Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

bociek 20:29, 26 cze 2013

Widze, ze kombinacje alpejskie wyczyniasz Jak bedziesz kupowac trzmieline zwroc uwage czy ma duze czy male listki Ta co mam male jest niska i bedzie sie bardziej plozyc, ta o duzych bedzie rosla w krzaczor za to mozna z niej wyczarowac kulke Obie nosza nazwe Emerald'n Gold Mam obie, stad sie tak wymadrzam
AniaDS 16:23, 27 cze 2013

Jaka piękna ta Mary Rose u Ciebie , normalnie, chyba znowu ją kupię, no..
ewa004 16:29, 27 cze 2013

Monika a jak Twoje Lariski ??
Moje dopiero zakwitły
beta 20:45, 27 cze 2013

ooo Moniś znów szykuje zmiany..fajnie, może jak tak sobie popatrzę to coś i u siebie powymyślam
Joaska 21:03, 27 cze 2013

No widze że zmiany na topie....ciekawa jestem zmian i kulek trzmielinowych
monitka 21:19, 27 cze 2013

Bociuś no i teraz mam dopiero dylemat... bo tej drobnej nie mam u siebie a miałam na nią chcicę za to tą krzaczasta miałam kiedyś. Zawsze mi przemarzała az wreszcie poprzednia zima wykończyła ją na ament Będę dumac mam czas

Aniu a jak ona pachnie trochę ucierpiała po deszczach ale i tak ma jeszcze sporo pączków. To moja pierwsza róża i bardzo ją lubię bo kwitnie aż do przymrozków. Dlatego dokupiłam w tym roku kolejne dwa krzaczki i posadziłam obok tych dużych bo była tam lujka, która mnie drażniła.

Ewa drażliwy temat poruszyłaś...zaraz napiszę co i jak ...

Beatko, Joasiu te zmiany to pewnie dopiero jesienią ogarnę bo nie chce teraz ryzykować z przesadzaniem miskantów. No ale poplanować mogę
monitka 21:34, 27 cze 2013

Ewcia poruszyła temat róż. Kupilam je wiosną więc chodzę koło nich, chucham, dmucham, wypatruje klażdego pączka...wspomniana larissa była dosłownie osypana pakami, jeden już prawie pękał...
Wracam dzisiaj po pracy do domu, otwieram bramę a tu sasiedzi na mnie czychają z nowiną że mamy sarnę w ogrodzie! Żeby było śmieszniej widziałam ją rano przez okno jak chodziła w chaszczach po niezagospodarowanej sąsiedniej działce ale do głowy mi nie przyszło że wejdzie do nas bo była po całkiem innej stronie niż wjazd...nie mamy nawyku każdorazowego zamykania bramy więc pewnie wykorzystała moment miedzy moim a męża wyjazdem do pracy i niestety została w naszym ogrodzie. Cud że ani jej ani nikomu innemu nic się nie stało bo jak zobaczyła nas na działce to zaczeła biegać jak oszalała i odbijać się od siatki...strasznie mi było jej szkoda...jak znalazła wyjście to z takim impetem wybiegła na chodnik że kobieta z dzieckiem która akurat przechodziła przed naszym wjazdem stanęła jak wryta...dobrze że akurat nie jechał zaden samochód bo aż nie chcę mysleć co by się mogło stać i z sarną i z kierowcą...
Bałam się że cały ogród mi stratowała ale nie, nic nie było połamane za to zjedzone sporo!!! Opędzlowała mi pół Larissy (same pączki) to samo spotkało Afrodytę i Artemis. Smakoszka lubi róże Dobrze że oszczędziła Heritage bo ma tylko jeden pączek i tego bym nie zniosła! Opędzlowała też derenia, rozchodnika i hortensję. Na szczęście tylko dwa pędy...chyba jej nie smakowały No i ma szczęście że nie dobrała się do buka bo tego bym jej nie darowała
Ooo i taka ciekawa historia mi się dzisiaj przydarzyła
beta 21:50, 27 cze 2013

a to ci sarenka...prawdziwa z niej smakoszka...juz od jakiegoś czasu czaiła się na Twoje róże...to jest pewne
monitka 22:26, 27 cze 2013

No żebyś wiedziała chwasta żadnego nie ruszyła, same smaczki wyszukała
ewa004 23:22, 27 cze 2013

Maniś bo nasze Lariski to rarytasek