agata_chrosc...
16:46, 11 gru 2012
Zuza, uszka ulepione tylko strasznie nierówne wyszły bo na początku byłam ambitna i takie malutkie chciałam zrobić, ale szybko mi przeszło bo one jednak były starsznie ciężkie do zrobienia i zaczęłam robić większe, a czasem całkiem spore się trafiały. Ale najwyżej te malutkie dzieci dostaną, a te większe dla dorosłych

A tak przy okazji mam pewną refleksję związaną z przepisami Magdy Gessler. Otóz spróbowałam zrobić ciasto do uszek wg jej przepisu. Nie żeby to moje tradycyjne jakieś złe było, ale tak żeby coś nowego wypróbować. I niestety to była kompletna pomyłka. To samo było z przepisem na skórkę pomarańczową, która po tygodniu gotowania doznała przemiany w litą skałę i nie nadawała się do niczego, a już z pewnością nie do jedzenia. Chyba nie będę wierna zasadzie do trzech razy sztuka i już więcej jej przepisów nie wezmę na warsztat. Dziwne, na jakiej zasadzie pani Gessler działa? chyba ma dobrych kucharzy w tych swoich restauracjach bo tam faktycznie jedzenie jest bardzo dobre. To tak ku przestrodze, gdyby ktoś chcial tez spróbować tych przepisów.