Pytasz Haniu jak mi minął dzień? Zapewne zdziwisz się, ale zaczynam dzień zazwyczaj o 15 tej ,to mój poranek od dawna .Spać chodzę 4 ,5 rano, a czasami jest już widno .Choć zawsze byłam nocnym markiem to nigdy jednak tak póżno nie chodziłam spać .Po prostu pracując musiałam wcześniej zasypiać .Teraz kiedy jestem na emeryturze niczego już nie muszę.Mam jeszcze inne powody ,krótszy czas na dokuczanie mego męża .Kiedy on śpi ja żyję,mam spokój .Gotuję sprzątam piorę czytam ,słucham muzyki tańczę, śpiewam ,przytulam moje koty i pieska .Od kiedy mojemu mężowi amputowali nogę jest nie do zniesienia .Leniwy ,chamski ,upasiony ,ciężko z kimś takim żyć.Za mało przestrzeni ,nie mam gdzie uciec .Kiedy miałam dom nie miał mnie na wyciągnięcie ręki ,był ogród gdzie rozładowywałam napięcie itd .Nawet mój zawał go nie zmienił, ale ja mam własne sposoby na spokój duszy Nie daje się Haniu o nie .Teraz kiedy wszyscy siedzimy w domach jest trudniej Jeszcze miesiąc temu chodziłam do szkoły tańca trzy razy w tygodniu .Tam się spełniałam do woli i nadal będę kiedy będziemy już bezpieczni.Zawsze kochałam taniec więc robię co kocham .Z moim pieskiem wychodzi teraz mąz bo ja nie mogę Byłam bardzo przeziębiona ,katar już minął ale jeszcze troszkę kaszle więc nie mogę nikogo ani siebie narażać .Mam spore mieszkanie bo 70m .Dzisiaj malowałam drzwi na biało farbą akrylową.Drzwi są z drewna ale nie były ładne teraz są ładniejsze .Robiłam bigos do słoików ,mięso i fasolkę po bretońsku.Zawsze mam zapasy w słoikach bo nie umiem mało gotować .Co prawda to nie jest moje jedzenie tylko dla męża bo ja takich rzeczy nie jadam .Moje to warzywa ,owoce ,ryby ,jajka. Nie jem też pszenicy ,ani cukru. Chleb piekę sama z mąki orkiszowej na własnym zakwasie. Dlaczego tak, napiszę może jutro.Powiem ci tylko że od takiego żywienia mam super wyniki .