Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

anex 11:25, 18 mar 2014

Cześć Dajano

Ta truskawka to chyba odmiana Temptation - tak na opakowaniu jest napisane.
"Odmiana wczesna wykształcająca soczyste i słodkie owoce. Owocuje już po 4 miesiącach od wysadzenia rozsady". Nadaje się do donic i pojemników więc też i dlatego kupiłam, a jak to będzie z nią później zobaczymy - bo nie znam waści.

Dobrego dnia

Wklejam fotkę opakowania, jak zechcesz to później usunę.

EDIT: coś mi ta fotka się nie chce wgrać...

Dziwne, ale nie mogę wrzucić tej fotki wciaż mnie wywala na pierwszą stronę Twego wątku...Przepraszam...

Tusiala 11:40, 18 mar 2014

Dajanko pozdrawiam serdecznie Mam nadzieję, że i u Ciebie pojawiło się słońca a wiatr sobie poszedł hulać daleko
dajana 21:37, 18 mar 2014

Dziękuję Aniu za nazwę odmiany truskawek Nie męcz się ze zdjęciem nazwa wystarczy. Zamówiłam juz odmianę korona podobno pyszne słodkie i dobre na przetwory Tez waści nie znam Pozdrawiam serdeczne przesyłam
dajana 21:52, 18 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Dajanko pozdrawiam serdecznie Mam nadzieję, że i u Ciebie pojawiło się słońca a wiatr sobie poszedł hulać daleko

Słońca nie było Martusiu ale dzisiaj zaspałam do pracy więc wykorzystałam troszkę ten dzień Ja to mam pomysły najpierw podstawiłam ogromną drabinę pod sosny w celu obcięcia brzydkich gałęzi ale ze mam lęk wysokości a gałęzie było zbyt wysoko zlazłam z drabiny Wzięłam siekierę i ściełam sosnę .a miała z 15 metrów wysokości Zupełnie mi odwaliło sama kobita takie rzeczy robić.Nie powiem nadmiar energii straciłam to dla mnie najlepszy sposób na odreagowanie .Jeszcze mam cztery takie sztuki do .scięcia .Jeszcze coś zrobiłam z płyty OSB,jutro ją pomaluję bo dzisiaj sił już brakło nie mam elekrycznej pilarki wiec cięłam zwykła ręczną piłą Z sosną poszło mi łatwiej szczerze mówiąc,bałam się tylko aby nie upadła mi na głowę hi,hi.Po co cięłam te płyty? na donice,choć to raczej koryta nie donice Pokażę kiedy je zamontuję i posadzę róże . Jeśli wyjdą mi ładnie ,mam plan na następne .Jak widzisz napracowałam sie dzisiaj Martusiu Dawno cie u mnie nie było więc biegnę zobaczyć co u ciebie
Ewik 21:52, 18 mar 2014

Witam , róże masz piękne, hortensje, lawendę cudowną , zdecydowanie więcej zdjęć poproszę .
yolka 22:23, 18 mar 2014

Dajano, ale drwal z Ciebie!!!! PODZIWIAM
Tusiala 12:04, 19 mar 2014

Dajanko zaglądam często ale nie zawsze piszę Rzeczywiście się namachałaś.
Czekam na zdjęcia donicowe
U mnie tylko cięcia
Wrzos 12:31, 19 mar 2014

Dajanko, nieustannie mnie zadziwiasz.
Podczytuje prawie regularnie, bo jesteś dla mnie inspiracją.
Czy podtrzymujesz ten plan, o którym pisałaś na ED?
dajana 13:12, 19 mar 2014

Wrzos napisał(a)
Dajanko, nieustannie mnie zadziwiasz.
Podczytuje prawie regularnie, bo jesteś dla mnie inspiracją.
Czy podtrzymujesz ten plan, o którym pisałaś na ED?

Reniu odpiszę ci na priv .Tak się cieszę ze cię widzę, Znasz mnie od lat Reniu i znasz moją despracje o marzenia, całą moja drogę jak nikt inny od pierwszej cegiełki ,wszystkie wzloty i upadki ,smutki i radosci i cały czas jestes blisko mnie, to chyba jest ten klucz swiadomośc że nie jestem sama chocby wirtualnie, ale nie jestem . .Nie poddaję sie jak widzisz a zycie wciąż płata mi figle .Czasami tyle sie tego uzbiera ze az drzewa scinam ale kurczowo się trzymam wytyczonego celu , czy wygram? nie wiem, ale nie poddam się tak łatwo .Ściskam cię bardzo serdecznie Dziekuję że jestes przy mnie

Reszta w lisciku
Viola 13:46, 19 mar 2014

dajana napisał(a)

Słońca nie było Martusiu ale dzisiaj zaspałam do pracy więc wykorzystałam troszkę ten dzień Ja to mam pomysły najpierw podstawiłam ogromną drabinę pod sosny w celu obcięcia brzydkich gałęzi ale ze mam lęk wysokości a gałęzie było zbyt wysoko zlazłam z drabiny Wzięłam siekierę i ściełam sosnę .a miała z 15 metrów wysokości Zupełnie mi odwaliło sama kobita takie rzeczy robić.Nie powiem nadmiar energii straciłam to dla mnie najlepszy sposób na odreagowanie .Jeszcze mam cztery takie sztuki do .scięcia .Jeszcze coś zrobiłam z płyty OSB,jutro ją pomaluję bo dzisiaj sił już brakło nie mam elekrycznej pilarki wiec cięłam zwykła ręczną piłą Z sosną poszło mi łatwiej szczerze mówiąc,bałam się tylko aby nie upadła mi na głowę hi,hi.Po co cięłam te płyty? na donice,choć to raczej koryta nie donice Pokażę kiedy je zamontuję i posadzę róże . Jeśli wyjdą mi ładnie ,mam plan na następne .Jak widzisz napracowałam sie dzisiaj Martusiu Dawno cie u mnie nie było więc biegnę zobaczyć co u ciebie

Dajano, stałaś się bohaterką mojej rodziny, a szczególnie M., który jak usłyszał historię o ścięciu sosny zamiast kilku gałęzi - zaniemówił, a po pięciu minutach powiedział SZACUN.
Pozdrawiam Cię gorąco i kibicuję. U mnie puchy - nie ma co zaglądać. Wolę innych odwiedzić niż u siebie pisać.