Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

Viola 18:15, 15 lis 2014

O kurcze, ale piękna ta rabata Dodaję do moich inspiracji A psiaków nie da się sklonować ????
Viola 18:21, 15 lis 2014

Krysiu, jeszcze Cię pomęczę, to bordowe to żurawka jakaś czy coś innego???? I jeszcze powiedz mi te trawki na obwódce to turzyce? jakie? Czy dobrze widzę, że tutaj masz róże, takie różowe za żółtą lilią? A te niziutkie niebieskie kwiatuszki to co? Przepraszam, że tyle pytań, ale wszystko mi się podoba
Sonka 19:21, 15 lis 2014

Po kolei, trawka to turzyca, fajna jest cały rok, wiosną na krótko trochę przybrzydnie i ile się nie mylę to Carex ornithopoda Variegata, niska zwarta kępa, zimozielona,bezproblemowa.
Róży tam nie ma to jest różowa lilia.
Niebieski to przetacznik kłosowy, też polecam bo wart tego, bezproblemowy, długo kwitnie, nie marznie, nie ekspansywny. Po przekwitnięciu przycinam,zakwita ponownie.
Psiaki można sklonować, ale potem jest problem ze sprzedażą, miała być hodowla, nie wyszło. Miałam chorą mamę i mało czasu na tresowanie suni a ona ma ADHD dosłownie, szalona psina a teraz to już nawet nie mam ochoty na to aby się tym zająć.To są pieski rasy N S D T R, cudowna rasa.
Pytaj, Pytaj, chętnie odpowiem, wręcz z przyjemnością.
Viola 19:31, 15 lis 2014

Sonka napisał(a)
Po kolei, trawka to turzyca, fajna jest cały rok, wiosną na krótko trochę przybrzydnie i ile się nie mylę to Carex ornithopoda Variegata, niska zwarta kępa, zimozielona,bezproblemowa.
Róży tam nie ma to jest różowa lilia.
Niebieski to przetacznik kłosowy, też polecam bo wart tego, bezproblemowy, długo kwitnie, nie marznie, nie ekspansywny. Po przekwitnięciu przycinam,zakwita ponownie.
Psiaki można sklonować, ale potem jest problem ze sprzedażą, miała być hodowla, nie wyszło. Miałam chorą mamę i mało czasu na tresowanie suni a ona ma ADHD dosłownie, szalona psina a teraz to już nawet nie mam ochoty na to aby się tym zająć.To są pieski rasy Nova Scotia Duck Tolling Retriever, cudowna rasa.
Pytaj, Pytaj, chętnie odpowiem, wręcz z przyjemnością.

Dziękuję Krysiu, wszystko zanotowałam. Dziękuję, a o pieskach poczytam bo retriever wiem jak wygląda, ale te Twoje to jakaś inna odmiana. Cudniaste są
Sonka 19:36, 15 lis 2014

Sory, żurawek mam kilka, szybko można je rozmnożyć, kupuję po dwie sztuki , od razu dzielę na cztery lub ile się da, testuję je co do miejsca wysadzenia, bo nie wszystkie znoszą duże nasłonecznienie, na tej rabacie cały dzień praży słońce.
Sonka 19:44, 15 lis 2014

Moje kochane psiaki,w oczekiwaniu na rzut piłeczką.
Viola 21:03, 15 lis 2014

gardney 22:48, 15 lis 2014

Sonko wspaniały masz ogrod kiedyś muszę koniecznie zobaczyć na żywo jeśli pozwolisz pozdrawiam serdecznie!
Sonka 07:54, 16 lis 2014

gardney napisał(a)
Sonko wspaniały masz ogrod kiedyś muszę koniecznie zobaczyć na żywo jeśli pozwolisz pozdrawiam serdecznie!

Zapraszam, ale on nie jest taki wspaniały, lubię go, powiem więcej kocham ogród, bo jest mój.
popcorn 08:57, 17 lis 2014

piesy fajne! Piękne rabaty pozdrawiam!