Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

monitka 21:20, 13 lip 2012

Sylwuś no przybywa, przybywa Teraz muszę powiązać właśnie tą rabatkę hotensjową z rododendronową i już będę miała całkiem spory kawałek zagospodarowany. Cieszę się jak dziecko
Muszę się rozejrzeć za jakimś drzewkiem najlepiej o zielonych listkach i działać dalej
Diana 21:24, 13 lip 2012

Moniko całe stado to nie wiadomo czy się cieszyć czy płakać ! widok przyjemny, ale szkody też potrafią narobić
monitka 21:28, 13 lip 2012

No trochę łatania siatki było...
baraga1904 21:32, 13 lip 2012

monitka napisał(a)
No trochę łatania siatki było...

my wymienilismy siatkę na deski dwa lata temu...okazało sie że nasz dom stoi na jakimś korytarzu dla zwierzat i w płocie z siatki mielismy dziury od dzików... swego czasu nawet jeden jelonek zostawił swoje rogi w naszym płocie... smutne ze tak weszlismy zwierzetom na ich teren ale nie mielismy o tym pojęcia... dzisiaj juz nie szarżuja na nasz płot..tylko zawracają...
Diana 22:02, 13 lip 2012

ale macie dziewczyny bliskie spotkania ze zwierzyną
Moniika 22:06, 13 lip 2012

A u mnie tylko koty sąsiadów grasuja ... Czyli powinnam się cieszyć a nie narzekać ... W końcu mogłyby to być dziki!!
Diana 22:07, 13 lip 2012

tak Moniko
AniaK 23:53, 13 lip 2012

Nie no Moniko dziki?! U nas tylko zimą po osiedlu biegały moment i wróciły do lasu.
A jeszcze nie tak dawno i u nas bażanty pojawiały się i lisy teraz chyba za dużo ludzi się buduje.No chyba Dianko, że tam bliżej lasu u ciebie jeszcze coś czasem się zabłąka
Sebek 00:14, 14 lip 2012

monitka napisał(a)
Dzisiaj przyszła pora na postrzyżyny moich tawułek. Takie już były habaziowate że aż strach było patrzeć. W czasie cięcia odkryłam że w środku maja gałązki bez listków i jednym miejscu gdzie szałwia mocno przylegała i nie miały światła jest tak samo. Ciekawa jestem czy odbiją...

Tak było

a teraz jest tak

Część gałązek wsadziłam do ziemi może się ukorzenią tak jak moja lawenda. Małe pypcie a już kwitną

Kulki cuuuudne! A sadzonki lawendy w porównaniu do tawuły wyhodować truuuuuudno - tawułę zamoczysz w ukorzeniaczu i już będziesz miała
monitka 21:31, 15 lip 2012

Wiecie co, chyba tymi opowieściami o dzikach ściągnełam je znowu do siebie... Dzisiaj w nocy leżę już w łóżku i słysze jakis kwik chociaż nie byłam pewna co to. Pomyślałam że jakieś koty walczą ze sobą ale coś mi nie pasowało. Otworzyłam okno a tam na zarośniętej działce sąsiada całe stadko buszowało. No to obudziłam meża bo bałam się, że znowu pokiereszuja siatkę i wejdą do nas i wyszliśmy narobić trochę hałasu żeby je przepędzić. Pomógł nam pies sąsiadki który w domu narobił takiego rabanu że musieli go wypuścić. Poszczekał i dziki odpuściły. Kilka sztuk biegło drogą. Niesamowuity widok ale dobrze że za siatką oko w oko nie byłabym już taka odważna

Pogoda weekendowa marna, nic się robić nie chciało...patrzcie co moja starsza córcia na poprawę chandry postanowiła zrobić może nie wyglądaja jak drożdżówki z cukierni ale wierzcie mi były pyszne

kupiłam sobie nowe fuksje za całe 1,5 zł, za taka cenę żal było nie brać. Oto jedna z nich

werbeny szaleją

Sebek no ja sama zdziwiona jak mi się z tą lawendą udało Wczoraj lawendowe przedszkole poszło do ziemi na tymczasowe miejsce. Sadzonki ładnie ukorzenione i mam nadzieję że ładnie się rozrosną