Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 22:36, 18 cze 2014

Sonka napisał(a)
Jak to nie ma szkółki ? A to, to co? tel. 504058380

http://www.kalina-rosliny.pl/sprzedaz-roslin/
3 km chyba , tak?
pozdrawiam

Krysiu znam tę szkółkę kupowałam u pani Ani wszystkie swoje tuje i sporo roslin których i tak już nie mam oprócz tujek Nigdy nie miała ostróżek ale dzisiaj dla pewności pojechałam No i kupiłam ,co prawda to nie takie jak chciałam bo sa maksymalnie 80 cm wysokie ale za to kolor piękny Szkoda tylko ze jeden .Tam nie ma wyboru roslin takich jak ja bym chciała .Każdego roku to samo. Perowskiej to pomarzyc, kocimiętki też nigdy nie miała Jedynie laweda po 7 zł sadzonka Tyleż samo płaciłam za ostrózki .Może wiosną cos było więcej ale o co zapytałam to nie ma To taka wiejska szkółka pod jednego klienta .Pojechałam z listą i nic oprócz ostróżek nie kupiłam . Cieszę się chociaż z nich Zaraz pokażę i oceń czy sa coś warte Kolor mają piękny ale blado niebieskie do nich też potrzebuję i kilka białych .

Może z bliska będzie lepiej widoczna

dajana 22:40, 18 cze 2014

Autentyczny ich kolor to ten w oddali Ta z bliska ma przekłamany kolor .Kupiłam 6 szt dziekuję Krysiu za przypomnienie dzięki tobie mam ostróżki
Viola 22:59, 18 cze 2014

Piękny, piękny kolor, jak chabry
dajana 23:06, 18 cze 2014

Aniu ja kupowałam bardzo dużo róż Giardenę także i różę małego księcia i więcej angielek ale to wszystko zniszczyli mi murarze przy ocieplaniu domu .Te które mam to nowy zakup i wśród nich nie było giardiny.Uparłam się jak osioł aby ustalic nazwę zakupionej Nahemy która nią nie jest Wklejam dwa zdjęcia pierwsza to Eden Rose abyś proszę zerkła że jednak jest inna. Moja Edenka pachnie, naprawdę i to pięknie pachnie nie wiem dlaczego twoja nie .Natomiast ta druga niby Nahema nawet odrobinki nie pachnie.Nie chodzi juz o ten zapach, ale po nim poznałabym Nahemę .Nie wiem co mam, ale róża jest sliczna ,każdego dnia ładniejsza .Oto zdjęcia Eden Rose choc jeszcze nie w pełnym rozkwicie. Ona dopiero w tym roku jest zdrowa bo przez dwa lata zjadał ją skoczek .

Na drugim dla porównania rzekoma Nahema z pewnością to nie jest Edenka
Dam ci już spokój z tą róża bo cię zamęczę Aniu

dajana 23:12, 18 cze 2014

To drugie zdjęcie nie wyszło zbyt wyrażnie za dużo było słońca .Poszukam innego zdjęcia
To ta sama ,ale troszkę lepiej widać .

dajana 23:12, 18 cze 2014

Dubelek
dajana 23:20, 18 cze 2014

Kolor też mi się podoba Violu własnie taki ciemy chabrowy Kiedy się rozrosną będzie ładnie .Przydałyby się jeszcze białe i jasno niebieskie .Laweda już zaczęła kwitnąć i nawet ładnie sie rozrasta .Między różami miałam trzy duże krzaki żurawki które wczoraj przesadziłam i chyba padły bo dzisiaj leżą niczym zdechłe Mam nadzieję że się podniosą bo szkoda by ich było.
Napia 23:23, 18 cze 2014

dajana napisał(a)
Agnieszko a twoje bodziszki się nie rozłażą ?mam jeden jest śliczny ale bardzo mi się kładzie ,musiałam go związać, czy inne tez tak mają?

Na razie są bardzo młode i niektóre długie pędy kwiatowe po przekwitnięciu leżą na ziemi, ale niewiele ich. Za kilka dni zgodnie z radą obetnę im kwiatostany. Może znowu zakwitną
Napia 23:28, 18 cze 2014

dajana napisał(a)

Tez tak pomyślałam kiedy ujrzałam sam róz na rabacie Co prawda zostały tylko dwa kolory ale zawsze to odmiana .W moim ogrodzie będą tylko cztery kolory oprócz zieleni. Biel, wszystkie odcienie niebieskości ,rózu i fioletu .Innych kolorów nie przewiduje

U mnie podobnie, widać to romantyczne kolory Dodatkowym akcentem będzie czerwony, a właściwie malinowy. Pnąca róża kwitnie przepięknie i żal by mi jej było. Zastanawiam się jeszcze co zrobić z pozostałymi kolorowymi kwiatami, może umieszczę je na jednej rabacie, gdzieś na uboczu a gdy już ogród będzie prawie gotowy, wydam rośliny i posadzę w ulubionych kolorach. Jeszcze nie wiem
Napia 23:30, 18 cze 2014

dajana napisał(a)
To drugie zdjęcie nie wyszło zbyt wyrażnie za dużo było słońca .Poszukam innego zdjęcia
To ta sama ,ale troszkę lepiej widać .

Śliczna! Też o niej myślę