Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 15:47, 19 kwi 2014

Życzę Wam wszystkim cudownych Świąt

gaga 16:59, 19 kwi 2014

Zdrowych,wesołych świąt
aneta230972 22:56, 19 kwi 2014

Dajanko droga życzę Ci odpoczynku w te Święta ponieważ Ty pracuś straszny jesteś więc leniuchuj troszkę chociaż . Przyda Ci się również zdrowie i duuuużo uśmiechu. Radosnego Alleluja .
grembosia 00:34, 20 kwi 2014

Dajanko, masz najładniejszą balustradę jaką widziałam... ten kolor i wykończenie, wszystko idealne. Proszę Cię, prześlij mi jeszcze raz zdjęcia i sposób malowania, gdzieś to już było, ale 300 stron pobieżnie przejrzałam i nie znalazłam.
Świątecznego ciepełka płynącego z serca.
akanta 11:29, 20 kwi 2014

Dajanko ...wiesz co możemy sobie życzyć....no spełnienia kochana i będzie dobrze.Ja nic nie wklejam bo stosuję się do zaleceń szefowej.
dajana 18:10, 23 kwi 2014

Zerknijcie proszę na moje Serby bo mi się płakać chce Czemu zmieniły kolor? nie rosną w chwastach nie mają żadnych robali (oglądałam przez lupę ) ani za mokro ,ani sucho, a tracą kolor.Co im dolega czy ktoś może wie? To jedyne drzewka z których tak sie cieszyłam, może należy zasilić florowitem co?Gleba też jest wapienna Już sama nie wiem co wymysleć nie mogą mi się zniszczyć, nie mogą,,,)

dajana 20:34, 23 kwi 2014

Ja to mam pecha kiedy mi bardzo zależy nikt do mnie nie wpada .i tak za każdym razem kiedy pytam o coś konkretnego,a kiedy pierdoły piszę to i goście bywają ..) Pozdrówka wieczorne dla tych co być może tu przez przypadek zajrzą
yolka 20:40, 23 kwi 2014

Dajano, przykro mi z powodu serbów, ale niestety nie potrafie pomóc, nie wiem co im jest, ja mam dwa i też do du... wygladają
AgnieszkaW 21:07, 23 kwi 2014

Dajano, a dałaś im nawóz przeciw brązowieniu igieł? Być może, że brakuje im jakiegoś pierwiastka albo mają za mokro? Ja też w podobny sposób stracilam kiedyś kilka serbów (sadziłam serby jeszcze na dlugo przed erą Ogrodowiska i zaleceniami Danusi, po prostu wybrałam je ze względu na to, że lubią wapienną glebę). Nie zgadzam sie z utartym tu na forum poglądem, że serby nie chorują i są bezproblemowe, bo chorują, ja to widzę u siebie, a mam je już długo, więc mam w tym względzie pewne doświadczenia i obserwacje (ale nie polemizuję z większością). Być może to zależy od gleby, nawodnienia, bliskości lasu i przenoszonych z niego chorób świerków - to wszystko trzeba wziąć pod uwagę. Groźną chorobą jest osutka świerkowa, która atakuje również serby (np. u mnie tak właśnie jest), może to jest to? Kliknij w google, to dokładniej zobaczysz. Pozdrawiam
dajana 21:18, 23 kwi 2014

Agusiu żadnego nawozu nie dawałam Posadzone są w maju ub roku Pięknie rosły nawet po zimie od tygodnia zobaczyłam ze zmieniają kolor Nie mają za mokro ale nawozu może im brakować bo nie wiem jaki zastosować i kiedy .Dziękuję Agusiu zaraz zajrzę w google