Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

GosiaJoanna 21:54, 09 sty 2013

Wianeczek śliczny
monitka 22:22, 09 sty 2013

Witam zapraszam częściej i oczywiście dziękuję za pochwałę
Netka 23:08, 09 sty 2013

Ano widzisz Moniczko, jakoś chyba brak perspektyw na dalsze realizowanie się w ogrodzie mnie zdemotywował i na chwilę zniknęłam A do tego we wrześniu był szkolno-przedszkolny szał ( ja wracałam do pracy po roku przerwy, synek do pierwszej klasy, a dziewczynki po raz pierwszy do przedszkola ), więc kiepsko było z czasem, choć oczywiście podglądałam sobie wątki od czasu do czasu Apropo Kórników, to one faktycznie przybierają na zimę taki "smutny" kolor trochę, ale mi dodatkowo brązowiały w środku, choć te uschnęte igły w zasadzie za dotknięciem się sypały. Teraz wyglądają ok, mam nadzieję, że będą mieć ładne przyrosty na wiosnę. Widzę w swojej okolicy tu i tam piękne Kórniki i w zasadzie nie cięte wogóle i pamiętam, że gdzieś czytałam, że Kórników nawet nie trzeba przycinać. Ja narazie pozwolę im rosnąć bez przycinania, a za jakiś czas się zobaczy
arcobaleno 10:32, 10 sty 2013

monitka - byle do wiosny ) Ja też grosiki do skarbonki wkładam bo wiosennym zakupom ogrodowym nie sposób się oprzeć
majkel0326 11:14, 10 sty 2013

Monika,świetny pomysł na wianek,wygląda super.Jeszcze się z takim nie spotkałam,bardzo ciekawy.Pozdrawiam Cię serdecznie
monitka 22:00, 10 sty 2013

Netko to wcale się nie dziwię, że w tym zamieszaniu na forum czasu nie straczało..
Co do tego brązowienia igieł to u mnie były to pojedyńcze gałązki, nie było to tak uciążliwe. No nie mam pojęcia co to, zobaczysz wiosna jak bedzie źle to może pryśnij czymś.
A jeszcze mi coś do głowy wpadło. W tym sezonie je sadziliscie? Znajomy mi mówił że często przy sadzeniu zapomina się o roźlunieniu korzeni i zanim roślina sama się z tym upora to właśnie takie objawy może mieć. Jego szmaragdy tak własnie zareagowały a i moje tuje (gederlandy) po pierwszej zimie też mocno zbrązowiały i wyłysiały.

Marta oj tak, byle do wiosny zawsze to łatwiej po troszku odkładać niż na raz sporo kaski wyciągnąć. A pokusa duża

Maju dzięki ...ale wiesz sama to ja bym na taki pomysł nie wpadła
bociek 18:24, 11 sty 2013

A wiosna juz niedlugo, jeszcze tylko 1,5 miesiaca No dobraaaaaaa, dwa miesiace
Zeta 20:48, 11 sty 2013

Ty Bociek....a zdążysz w dwa miesiące dolecieć??
monitka 21:00, 11 sty 2013

No tak Bociuś już bliżej jak dalej

Teraz słyszałam bociany leniwe som i w jakich stodołach zimują bo im się nie nie chce tak daleko wyfruwać jak na miejscu ciepło i jeść dadzą...A Kaśka pisała że i ona całoroczna...Co to sie porobiłoooo
monitka 21:57, 12 sty 2013

A u nas znowu zima...śniegu dosypało. Wczoraj wracałam z pracy dwie godziny, miasto było zakorkowane a na drogach lodowiska...jak wysiadłam z samochodu po podróży 20 km/h to nogi miałam jak z waty. Nigdy więcej takich wrażeń....w gazetach wyczytałam że w mieście było 49 kolizji i jeden wypadek...
Za to w ogródku taka zima ładnie wygląda
kulki pod pierzynką

hortensja w czapie

jeżówka

rozplenica

jak widać najwięcej radochy z zimy maja dzieciaki ...u nas nawet żjeżdżalnia została odśnieżona