Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

LIDKA 22:26, 16 gru 2025

Zawilce też ładne. Pomyliłam jesienią i jeszcze nie wsadziłam. Ciekawe czy się obudzą po zimie.
Kordina 01:38, 17 gru 2025

Sonka napisał(a)
Trochę lata zimą.Dobrze, że zbliżamy się do połowy ciemnicy.

No cudnie! Właśnie przeszłam terapię ogrodową
Sonka 11:35, 17 gru 2025

Dziękuję Bożenko, ja w ogrodzie mam smar mydło i powidło.
mirkaka 15:08, 17 gru 2025

Ale to mydło i powidło jest piękne, masz tak pięknie w ogrodzie a tak mało zdjęć wstawiasz?
Krysiu, popraw się
Sonka 10:10, 18 gru 2025

Mireczko, jak oglądam wasze piękne ogrody to mam kompleks swojego, choć go lubię.Ty masz tak pięknie skomponowany i tak ładne rabaty i obrzeża, podziwiam nieustannie.Ja zakładając ogród nie byłam pewna ani wielkosci ani linii rabat i tak zostało.Docinam tylko brzegi trawnika a przez ostatnie dwa lata nie miałam siły czasu na pielęgnację.Najpierw ja a w tym roku mąż miał operację serca i tak minęły 2 lata.W tym roku mam nadzieję na lepszy czas.Moja cała działka ma pół hektara, ale ogrodzone jest tylko ok,30 arów, w tym ogród i zabudowania gospodarcze. Poza ogrodem jest łąka, ktorą kosi rolnik.Drzewek mam kilka ale sadu jako takiego nie mamy.
mirkaka 12:12, 19 gru 2025

Najgorzej to mieć kompleksy i porównywać się z innymi, zawsze znajdzie się na forum ktoś kogo ogród będzie dla nas ładniejszy, ciekawszy. Gdyby wszyscy tak myśleli to nie byłoby ogrodowiska Twoje rabaty też są piękne, ja nie mam talentu do kompozycji, kupuję rośliny i stawiam je w doniczce w różnych miejscach, sadzę tam gdzie mi najlepiej pasuje pod względem kolorystycznym i wielkości. A ile razy przesadzałam coś bo mi się gryzło. Do tej pory mam dwie rabaty bałaganiarskie, nie pokazuję ich w całości bo mi się nie podobają.
Aparatem zawsze możesz złapać obraz tak żeby pokazać tylko to co chcesz
Miejsca wstydu są w każdym ogrodzie Omijane obiektywem
Moje rabaty mają obrzeża, ale one też już były przesuwane, modyfikowane linie, też ciągle na nie patrzę i mam jakiś dyskomfort, coś bym zmieniła, powstrzymuje mnie to że musiałabym znów brukarza zamawiać, a nie znoszę jak w ogrodzie pałętają mi się obcy ludzie Poza tym sił mi już ubywa, muszę ograniczać pracę a nie jej sobie dodawać.
Mieliście trudne dwa lata pod względem zdrowotnym, u mnie też nie było za dobrze.
Życzę Ci Krysiu zdrowia i jeszcze dużo sił do ogrodowej terapii
Margo2 22:22, 14 sty 2026

To ostatnie zdjęcie jest szczególnie piękne.
Dziewczyny maja rację. Za mało pokazujesz swój ogród.
I jesli mogę prosić to wstawiaj większe zdjęcia, żeby lepiej było widać takie ładne rabaty
daszum 22:08, 24 sty 2026

Nie wiem skąd u Krysi takie ogrodowe kompleksy.
Widziałam jej ogród na żywo i jest naprawdę piękny i zadbany.
Ogród ma swoje lata i wszystko jest w nim wielkie i dostojne : ogromne cyprysiki nutkajskie, świerki, azalie i rododendrony, hortensje itd.
Ja jej tego ogrodu zazdroszczę.
Monika83 12:47, 26 sty 2026

Krysia masz piękny ogród a tak mało zdjęć wstawiasz w większych kadrach, poproszę o więcej fot z ogrodu Rodki masz cudne❤️ niewiem kiedy ja się doczekam sporych krzaków
Sonka 12:59, 26 sty 2026

Własnie z ub roku prawie nie mam zdjęć, był to trudny rok dla nas.