażania lawendy. Ależ będzie zapach. Pozdrawiam serdecznie .
20:30, 24 mar 2014
Danusiu, patrzyłam przez weekend, czy są jakieś wieści, ale pomyślałam, że może korzystasz z cudownej , prawie letniej pogody... masz tyle planów, pracy, a tylko jedną parę rąk.
Wieczór rezerwuję dla Ciebie, wczorajszy mi się nie udał, wiąc gdyby i ten nie był dla mnie łaskawy, to wiesz... tylko mentalnie gdzieś się przeniosę w Twoje strony
Pogoda mnie nie rozpieszcza, zimno jest, ale za to jaki mam widok, dwa wiklinowe kosze bratków uśmiechają się na tarasie. Jola jest kochana, tyle przyjemności, że ho, ho Zrobi zdjęcia, ale dopiero jak słonko zaświeci, bądzie ładne światło.
A ja mam jeszcze "niecny" plan, tylko muszę z domu wyruszyć, może się uda
Całusy
Janina 10:01, 25 mar 2014

Dajanko mam pytanie, jak gęsto sadziłaś thuje Aureospicata? Mam zamiar je posadzić, słyszałam że dość szybko rośnie. Co u Ciebie pewnie jesteś zarobiona? Ja już mam projekt i pomału zaczynam go realizować. Trzeba rozglądnąć się za roślinami w tym celu dzwonie po szkółkach i szukam odpowiednich. Ściskam mocno.