Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

21:31, 28 mar 2014
Fajnie, fajnie, myślałam o ziemi wewnątrz, bo z przodu ładnie wyglądałyby trawy Hakonechloa może?
ładnie wyłożyłaby się na brzeg...
By skrzynia nie była długo pusta, będę podpowiadać Jeszcze jest czas na kwietny spektakl, u mnie jest zimno jeszcze mało kwitnących roślin widać. Masz dorodne hosty, chciałam kupić, ale ostatecznie zrezygnowałam, nie były warte grzechu

dajana 21:40, 28 mar 2014

Jesli chodzi Iwonko o ilośc ziemi czyli jej poziom to nie ma problemu wyciagnąc troszkę róże wyżej i dosypać jeszcze ziemi Taki miałam zamiar ale mi jej brakło W poniedziałek badz jeszcze jutro mogę to zrobić. Róże się jeszcze nie ukorzeniły raptem są w ziemi 24 godz .Zrobię wszystko co piszesz Zaraz wytłumaczę dlaczego To będzie twoje dzieło zapoczątkowane różami przeze mnie ,oczywiście jeśli się zgodzisz .Moim marzeniem jest rabata stworzona przez ciebie w całości Posadzę wszystko według twojej wizji To będzie twoja wirtualna rabata ku mojej ogromnej radości .Pragnę mieć twoją rabatę u siebie cieszyć nią oczy i patrzeć na nią z sentymentem .Mogę cię o to prosić?
dajana 21:46, 28 mar 2014

Te hosty mam obecnie na taczkach i nie mam gdzie ich posadzić brak cienia a w słońcu nie rosną dobrze To juz trzecie ich miejsce .,gdzie nie spojrzę będzie jeżdziła koparka a tam gdzie mogłabym posadzić palące słońce. Doprawdy nie wiem co z nimi zrobić, korzenie mają ogromne bo nie są to malutkie hosteczki tylko spore i rozrosnięte już hosty .Jaka szkoda że tyle km nas dzieli już bym ci je zawiozła Iwonko
dajana 21:53, 28 mar 2014

malgocha1960 napisał(a)
Dajanko,jesteś niesamowita kobietą,tylko podziwiać i bić brawo twoim poczynaniom.

E tam Małgosiu zwykła skrzynka tyle ze biała hi.ale przyjemnie czytać pochwały bo są dopingiem do dalszej pracy .Dziękuję ci za ciepłe słowa, jak zawsze jesteś bardzo miła
21:58, 28 mar 2014
Jasne, że tak! Na pewno jeszcze kiedyś posadzimy coś razem Donica od frontu, to dla mnie nie lada wyzwanie, wolałabym może gdzieś z boczku... ale co tam coś ładnego uda nam się razem posadzić
dajana 22:04, 28 mar 2014

Viola napisał(a)
Dajano, pomysł na donice pierwszorzędny. I sama to zrobiłaś? Jak róże zakwitną od razu przykują uwagę kolorami, na tle tej białej barierki będą wyglądały obłędnie

Mam nadzieję Violu że z roślinami juz kwitnącymi będzie wyglądało to ładniej bo póki co to wygląda jak koryto dla zwierząt hi,hi.Zrobiłam sama jak wszystko zresztą co robię
22:05, 28 mar 2014
dajana napisał(a)
Te hosty mam obecnie na taczkach i nie mam gdzie ich posadzić brak cienia a w słońcu nie rosną dobrze To juz trzecie ich miejsce .,gdzie nie spojrzę będzie jeżdziła koparka a tam gdzie mogłabym posadzić palące słońce. Doprawdy nie wiem co z nimi zrobić, korzenie mają ogromne bo nie są to malutkie hosteczki tylko spore i rozrosnięte już hosty .Jaka szkoda że tyle km nas dzieli już bym ci je zawiozła Iwonko

To może każdą z osobna do donicy, jeśli nie ceramicznej, to może plastikowej (wersja ekonomiczna ), a osłonkę można zrobić z młodych gałązek wierzbowych, albo leszczynowych. Okręciłam kiedyś dużą, nieładną donicę plastikową, ściśle miękkimi gałązkami, końcówki przypięłam takerem i służyła jeszcze. Potem mogłabyś posadzić w miejsce docelowe. Nie pozbywaj się takich roślin, zobaczysz, jak będą Ci potrzebne, gdy już prace ciężkim sprzętem będą zrobione i przygotujesz rabaty.
dajana 22:10, 28 mar 2014

Iwa napisał(a)
Jasne, że tak! Na pewno jeszcze kiedyś posadzimy coś razem Donica od frontu, to dla mnie nie lada wyzwanie, wolałabym może gdzieś z boczku... ale co tam coś ładnego uda nam się razem posadzić

Hura jak się cieszę, będe miała twoją rabatkę od frontu !!!z boku zrobiłabym sama, twoja może być tylko od frontu Iwonko .Zatem od tego momentu nie wtrącam się do niej Wszystko co napiszesz poprawię i wszystko co wybierzesz posadzę Gdybyś widziała teraz moją radosna minę ,wyglądam jak głuptak ,bardzo się cieszę Iwonko aż piszczę z radości hi,hi.
dajana 22:13, 28 mar 2014

Woda nie zaszkodzi tarasowi, to wszystko jest z betonu pokryte kamieniem .Moje podłoże jest suche a kwiaty przecież nie stoją w wodzie, nic się nie stanie nie ma obawy
22:15, 28 mar 2014
Ale ja jednak proszę o wsparcie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies