Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 22:35, 27 cze 2012

Magda - hortensje Annabelle sobie zakupiłam, ale one jeszcze nie są dorodne bo sadzone wiosną, a ta różwa ogrodowa już była - jak opisałam ciutkę wyżej. Fajne są, przyznaję
agata_chrosc... 22:37, 27 cze 2012

kaisog1 napisał(a)
Agata no u Ciebie tak klimatycznie się robi, że nie mogę

Witaj sąsiadko! Jak się nie ma takch hektarow z jeziorem to jakoś trzeba nadrabiać. Cieszę się, że Ci się podoba. Nię będę ustawała w wysiłkach!
kaisog1 22:38, 27 cze 2012

Agata ja uwielbiam takie klimaciki.... te bukszpany takie niby powtykane.... róże na murach..... hortensje... to są klimaty!
Przetacznik 22:43, 27 cze 2012

A jakie jabłka daje?
agata_chrosc... 22:43, 27 cze 2012

Az się zaczerwieniłam! Pisz tak, pisz tak! A jak więcej osób uzna, że klimatycznie to może jakiś kolejny ogrodowiskowy zjazd w Holandii da się zorganizować? To przecież nie jest tak bardzo daleko
kaisog1 22:45, 27 cze 2012

Agata wcale nie daleko Myśmy do Holandii jechali Czinkłeczentem Mało się nie rozpadł w drodze powrotnej hahhaha
Lena 22:46, 27 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Kilka zdjęć aktualnych
po lewej widać miejsce jeszcze nie tknięte łopatą. Tam kiedyś będzie ogródek japoński

nad dużym bukszpanem callicarpa czyli taki niepozorny krzaczek, który na jesieni ma drobne owoce w kolorze liliowym

Rabata hortensjowa coraz okazalsza, ale tak na prawdę to liczę na nią w pezyszłym roku - kiedy hosty się rozrosną, a hortensje będą całkiem duże

i rabata bukszpanowa , poważnie zagrożona mozliwymi przyszłorocznymi zmianami

CUDOWNIE,CUDOWNIE,CUDOWNIE!!!

Niesamowita zmiana - barrdzo mi sie podoba,odcienie zieleni,bukszpany ,pnącza - raj!
Lena 22:47, 27 cze 2012

październik 2011

No jestem pod ogromnym wrażeniem tego ogrodu po zmianach!
agata_chrosc... 22:48, 27 cze 2012

Przetacznik napisał(a)
A jakie jabłka daje?

Takie nie za bardzo. Zielone i raczej kwaskowate, ale nie wiem czy to przez to, że jednak była bardzo zaniedbana czy to taka odmiana na kompoty. Mało tych jabłek było w zeszłym roku, a w tym będzie jeszcze mnie przez te cięcia Ale mam inne ciekawe drzewo owocowe - pigwę! Jeść się tego na surowo nie da, ale super dżemy i nalewki można robić. No i bardzo ładne są te owoce - podobne do gruszki. Tylko jakiś grzyb tę pigwę zaatakował i juz widze, że teraz też zaczynają liście brązowieć. Coś muszę z tym zrobić, tylko co?
agata_chrosc... 22:52, 27 cze 2012

Lena! Ale zdjęcie wygrzebałaś! No faktycznie - jak się na to spojrzy i porówna z tym co jest, to chyba mogę powiedzieć, że zrobilismy kawał porządnej roboty! Dzięki, że mi przypomniałaś, bo jak o tym zapominam to zaczynam się złościć, że za wolno idzie i tyle jeszcze jest do zrobienia Bardzo miło takie komplementy czytać!