To teraz intensywnie zaczynamy podpowiadać, co do tego łóżeczka

, jak mówi Anetka, dosadzić różom dla towarzystwa.
Rozumiem, że przyszłe kamienne obmurowanie, będzie do poziomu, na jakim teraz wypełniłaś skrzynię ziemią? Drugie pytanie,czy taras jest wysoko zabezpieczony przed wilgocią z ziemi, nie jestem fachowcem i mogę się mylić, ale lepiej zapytać. Gips Danusiu, do uszczelnienia może nie wystarczyć, raz, że zawsze chłonie wilgoć, dwa, jest mało plastyczny, a taka szczelina będzie pracować, może masz jakiś bardziej plastyczny, elastyczny materiał do wykończenia?
Teraz podpowiedz jeszcze:
-kolor niebieski kwiatów, wiem,
-różnorodne dosadzenia innych roślin, czy może niewiele gatunków?
-zwiewnie, czy może mocne akcenty, albo i te i te... wiesz chodzi mi o to, czy rośliny o dużych, albo wąskich, albo delikatnych liściach.
Z przodu musimy coś wyłożyć na brzeg, widziałabym trawy Hakonechloa, by zasłonić brzeg (trochę będzie trudno, bo jest dość głęboko, nie ma możliwości, by skrzynię obniżyć nieco w gruncie?)
i bukszpany między nimi,albo przewieszające się rośliny (?), a dalej kwitnące kwiaty, jakie Ci się podobają, jako towarzystwo dla róż.
To na razie pierwsza myśl, wieczorem spróbuję coś narysować i zebrać sensowne propozycje ze zdjęć, będzie łatwiej wybrać co się podoba i wtedy też i konkretne rośliny "posadzić".