Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

monitka 22:39, 24 sty 2013

Gosiu buziak wielki! Już teraz wiem co i jak
Patyczki spróbuję ukorzenić. Mam juz Annabelkę swojej produkcji

Nieszko my wszystkie wiosną w Nożycorękie się zamienimy
monitka 22:44, 24 sty 2013

gusiarz napisał(a)
Jaaaa jakie piękne hortki. Monia, czy to limki?? Bo ja - wstyd się przyznać - dopiero jesienią wsadziłam moją pierwszą limcię i zastanawiam się jak i Ty jak i czym to się "je". Marzy mi się szpaler takich limek... Mam nadzieję się doczekać... za parę lat

Edytka:
A co to za tujki jako plecki u Ciebie robią?

Aga pierwsza to Limka druga Vanilla Fraise. Też jest śliczna najpierw jak lody śmietankowe, później przebarwia się na różowo.

Tuje to Kórniki
monitka 22:45, 24 sty 2013

Magda70 napisał(a)

No przede wszystkim teraz nie tnij jeszcze...poczekaj troszkę

hehe...damy radę! My twarde baby jesteśmy

Magda wariacie!!!!! hehe aż tak zdesperowana nie jestem

Ta,...bo śnieg Ci uniemożliwia jakiekolwiek prace...

no i mnie rozszyfrowała
beta 07:17, 25 sty 2013

monitka napisał(a)
Tesknię już za wiosną. Nie mogę się doczekać kwitnięcia hortensji - moich ulubionych kwiatów.
Swoje krzaczki posadziłam w zeszłym roku, miały dosłownie po kilka gałązek i tak sie zastanawiam jak najlepiej je przyciąć żeby ładnie się zagęściły? nisko przy ziemi? czy tylko końcówki badylków? Jak myslicie?
Wogóle to martwię sie jak przezimują ...mam nadzieje że dadzą radę.

Wklejam dla przypomnienia...czy one nie są piękne?

Moniś znokautowałaś mnie tym zdjęciem horti wygląda jak pyszne loty waniliowe...rozmarzyłam się...jest przepiękna

Moniczko ja tez sadziłam w tamtym roku i mam takie same dylematy jak Ty w kwestii cięcia, ale jestem pewna że Dziewczyny chętnie podpowiedza co i jak
popcorn 08:17, 25 sty 2013

Moniko piękne masz te hortensje, no i morning light chyba w tle? Cudnie!

pozdrawiam!
Netka 15:01, 25 sty 2013

Moniczko, ja też właśnie się zastanawiałam jak ciąć hortensje na wiosnę, bo też mam takiej wielkości jak Twoje. Najgorsze, że ja nie wiem, co to znaczy nad którymś tam oczkiem co to jest to oczko ? Chyba na wiosnę wkleję zdjęcie i poproszę kogoś, żeby mi krechę narysował, tam gdzie ma być cięcie... Zachwycałam się wczoraj Limelightami u Marty z Doliny Tęczy. Zobacz jakie ma piękne, i sadzone w tym sezonie ubiegłym !

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1350-dolina-teczy?page=110
Gosiniak 15:29, 25 sty 2013

nieszka napisał(a)
No jak sie Gosia pęknie wstrzeliła
Aż tak nisko tniesz..? Muszę się chyba i ja zamienić w Edwarda Nożycorękiego...

Można wyżej oczywiście, trzeba samemu ocenić, jak jest gruba gałązka rozgałęziona to nad tym rozgałęzieniem, chodzi o ty, żeby coraz więcej tych rozgałęzień było, ja swoje cięłam nad 4-5 pąkiem, ale ona była starsza niż te na zdjęciu, młode najlepiej niżej, żeby ładnie od dołu się zagęściły.
monitka 21:06, 25 sty 2013

Beatko uwielbiam hortensje i gdybym musiała wybrać najpiękniejszą to miałabym problem...od wczoraj tez jestem znokautowana tymi cudami jak je sobie przypomnialam...Oby do wiosny Gosia juz opisała jak ciąć

Karola tak to Morning Ligt, też go uwielbiam a w połączeniu z hortensją to juz wogóle bajka

Netko oczko to jest to miejsce gdzie roślina wypuszcza listek. Wczesną wiosną jak zaczynają puszczać pąki widać takie zgrubienia na gałązkach.
Horti Marty śledzę na bieżąco bo my sąsiadki z regionu w tym roku ciężko było u nas hortensje dostać w rozsądnych cenach i wiem że Marta kupiła droższe krzewy ale za to większe. Dlatego długo na efekt nie musiała czekać

Gosiu znowu cenne uwagi, dzięki
an_tre 22:54, 25 sty 2013

Monitko u ciebie tak biało, dostojnie i hortensjowo, ze mam ochotę ci namieszać
i zostawiam trochę wiejskiego krzyku
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monitka 23:03, 25 sty 2013

Mieszaj Aniu, mieszaj bardzo lubię róż "majtkowy" w ogródku na tle tego błękitnego nieba wszystko pięknie wyglada
Na naszym wiejskim ranczo też mamy trochę malwowych akcentów