Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 10:21, 09 lip 2012

No to teraz ławeczka króluje! Musze z dzieckiem jechać na wycieczkę, bo mnie zamorduje (przedszkole ma wakacje, za to ja nie!) Jak wrócę pociągnę watek! Ściskam was wszystkie!
Ana 10:22, 09 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
No to teraz ławeczka króluje! Musze z dzieckiem jechać na wycieczkę, bo mnie zamorduje (przedszkole ma wakacje, za to ja nie!) Jak wrócę pociągnę watek! Ściskam was wszystkie!

czy to nie ja mialam napisać??
Uciekam na spacer, bo mi Antoś marudzi
EPODLAS 10:55, 09 lip 2012

Agato, byłam w Holandii raz i bardzo mi się podobało. Byłam w takim małym miasteczku, które wyglądało tak czyściutko,ogródeczki przy domkach małe, ale zadbane. Pamiętam, że pomyślałam że może mieszkają tu krasnoludki. No i okna w domkach bez firanek, a na niektórych cała wystawa figurek porcelanowych, staroci i kwiatów. Jednym słowem pięknie.
agata_chrosc... 12:45, 09 lip 2012

No, wróciłam z wycieczki. Dziecko spacyfikowane i zahaczyłam o ogrodniczy, a jakże! Zakupione dwa pennisetum rubrum i dwie na prawdę dorodne lawendy. Wszystko ma już zarezerwowane miejsce!
No a teraz do rzeczy:
Syla - cieszę się że wpadłaś. I dzięki za uznanie, czego łaknę jak kania dżdżu! A ta biała, pordzewiała ławeczka z begoniami to rzeczywiście urocze miejsce. Jak robiłam zdjęcie to właścicielka (chyba) akurat odkurzała w środku i pomachała do mnie wyraźnie zadowolona, że jej ławeczka aż tak się spodobała.
Ana - lejesz miód na moje serce! No musiałam ją pomalować bo by się rozpadła, a do tego nie chciałam dopuścić. Ona została w spadku po poprzednich właścicielach i mniej więcej oddaje stan całości. Jak oni w tym domu żyli to ja do dziś nie wiem. I to Pani Profesor na Uniwersytecie i jej małżonek baron! No i miłego spaceru! Aha - a tło płotu będzie z kory, z wyjątkiem fragmentu, gdzie będzie miniogródek japoński, bo tam będzie bambus, oczywiście!
Bożenko - mam nadzieję, że miasteczko ze zdjęć też Cię nie rozczarowało. Ogródki z przodu zazwyczaj są malutkie, ale wszystkie domy mają też ogrody z tyłu i te potrafią być całkiem spore. Tak też jest u mnie. pozdrawiam
Ana 12:50, 09 lip 2012

Ana - lejesz miód na moje serce! No musiałam ją pomalować bo by się rozpadła, a do tego nie chciałam dopuścić. Ona została w spadku po poprzednich właścicielach i mniej więcej oddaje stan całości. Jak oni w tym domu żyli to ja do dziś nie wiem. I to Pani Profesor na Uniwersytecie i jej małżonek baron! No i miłego spaceru! Aha - a tło płotu będzie z kory, z wyjątkiem fragmentu, gdzie będzie miniogródek japoński, bo tam będzie bambus, oczywiście!

Ha....jak to mówią...poznasz Pana po ogródku Szlachetnie urodzeni to i robić sie nie chcialo...ale dzięki Temu masz piękną ławeczkę teraz

Moje dziecię też spacyfikowane kończy serek i zmykamy na drzemkę...a mnie czeka malowanie 9 szuflad...ufff....

No no no, intrygujesz mnie z japońskim zakątkiem!!!!
monitka 12:53, 09 lip 2012

Agato dzięki za namiar na różę nazwa zapisana, może się przyda jak przyjdzie czas zakupów
Że też ja taką ławeczkę przegapiłam, o ja niedobra! Ślicznie ją odnowiłaś zazdraszczam ci jej okrutnie Takie stare, nowe rzeczy najbardziej cieszą!
agata_chrosc... 12:54, 09 lip 2012

Że robić się nie chciało to ja ich nawet rozumiem, ale wierz mi, z palcem w oku stać by ich było na wynajęcie firmy ogrodniczej, ja o remoncie domu już nie wspomnę. Tutaj ludzie wynajmują ogrodników nawet jak mają 3m żywopłotu do przycięcia na powierzchni 5m2. Nie wszyscy, ale bardzo wielu. A Państwu było po prostu wszystko jedno. Ale masz rację - dzięki temu mam ławeczkę bo porządną to by ze sobą zabrali. I powodzenia z szufladami!
A japoński ogródek wkrótce będzie na tapecie, bo na razie tam jest składowisko i góry ziemi do wywiezienia. ALe wszystko w swoim czasie
agata_chrosc... 12:56, 09 lip 2012

monitka napisał(a)
Agato dzięki za namiar na różę nazwa zapisana, może się przyda jak przyjdzie czas zakupów
Że też ja taką ławeczkę przegapiłam, o ja niedobra! Ślicznie ją odnowiłaś zazdraszczam ci jej okrutnie Takie stare, nowe rzeczy najbardziej cieszą!

I tak mi mów Monitka! A o jakiej róży piszesz? Bo ja chyba juz sklerozę mam i nie pamiętam
Ana 13:16, 09 lip 2012

Że robić się nie chciało to ja ich nawet rozumiem, ale wierz mi, z palcem w oku stać by ich było na wynajęcie firmy ogrodniczej, ja o remoncie domu już nie wspomnę. Tutaj ludzie wynajmują ogrodników nawet jak mają 3m żywopłotu do przycięcia na powierzchni 5m2. Nie wszyscy, ale bardzo wielu. A Państwu było po prostu wszystko jedno. Ale masz rację - dzięki temu mam ławeczkę bo porządną to by ze sobą zabrali. I powodzenia z szufladami!
A japoński ogródek wkrótce będzie na tapecie, bo na razie tam jest składowisko i góry ziemi do wywiezienia. ALe wszystko w swoim czasie

Oj to w takim razie czekam na ten kacik - bo na mnie czeka do obsadzenia i zaaranżowania japońska skarpa...mialo być jesienią, będzie raczej wiosną
Idę walczyć z szufladami
monitka 13:17, 09 lip 2012

A o jakiej róży piszesz? Bo ja chyba juz sklerozę mam i nie pamiętam

O Eden Rose prześlicznej