Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 22:07, 20 cze 2012

No tak - toż to klasyka, ale zawsze piękna, to fakt. Róża jest biała, tylko przez te deszcze takich różowych kropek dostała
EPODLAS 22:11, 20 cze 2012

Tej róży w kropeczkach bardzo do twarzy. Mnie też bardzo podoba się takie zestawienie. Klasyka zawsze jest na topie.
Ana 22:13, 20 cze 2012

Piękne róże! Mnie też urzekła ta biała w połączeniu z lawendą, może dlatego, że kocham pełne róże -a ta wręcz kipi płatkami

Ja juz zacieram ręce na myśl o wnętrzarsko-zakręconym forum
agata_chrosc... 22:16, 20 cze 2012

Bożenko witaj! Tez myślę, że te kropeczki wcale jej nie szpecą
agata_chrosc... 22:23, 20 cze 2012

Ana - ta biała to najlepszy dowód na to, że róże potrafią być wdzięczne i cieszą się byle czym. Najpierw rok stała w pojemniku bo i tak wiedzieliśmy, że się przeprowadzamy i chcieliśmy ją ze sobą zabrać. Potem została posadzona tak nie do końca fachowo, zaczynając od tego, że w miejscu, gdzie róże rosną od lat, a to podobno bardzo niedobrze, bo ziemia jest "zmęczona". Dołek nie został niczym zaprawiony - tak jak stała tak została wsadzona w niewielki dołek. Pewnie dlatego w zeszłym roku kwitła ledwie kilkoma małymi kwiatkami o paru mizernych płatkach. Ale tej wiosny, uzbrojona po zęby w wiedzę, materiały i aparaturę, pośpieszyłam jej z pomocą - została przycięta, nawieziona, wyściółkowana, a mszyce osobiście ręcznie zbierałam. No i efekt jest! Ma bardzo dużo pąków i kwiat zupełnie inny niz w zeszłym roku - właśnie pełny, gęsty, duży. Opłaciło się!
A o tym forum coraz poważniej myślę...
Ana 22:26, 20 cze 2012

Myśl, myśl, myśl...jak mawiał pewnien bardzo głodny miś Jeeej, ja chyba dziecinnieję
Kiedy ja będę sypiać jak będzie to forum?

A wracając do różyczki- niech mówią co chcą, ja uwazam, że kwiaty odwdzięczają się za troskę i poswięcenie, to taka nasza rozmowa

Diana 22:31, 20 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Przyszła wreszcie pora na róże. Wszystkie, oprócz białej, są stare i bez nazwy. Gdyby ktoś coś o nich wiedział to będę niezmiernie wdzięczna.

Agatko jakie boskie różyczki gdybym miała wybierać to nie umiałabym się zdecydować........wziełabym wszystkie wyglądaja tak zadbanie
Madzenka 22:47, 20 cze 2012

Agata piękne róże, a ja myślałam że Holandia z tulipanów słynie
Dziewczyny błagam nie zakladajcie forum wnętrzarskieg bo tzreba będzie się odzwyczaić od spania....
agata_chrosc... 22:52, 20 cze 2012

Diana - no bo tez dbam o nie! Mój M nawet twierdzi, że bardziej niż o niego. Co nie koniecznie musi być bardzo dalekie od prawdy I jeszcze mówi, że wszystkie moje rośliny są rozpieszczone nawet bardziej niż nasze dziecko. I też ma rację, bo dziecko wcale rozpieszczone nie jest!
Marzenko - czyli już wiemy, że jakby co to na forum wpadniesz?
Ana 22:54, 20 cze 2012

Oj będzie się działo Marzenko, damy radę...będziemy pisac co drugą noc