Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

ewa004 22:24, 08 lip 2013

Monisiu pozdrawiam
Jak tam Lariska ,moje kwitną cudnie
Jak młode paczki to bardzo różowe a im bardziej się rozwijają to robią się coraz jaśniejsze aż będą białe ,śliczne
Razem z Lariskami kupiłam też pnącą Jasminę ,już ma paczki lada moment się rozwiną ,ciekawa jestem jaka będzie ,ale jak na pnącą to bardzo wolno rośnie .
monitka 22:30, 08 lip 2013

Ewciu odpozdrawiam
Lariska cudna, jestem nią oczarowana ma sporo pączków więc będzie widok
Ja też czekam na nowe nabytki. Piękny Leonardo już zakwitł teraz w kolejce stoi My Girl, Pomponella i Heritage. Ciekawość mnie zżera
gusiarz 14:27, 09 lip 2013

Monia - poczytałam o sarnich przygodach - aż dziw, że latem Cię odwiedziła. Ja też mam grujecznika - to piękne drzewo - rośnie w rabacie podwyższonej. Bardzo je lubię. A jeśli chodzi o taras, fragment ze zdjęć jest od południowej strony - patelnia!!! Ale markizy fajnie się sprawdzają. Ja nie chciałam zagracić tarasu trwałą zabudową - w tle mamy drewutnię i gdybym postawiła trwałe zadaszenie wyszedłby misz-masz... ale kto wie, może za milka lat dorosnę do tego. Pozdrówka
Madzenka 21:47, 09 lip 2013

Monika świetnie ten grujecznik wygląda. Nie wiesz czy on taki waski pokrój będzie miał stale? Pieknie się przebarwia.
beta 21:53, 09 lip 2013

Monia....ładny ten Twój grujecznik...co Ty od niego chcesz?...jaką ma wysokość?...mówisz, że z jeżówkami i trawami go połączysz?...ja właśnie się zastanawiam w jakim towarzystwie najlepiej by wyglądał..ale te trawy to fajny pomysł
monitka 21:54, 09 lip 2013

Nie mam pojecia Marzenko ale wydaje mi się że można go różnie formować. Chciałam na dłuższym pieńku ale nie było. Pani z ogrodniczego powiedziała żeby oczyścić go z bocznych gałazek, zapleść i umocnić czymś pieniek to się zrośnie z czasem...ale sama nie wiem jak go prowadzić. Zostawić tak jak teraz czy formować mu dłuższą nóżkę. Nie miała baba kłopotu to sobie kupiła grujecznika
monitka 21:58, 09 lip 2013

Beatko no nic nie chcę szukałam innego pokroju ale że znaleźć nie mogłam to wzięłam taki i też będzie fajny. Na razie kurdupelek z niego Około 1,5 m wysokości ma. Jeżówki i trawy to czywiscie pomysł Gosi a ze jeżówki mam na stanie to bardzo mi się ten pomysł spodobał
monitka 20:48, 15 lip 2013

Heritage

My girl

monitka 20:54, 15 lip 2013

Hmmm nie mogę też edytować postu ...więc napierw są fotki...

Znowu nie mogę wstawiać zdjęć...a jak nie ma zdjęć to i gośći nie ma...
Te z telefonu nie są zbyt piękne ale pokażę Wam Heritage, która w końcu zakwitła śliczna jest a zapach ma obłedny Doczekałam sie też My girl. Wogóle to myśłałam że to nie tą różę mi przysłali bo kwiat w pąku jest herbaciany a dopiero potem przechodzi w ecru.Trochę się zawiodłam jej zapachem bo pachnie bardzo delikatnie a liczyłam na więcej
AniaDS 21:21, 15 lip 2013

A duże te kwiaty My Girl? Ciężkie są?