Sonka
09:11, 14 sty 2020

Mirko, świerki sadzone chyba 30 lat temu, ziemia nie uzdatniana zbytnio i nie podlewane dały radę.Te małe pod nimi rh to Cunning Wayt kupione gdzieś w spożywczym markecie po 6 zł kilka lat temu kiedy Danusia zachwalała i u siebie też je ma, bo gęste i tworzą ładna regularną kępę.Wszystkie różaneczniki podlewam a tych jest sześć, wszystkich ponad 40 i ponad 40 mam azalii.Mam w tym roku nadzieję na piękne kwitnienie, wszystko prawie ładnie zapączkowane oprócz jednej azalii Homebush. Niestety wiele z nich źle posadziłam, dlatego muszę je wysadzać, przesadzać a w takim stanie jest już ciężko. Jesienią wszystkie nawiane i opadnięte liście na rabatach zostawiam a szczególnie wśród rh, dzięki temu ziemia bardzo się urzyźniła.Na wiosnę planuje poszerzyć rabaty, ale póki co to siedzę w domu i się denerwuję. Jesienią kilka z tych maluchów też przesadziłam, ograniczyłam jałowca, sabińskiego, którego mam zamiar docelowo wyrzucić, na razie niech chroni od wiatru i zimna.
Nie wydaje mi się mój ogród ciekawy, na tle waszych wypindrzonych cacek.Ciągle mam tyły Pogrzebię w telefonie to wstawię jakieś zdjęcia, choć wydaje mi się, że wszystko już pokazywałam.
Nie wydaje mi się mój ogród ciekawy, na tle waszych wypindrzonych cacek.Ciągle mam tyły Pogrzebię w telefonie to wstawię jakieś zdjęcia, choć wydaje mi się, że wszystko już pokazywałam.