Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Bogdzia 21:00, 09 kwi 2014

Lawende podlej, pozostale zdjęcia ciekawe, serby piękne.Pozdrówka.
dajana 21:09, 09 kwi 2014

Iwonko podarowałaś mi fiołki a ja nazwałam je bratkami coś takiego to tylko mnie może się zdarzyć.Rozkojarzenie totalne a fiołki mam na oknie i tez kwitną wiesz czyje prawda?
dajana 21:10, 09 kwi 2014

Dziekuję Bożenko już lecę podlać,jesteś kochana .Buzka !
21:26, 09 kwi 2014
Pamiętam o nich (fiołkach), niedawno myślałam, że byłam tak blisko Fiołki rogate wyglądają tak samo jak bratki, jedynie mają zapach, czego na zdjęciu nie widać Ja ich nie odróżniałam, ale Jola jest dociekliwa, a ja korzystam z tego, że jest i dużo rozmawiamy.
Miałaś odpowiednią pogodę do pracy w ogrodzie? U mnie zimno, wietrznie i deszcz pada co chwilę. Utknęłam w domu, ale dobrze, bo nadrobiłam zaległości porządkowe i odpoczęłam.
Rozmnożyłaś lawendę, teraz tylko utrzymuj ją w wilgoci. Ja kupię małe sadzonki bo swoją przycinałam jesienią. Werbenę masz bujną, uszczknij im wierzchołki, żeby się rozkrzewiły, ale zanim to zrobisz, sprawdź, czy się nie mylę, bo nie mam doświadczenia.
dajana 21:40, 09 kwi 2014

Podlałam, ale zimno się zrobiło ,głowę mi chciało urwać tak wieje
21:53, 09 kwi 2014
To teraz może gorącą herbatę ziołową, by się rozgrzać nieco? Strasznie wieje, zapowiada się kilka dni chłodnych i deszczowych a potem ciepło, posiałaś trawę, czy jeszcze się wstrzymujesz?
dajana 22:23, 09 kwi 2014

Trawy jeszcze nie posiałam bo czekam na przypływ gotówki ,muszę kilka worków dobrej ziemi kupić aby mieć mocną i zdrową i dobry nawóz też kupić .Kiedy urośnie i się wzmocni nareszcie wymuskam swoje rabaty hortensjowe i zrobię pierwsze kanciki Czy do rabat różanych pasuje werbena?czy może przy hortensjach ją posadzić?tam mam tak pusto i nie wiem co dosadzić.
dajana 22:24, 09 kwi 2014

Piję tradycyjnie zieloną herbatkę ,kiedyś jej nie lubiłam teraz uwielbiam
kitek81 22:27, 09 kwi 2014

werbena jak najbardziej przy różach
Wrzos 23:45, 09 kwi 2014

dajana napisał(a)
Reniu (wrzosiku ) ten środkowy to twój Serb

I ta para również ,mniej więcej zbliżone są wielkością i pokrojem ,Zdjęcie nie najlepsze bo było juz ciemnawo. Są zdrowiusieńkie i ładne .

Dajanko, jestem zachwycona. Są śliczne! Stokrotne dzięki!
Resztę na priv
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies