Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

Diana 22:52, 30 wrz 2012

Sama musisz ocenić czy przesunąć.patrząc tak jak zrobiłąś fotkę to można by przesunąć.Jeśli jednak zrobisz zdjęcie z innej perspektywy to będzie inaczej......
Moim zdaniem tutaj nie ma konkretnego punktu odniesienia, jakiegoś środka koła, kąta.Więc ja bym nie przesadzała.A jeśli dasz jeden większy, drugi mniejszy (te brakujące kulki) to napewno bym nie ruszała.
To oczywiście moja opinia Ale to ty będziesz oglądała na co dzień
buzka
monitka 23:02, 30 wrz 2012

kaisog1 napisał(a)
Monika no, no co do zakątka brzozowego! Szalejesz kochana!

ufff kamień z serca...bałam się że znowu ochrzan dostanę
na razie wsadziłam tam co mam...po prawej stronie dałam berberys bagatelle dokupię jeszcze dwa bo jeden to łyso wyglada no i hortensje chyba dam po boku środkowej brzozy bo za nią trochę malo miejsca jest.
monitka 23:06, 30 wrz 2012

Dianko no masz rację. Nie ma dokładnego punktu odniesienia i trochę ciężko ją ustawić...Chyba na razie zostawię ...może muszę się do tego widoku poprostu przyzwyczaić bo zawsze tam łyso było Po prawej stronie będą jeszcze rozplenice i rozchodnik. przynajmniej taki był plan No i wiosną uporządkuję trochę rabatę pod oknem.
Co do kulkowania to jak sobie tak analizuję to ja zawsze ciągoty miałam Moje pierwsze zakupy to tujki kulki
beta 09:35, 01 paź 2012

Moniczko chwalić Cię będę

bardzo ładne rabaty tworzysz

mój M w sosbotę też coś wspominał że brzozy chciałby miec

więc być może na wiosnę też będę miała brzozy
nieszka 10:25, 01 paź 2012

monitka napisał(a)
Pogoda dzisiaj dopisała (dzięki Betysiu ) i tak jak planowałam po porannych zakupach i szybkiej kawce pognałam do ogrodu. Mąż mi dzielnie pomagał Posadziliśmy brzozy i wiśnię a potem ja zajęłam się resztą drobiazgu Powiem szczerze że czuję ten dzień w plecach ale jestem baaaardzo zadowolona

Najpierw pokażę wam brzozowy zakątek. Kiedyś wyglądał tak, ze świerkiem po chorobie. Świerk dostał eksmisję na działkę rodziców czego mój M nie mógł przeżyć...

Rano było tak

a później już tak

brakuje tu przede wszystkim wrzosów i trawek ale postaram się to uzupełnić w tym tygodniu.

Super ta rabata!
Brzozy z trawami to jest to!
Czy tam w środku to rozplenice Little Bunny? Takie niewysokie się wydają.
monitka 14:14, 01 paź 2012

Beatko bardzo się cieszę że się podoba ładne bo według planu (tak mniej więcej ) sama bym tego nie wymyśliła Co do brzózek to wielkiego doświadczenia nie mam a i zdania na temat ich posiadania są podzielone ale powiem ci że fajnie się pracowałao na tej rabatce słuchająć szumu listków

Nieszko dzięki za pochwałę traw będzie więcej ale pewnie na wiosnę...no chyba że mi jeszcze coś w ręce wpadnie Nie mam pojęcia jaka to odmiana kupiłam pod nazwą piórkówka ...rzeczywiście jest niewysoka chociaż w tej chwili większa od berberysa
Milka 14:17, 01 paź 2012

Monitko, przepięknie wcale się nie dziwię, że byłą taka frajda
kaisog1 14:21, 01 paź 2012

Monika plan to jedynie propozycja Poza tym Ty widzisz ogród na żywo i Ty sama wiesz gdzie co będzię wyglądało najlepiej A ja trzymam mocno kciuki
monitka 14:30, 01 paź 2012

Irenko dziękuję frajda bardzo duża bo słoneczko piękne było, małżonek nie marudził a pomagał no i wyszło coś fajnego co cieszy nasze oczy

No wiem Gosia wiem ale za Rh oberwałam Kciuki trzymaj, przydadzą się ja już oczami wyobraźni widzę jak się to wszystko wiosną bujnie i będzie piknie Będę cię zimą męczyła bo mam małą zmianę roślinną.
grembosia 23:20, 01 paź 2012

Rabatki coraz piękniejsze i te brzozy- rewelacja. Też je uwielbiam, mam trzy, tylko ja zaszalałam i posadziłam je blisko siebie. Trochę je podwiązuję i wykręcam, by stworzyć ciekawą formę. Zobaczymy co mi wyjdzie, na razie jeszcze efektu nie widać.
Zastanawiam się jak utrzymujesz rabaty w takiej czystości, jeszcze nie masz kory, a tam ani jednego chwaścika, niesamowite.
I jeszcze- kompozycje w donicach z rojnikami- boskie.
Fajnie, że będziesz miała całą zimę na przemyślenia. Ja to jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym ile się da zrobić jesienią, obym tylko nie żałowała