Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

akanta 22:48, 16 cze 2014

Bukiecik śliczny a ta róża cudna jest ,mimo braku zapachu.Zawsze obok pachnącą można dosadzić.Ewentualnie doskonała przy wejściu na posesję.Robi wrażenie a jak się jeszcze rozrośnie to dopiero będzie z daleka widok.Mnie się cały czas wydaje ,że to Eden.Też zapachu nie wyczuwałam.
Viola 23:02, 16 cze 2014

Dajano, piękna ta róża. Przeszukałam internet i też mi się wydaje jak mowi Akanta, że to to Eden. Nomen Omen. Czarodziejskie miejsce ...
dajana 23:45, 16 cze 2014

Aniu Violu a jest kilka rodzai Edenek? bo ja mam Eden Rose i jest inna od tej Ta ma jasne liscie i paki okrągłe bardzo cięzkie i zbite .Moja Edenka pięknie pachnie a ta nic, inne liście inne pąki i kwiaty.Na bank to nie Edenka no chyba ze są różne jej odmiany Pachnie natomiast obok Klasztorna bardzo pieknie i intensywnie i na koncu rabaty angielka tez cudnie pachnie .Na pierwszej rabacie różanej pachną wszystkie a tam jeszcze rozkwitu nie ma oprócz Uter cos tam hi,hi Czekam na moja ulubioną różę Rossenfe
Sonka 06:50, 17 cze 2014

Dajano, Teddy to thuja -kulka, ale pomyliłam to jest miniatura.
Bodziszek się rozwała ja go wiążę, jeszcze nim zakwitnie, ale go bardzo lubię, to jest jeśli się nie mylę, bodziszek wspaniały.
No kup tę ostróżkę, proszę Cię podejdź do szkółki, gdybym była bliżej to byś miała prezent.
dajana 09:23, 17 cze 2014

Kupie ale w pobliżu nie mam żadnej szkółki muszę brać specjalnie urlop aby gdzieś podjechać a na necie mogę? Po pracy w domu jestem dopiero 0 16 tej i biegnę nakarmić stworzenia te o czterech nogach i dwóch również Zawsze mam pełne dłonie roboty i nie mam kiedy cos zrobić dla siebie .Tez związałam bodziszka sle jego kwiatuszki są prześliczne i zawsze mi się podobały .Porozsadzam go troszkę to będzie go więcej 27 czerwca będę miała wolne ok 14 dni nadgonię troszkę prace i nareszcie wpuszczę koparkowego Nie daje rady już kopać, zbyt dużo kamieni Przewróci mi glebę, będzie mi troszkę lżej wtedy wybiorę chwasty i kamienie .Muszę dojechać z trawą w tym roku do tarasu i wykopać dół na element wodny. Jeszcze nie wiem jaki ale to będzie raczej fontanna. Jak dobrze pójdzie to zrobię jeszcze wejściowe ogrodzenie. Płotek drewniany już po części kupuje a potem malowanie .Jeśli chodzi o kulki to wolę większe ,miniaturki zginą wśród wysokich hortensji . Ide poszukać w szkółkach internetowych ostrózek
Sonka 10:53, 17 cze 2014

Jak to nie ma szkółki ? A to, to co? tel. 504058380

http://www.kalina-rosliny.pl/sprzedaz-roslin/
3 km chyba , tak?
pozdrawiam
Viola 13:34, 17 cze 2014

Dajano, w razie czego (odpukać) to ja na przędziorka używałam MAGUS 200SC. Opryskiwać, buteleczka preparatu jest na 10 l wody.
Viola 13:35, 17 cze 2014

dajana napisał(a)
Aniu Violu a jest kilka rodzai Edenek? bo ja mam Eden Rose i jest inna od tej Ta ma jasne liscie i paki okrągłe bardzo cięzkie i zbite .Moja Edenka pięknie pachnie a ta nic, inne liście inne pąki i kwiaty.Na bank to nie Edenka no chyba ze są różne jej odmiany Pachnie natomiast obok Klasztorna bardzo pieknie i intensywnie i na koncu rabaty angielka tez cudnie pachnie .Na pierwszej rabacie różanej pachną wszystkie a tam jeszcze rozkwitu nie ma oprócz Uter cos tam hi,hi Czekam na moja ulubioną różę Rossenfe

Kurcze, nie wiem
akanta 20:18, 17 cze 2014

dajana napisał(a)

Dajanko o ile dobrze pamiętam kupowałaś Giardinę czy się mylę?Popatrz może coś się nasunie.Edenka ma bardzo słaby zapach,wybarwia się różnie nawet na jednym krzaku środek może mieć dość ciemny lub zupełnie ledwo muśnięty.Jest kilka odmian tej róży -Red Eden,Eden85,Mini Eden.Edenka słabo pachnie bardzo lekko owocowo ja właściwie prawie nie czułam
http://gagawikobiecepasje.blogspot.com/2011/07/giardina.html
Viola 22:36, 18 cze 2014

Dajano, u mnie zdjęcie floksów, porównaj, wg mnie u Ciebie jest to samo